folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Türkiyede Halkın Sözü Nereye Kadar Geçerli?

Türkiyede Halkın Sözü Nereye Kadar Geçerli?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    schwarzseherisch bunu yazdı
    pcdoktor636 bunu yazdı
    schwarzseherisch bunu yazdı

hocam biz CHP, MHP veya başka bir partiyi SAVUNMUYORUM. ben herhangi bir parti üyesi, sempatizanı değilim. sen hala diyorsun ki 1940'larda su veremeyen adam mı yönetecek. sen o zamanda yaşamışsın ve neler yaşadığını bir sen biliyorsun he? 1940'da ikinci dünya savaşının sürdüğünü bilmiyor musun? Tüm dünyada süren bir savaş varken, ülkeyi savaşa sokmamak gibi bir başarıya imza atılmış ve sen hala şikayetçisin öyle mi? O zaman savaşa girseydik şu anda ne halde olurduk sen tahmin edebiliyor musun? Üstelik 1951'de kore savaşıyla beraber ikinci bir ekonomik kriz yaşanmışken, Ülke baştan kurulmuş ve sefaletten kurtulmuşken bırak suyun akmasın. 

Eğer CHP ile kastettiğin, Atatürk dönemiyse en büyük büyüme Türkiye tarihinde, Atatürk döneminde sağlanmıştır. 

Atatürk Döneminde yaşanılan ekonomik gelişmeler. Ve AKP Döneminde yaşanılan ekonomik gelişmeler.

Atatürk döneminde ekonomik gelişim üretim odaklıyken yani geleceğe dönük bir yatırım iken, AKP döneminde bu yatırımların hepsi özelleştiriliyor.(Neredeyse bedavaya) Özelleştirmelerden gelen paralar suyunu çektiğinde ne olacak peki? (Kısa vade)

Kaynak:  www.muhtesemkaynak.com/59.pdf

Ne 1940'ı ya? Susuzluğu burada 20 yaşını geçen çoğu istanbullu bilir zaten.

1990larda istanbulun neredeyse tamamı bu durumu yaşadı.

Ha özelleştirmelerede sonuna kadar destek veriyorum.

Misal ttnet. Her sene zarar eden bir kurum bir milyon lira civarında. Ve dial up net hizmetini aylık 100 liraya sağlıyor.

Sonra kurum özelleştiriliyor bir anda yüksek meblağ geçiyor devletin eline,şuan her ne kadar kafam girsinde desek 8 megabiti 40 liraya alıyoruz. Ve her sene devlete verdiği vergilerde cabası.

İlk başta kurum devlete zarar ettiriyordu,hız düşüktü,fiyat çok yüksekti.

Şimdi her sene devlete vergi veriyor bu kurum,hız eskisine göre 100lerce kat daha iyi,fiyatda normal(eski haline göre)

Şimdi bu kurumun hala devlet elinde olduğunu düşünelim.

1. rekabet olmazdı,ttnete alternatif bir kurum göremezdik.

2.her sene devlet zarar ederdi.

3.büyük ihtimal 1 megabit internete yeni geçiyor olurduk.

4.o 1 megabit net için aylık 100 lira veriyor olurduk.

hocam senin kafan mı iyi?

1991'de DYP

1994'de Refah partisi kazandı seçimleri

1994-1998 arasında RECEP TAYYİP ERDOĞAN isimli savunduğun şahıs İSTANBUL Büyükşehir belediye başkanıydı. (kaynak)

resmen kendi kendini rezil ediyorsun, bilginle (!)

http://tr.wikipedia.org/wiki/Nurettin_Sözen

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

Bana verdiğin linki senin okumanı tavsiye ediyorum:)

http://tr.wikipedia.org/wiki/İSKİ_Skandalı

anarsistherif tarafından 07/Eyl/12 20:12 tarihinde düzenlenmiştir

=)
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cran_s
    cran_s's avatar
    Erkek

