folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Türkiyede İşsizlik Yoktur

Türkiyede İşsizlik Yoktur

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    crafty bunu yazdı

adanadayım fabrikada çalışması için 800 tl maaş yemek sigorta servis veriyorum eleman bulamıyorum... iş-kurdan gelen de abi evrakları imzala da ben gideyim diye geliyo

800 tl'ye kaç saat çalışacak hocam? Ne iş yapacak? En önemlisi sen çalışırmısın?

iyibu! yeniden..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı
    crafty bunu yazdı

adanadayım fabrikada çalışması için 800 tl maaş yemek sigorta servis veriyorum eleman bulamıyorum... iş-kurdan gelen de abi evrakları imzala da ben gideyim diye geliyo

800 tl'ye kaç saat çalışacak hocam? Ne iş yapacak? En önemlisi sen çalışırmısın?

ben gelecem lan pazartesiye ayarla bana bunu sikorta istemem :F 

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SARI
    SARI's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Çevremde o kadar insan varki hepsi işsiz güçsüz neden çalışmıyorsun diye sorduğumda yok parası az yok bana çok uzak yok çalışma saatteri bana göre değil.

İstedikleri parayı sorduğumda herkez ağzını 1500 tl ile açıyor ve bu para 2500 tl ye kadar çıkıyor. 

Paraya ihtiyacı olan insan 600 tl de olsa 900 tl de olsu durmaz çalışır (Benim gibi). 

İşsizlik bu yüzden var.

Ban Sebebi : Molrada Haarket Eiğtti için Bdnlaanı... Türkçe öğretmenliği okuyan arkadaşım sana ders verebilir admin arkadaş :)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek

Lise hayatım boyunca part time bilgisayarcıda çalıştım,

Her yaz turizm yerlerine turist rehberliği yaptım,

üniversiteyi kazandım, okula gittiğim gün iş buldum, 4 yıldır çalışıyorum.

Yazları turizm işini bıraktım, işim gereği fabrikada çalışıyorum.

Bakın, bilgisayarcıdayken sürekli iş ilanımız vardı, eleman bulamıyorduk.

Turizm işinde o tabelalarda 20den aşağı iş ilanı görmedim hiç

Üniverstede internet kafede asgari ücret+sigorta+yemek, eleman bulamıyoruz.

Şimdi fabrikada çalışıyorum yazları 3 sezondur, tornacı, frezeci, muhasebeci ihtiyacımız var, bulamıyoruz..

yenibirisbul.com'a ilan verdik 700 kişi başvurdu, içinden 50 tanesi alakalı kişiydi, 15 tanesi yakın yerlerdendi, 15ini aradık, 9 tanesi görüşmeye gelmek istedi,

4 tanesi geldi, 2'si maaşı beğenmedi, kalan 2'sini de değerlendiriyoruz.

Türkiye'de işsizlik var diyene kötü söylerim, yok arkadaş öyle birşey,

ilkokuldan beri hiç işsiz kalmadım!,3 sektör değiştirdim.. arayan bulur,

Türkiye'de iş beğenmeme vardır.. İşsizlik yoktur.

İşsiz tanıdığım var diyen varsa, muhesebeci, tornacı, frezeci, elemana ihtiyacımız var, hadi bunlar kalifiye eleman diyelim, gidin Kurtköy'e fabrikaların duvarlarında yazıyo vasıfsız eleman alınacak diye..

Tüm güney sahilinde turizm işi yaptım, en mal insan bile 6-7 ay çalışabilir orda, iyi de para biriktirir, karıya kıza yedirmezsen giderin de olmuyor.

Benim otobüse atlayıp antalya'da inen, 100 metre yürüyüp iş bulan çook tanıdığım var.

Edit: Çalışma saatleri esnektir, tamamen çalışanın sikinin keyfine göre, erken gelip erken çıkabilir, geç gelip geç çıkabilir, yasal saatleri dolduracak kadar çalışacak.

Kaan tarafından 08/Ağu/12 15:51 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı

Şimdi fabrikada çalışıyorum yazları 3 sezondur, tornacı, frezeci, muhasebeci ihtiyacımız var, bulamıyoruz..

yenibirisbul.com'a ilan verdik 700 kişi başvurdu, içinden 50 tanesi alakalı kişiydi, 15 tanesi yakın yerlerdendi, 15ini aradık, 9 tanesi görüşmeye gelmek istedi,

İşsiz tanıdığım var diyen varsa, muhesebeci, tornacı, frezeci, elemana ihtiyacımız var, hadi bunlar kalifiye eleman diyelim, gidin Kurtköy'e fabrikaların duvarlarında yazıyo vasıfsız eleman alınacak diye..

Tüm güney sahilinde turizm işi yaptım, en mal insan bile 6-7 ay çalışabilir orda, iyi de para biriktirir, karıya kıza yedirmezsen giderin de olmuyor.

Benim otobüse atlayıp antalya'da inen, 100 metre yürüyüp iş bulan çook tanıdığım var.