Bu ülkede halkın sözü ipime kadar halk sözmü söylüyorki 3-5 eylem vs oluyor onlarda ya bir olayın mağdurları ya da belli bir siyasi kitle hareketi  

farklı düşüncelerden insanların birleşipde ortak bir konuda yüksek sesle bağırdığını ne zaman duydukki

herkez tuttuğu! partiyi körükörüne destekliyor hükümet şöyle bi yanlış yaptı diyosun adamlardaki zihniyet"ama cehape döneminde şöyleydi" la sokayım akepene cehapene ortada bi yanlış varsa gel beraber iktidarın gözüne sokalım ki yanlış düzeltilsin halkı biyerlerine taksınlar  sonra git oyunu kime veriyosan ver ama olmaz çünkü  cehape döneminde kuran yakıldı

bu  insan sürüsü sittin sene daha halk olamaz 

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cagatay09
    cagatay09's avatar
    Erkek

ben bu ülkedeki seçimlerin bile şaibeli olduğunu düşünüyorum. halkın sözü seçimden seçime geçerlidir kardeş. yerel seçimi saymıyoruz. genel seçimlerde halk sözde değişiklik isterse yapar. gerçi demokrasinin tam anlamıyla yaşandığını zannedenler şunu söylüyeyim. çoğunluğun azınlığı yönetmesi tam olarak demokratik değildir. sert demokrasi diye geçer ismi kimi yerde. asıl demokrasi her farklı kesimden seçilmiş kişilerin hükümet kanadında ortak olarak bulunması ile gerçekleşir.

bu aradaschwarzseherisch  güzel kapaklar yapıyorsun:d  yani hiç bilenle bilmeyen bir olur mu dimi kardeş..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cecenya
    cecenya's avatar
    Erkek
    By_Gizemli bunu yazdı

etnik köken üzerinde böyle kavgalar ve ölümler veren baska ülke var mı acaba , çok merak ediyorum ? RTE'nin de amk. bu arada , ne konustugunu bilmiyor ki angut , iktidara geldiğinden beri , tek söylediği şey teröre prim vermeyeceğiz. (oysa hergün şehit haberleri alıyoruz)

ya gizemli harbi cok gizemlisin sanki terör adamın elindede bir hokus pokusla bitecek yapmayın cocuk degilsiniz öyle iki gün silah sıkmak için cıkan bir tane terör örgütü varmı.bu şerefsizlerde iki günde silahları bıraksın..terörün adı hedefi belli istikrarı ortadan kaldırmak.çaresi ise mücadeleyi devam ettirmek kusura bakmayın kayıpsız hiçbir kazanım yoktur.malesef bundada olmayacak önemli olan istikrarı koruyarak bu mücadeleye devam etmektir

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blmrt
    blmrt's avatar
    Erkek

büyük bir arkadas çevrem var çok insanla muhattap oluyorum .. siyasi olarak kiminle konuşşam +18 üstündeki insanların tamamı su anki iktidar karşıtı . anlam veremiyorum nasıl yüzde 50 yi geçiyor. her iki kişiden birisi iktidar yanlısı olması gerekmiyormu ?

birde siz gözlemlerseniz bu konuyu sevinirim.teşekkürker.

İnsanlar çok değişti, dikkat etmek lazım. Biriyle el sıkıştıktan sonra beşi de yerindemi diye parmaklarını saymak zorundasın
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kazasker1
    kazasker1's avatar
    Erkek

Dünyada zenginlikte ilk 10'a giren başbakanlara bak bakalım RTE 8. sırada. İktidardan önceki muhtemel serveti ev, araba, maaşken acaba başbakanlık maaşıyla mı yaptı şu anda hesaplamakta güçlük çekilen servetini.

(Konuyla çok ilgili olmadı, sadece fikirleri merak ettiğimden sordum. RTE'nin ısrarlı savunucularından cevap almak isterim özellikle)

Karın güzelseee, ne işin var dügün evinde? Dügün senin evinde. Gir oynaaa çık oyna... Karın çirkinse, ne işin var ölü evinde? Ölü senin evinde. Gir aglaaa, çık agla...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sessizadam
    sessizadam's avatar
    Erkek

Bir paket makarna ilaç gibi gelir aslında...

seSSizadam
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    anarsistherif
    anarsistherif's avatar
    Erkek

TCK 306. Madde
    yabancı devlet aleyhine asker toplama
    madde 306. - (1) türkiye devletini savaş tehlikesi ile karşı karşıya bırakacak şekilde, yetkisiz olarak, yabancı bir devlete karşı asker toplayan veya diğer hasmane hareketlerde bulunan kimseye beş yıldan oniki yıla kadar hapis cezası verilir.
    (2) fiil sonucu savaş meydana gelirse faile müebbet hapis cezası verilir.
    (3) fiil, sadece yabancı devletle siyasal ilişkileri bozacak veya türkiye devleti veya türk vatandaşlarını misilleme tehlikesi ile karşı karşıya bırakacak nitelikte ise faile iki yıldan sekiz yıla kadar hapis cezası verilir.
    (4) siyasal ilişki kesilir veya misilleme meydana gelirse üç yıldan on yıla kadar hapis cezasına hükmolunur.
    (5) bu maddede yer alan suçun kovuşturulması adalet bakanının iznine bağlıdır.
    (6) bu madde hükümleri, fiilî savaş hâlinde ülke topraklarının tamamını veya bir kısmını işgal eden yabancı devlet kuvvetlerine karşı meşru müdafaa amaçlı direniş hareketleri hakkında uygulanmaz.

http://www.cnnturk.com/2012/turkiye/09/06/apaydin.kampi.tckya.gore.suc/675722.0/index.html

Bu konu hakkındaki yorumlarınız nelerdir? Ayrıca bir arkadaş pm atarak belirtti, gayette halkın sözü sadece seçimde geçiyormuş gibi gözüküyor. yüzsüz bir iktidar varsa eylem bile yapılsa bir etkisi yokmuş hukuksal olarak.

=)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By_Gizemli
    By_Gizemli's avatar
    Banlanmış Üye
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    cecenya bunu yazdı
    By_Gizemli bunu yazdı

etnik köken üzerinde böyle kavgalar ve ölümler veren baska ülke var mı acaba , çok merak ediyorum ? RTE'nin de amk. bu arada , ne konustugunu bilmiyor ki angut , iktidara geldiğinden beri , tek söylediği şey teröre prim vermeyeceğiz. (oysa hergün şehit haberleri alıyoruz)

ya gizemli harbi cok gizemlisin sanki terör adamın elindede bir hokus pokusla bitecek yapmayın cocuk degilsiniz öyle iki gün silah sıkmak için cıkan bir tane terör örgütü varmı.bu şerefsizlerde iki günde silahları bıraksın..terörün adı hedefi belli istikrarı ortadan kaldırmak.çaresi ise mücadeleyi devam ettirmek kusura bakmayın kayıpsız hiçbir kazanım yoktur.malesef bundada olmayacak önemli olan istikrarı koruyarak bu mücadeleye devam etmektir

hocam terörü bitirmek gayet kolay bence , eğer RTE istese hemen bu olay çözülür gibime geliyor. pkk'nın bazı istekleri var ; bu isteklerin doğrultusunda kürtleri kullanıyorlar o ayrı mesele , uzatmak istemiyorum. ikinci bir dil istiyorlar + kimlik istiyorlar , dağdakilere iş, maaş , güneydoğuya yatırım v.s ıvır zıvır şeyler işte. bunlar yapılabilecek şeyler. (dipnot : biz(ler) sadece dış güçlerin istediği gibi yönlendirdiği bir piyon haline gelmişiz.) umarım kimse bu yazının altından farklı anlam(lar) çıkartmaz. yani demek istediğim bu ülkede herkesin birlikte yaşamaya ve özgürlüğe hakkı vardır diyebiliyorum (nokta)

Hayat Boş , Vur Göte Çoşşşş.
Toplam Hit: 4074 Toplam Mesaj: 44