Edit: Çalışma saatleri esnektir, tamamen çalışanın sikinin keyfine göre, erken gelip erken çıkabilir, geç gelip geç çıkabilir, yasal saatleri dolduracak kadar çalışacak.

O değiştirdiğin 3 sektör çoluk çocuğunu doyurur mu merak ediyorum :D .......

iyibu! yeniden..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek

işsizlik yok zaten işçinin hakkını vermeme yeme var. İşçinin hakkını adam gibi versen ne işsizliği olcak.

Ben Fight Clubı izledin mi? derken utanıyorum, adam İzlemedim. derken utanmıyor. Bi de nasıl güzel mi, diyo... Bi bitmediniz amk.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı
    kaanstain bunu yazdı

O değiştirdiğin 3 sektör çoluk çocuğunu doyurur mu merak ediyorum :D .......

dalga mı geçiyosun sen ya,

erkeğin maaşı sorulmaz söylenmez de gözüne sokmak zorundayım,

bilgisayarcıda çalışırken 900TL alıyordum ayda (lisede)

Üniversitede ekstaralar dahil 1200ü buluyor,

Turizm işinde paranın anasını belliyordum, yani öyle böyle değil!..  ben rehberlik yapıyordum,(Turizm işinde 800lira + sigorta'dan başlar ortalama maaş 1100 veriliyor birçok yerde.,

Şimdi de makine mühendisliği son sınıftayım, her yaz stajdan sonra aynı fabrikada çalışıyorum, bu 3. yılım, mühendis maaşından az bi maaşım var.

Asgari ücretle geçiniyor bu ülkede birçok aile, çoluk çocuk bakılabilirmiymiş,

ağzımı bozduracaksınız ille

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

hocam bu ülkede birçok aile asgari ücretle geçiniyo diye, asgari ücret kabul edilebilir bi ücret mi şimdi.? herkesin maaşı ederi isteği farklı sonuçta. Kimine bahsettiğin paralar çok büyük paralarken kimine çok düşük paralar olarak geliyo, haliyle herkesin aynı düşünmesini beklememek gerekir.. evet ayda 900 lira iyi para öğrenciyken çalışırsan, ama ayda 900 lirayı evden zaten harçlık olarak alan adamın senle aynı şeyi düşünmesini bekleyemezsin. zaten evdende harçlık niyetine alıyorum ben o kadar parayı, çalışıyosamda ya yüksek maaş almam gerekir ya da çok sevdiğim bi işi yapıyosam düşük maaşla çalışırım.

asgari ücret olayına gelirsekte, asgari ücretle aile geçindiren herhangi bi aile babasına 1500 liraya başka bi iş verirsen o işte kalır mı hiç düşündün mü.? Adamın bulabildiği tek iş o olduğu için zaten o işe muhtaç şekilde aileisni o maaşla geçindiriyo.

MaviGozluDev tarafından 08/Ağu/12 16:15 tarihinde düzenlenmiştir

.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    MaviGozluDev bunu yazdı

hocam bu ülkede birçok aile asgari ücretle geçiniyo diye, asgari ücret kabul edilebilir bi ücret mi şimdi.? herkesin maaşı ederi isteği farklı sonuçta. Kimine bahsettiğin paralar çok büyük paralarken kimine çok düşük paralar olarak geliyo, haliyle herkesin aynı düşünmesini beklememek gerekir.. evet ayda 900 lira iyi para öğrenciyken çalışırsan, ama ayda 900 lirayı evden zaten harçlık olarak alan adamın senle aynı şeyi düşünmesini bekleyemezsin. zaten evdende harçlık niyetine alıyorum ben o kadar parayı, çalışıyosamda ya yüksek maaş almam gerekir ya da çok sevdiğim bi işi yapıyosam düşük maaşla çalışırım.

asgari ücret olayına gelirsekte, asgari ücretle aile geçindiren herhangi bi aile babasına 1500 liraya başka bi iş verirsen o işte kalır mı hiç düşündün mü.? Adamın bulabildiği tek iş o olduğu için zaten o işe muhtaç şekilde aileisni o maaşla geçindiriyo.

Arkadaşım maaşların azlığını yüksekliğini tartışmıyoruz, işsizliği tartışıyoruz. Konu sapıyor.

İyi o zaman maaş az, çalışmayalım işsiz oturalım.

Maaşlar az diye Türkiye'de işsizlik var o zaman.

Kaan tarafından 08/Ağu/12 16:17 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gozkopat
    gozkopat's avatar
    Erkek

genelleme yapamazsın yapmanda yanlıs

suan ıssızlerın cogu onlısans ve lısans mezunu pıtırcıklarımız bunlar en az 23 25  yaslarında bunlar evlenecek kıra odeyecek 8 9 bın lıra kyk dan aldıgı krediyi odeceyecek ha gunde 70 80 vereceksen degıl fırmanın tısortunu ıc camasırıda gıyen olur 

ıs var tıkla gor googleye bak

sahada calısacak elemanlar 

cagrı merkezınde calısacak elemanlar

kıpa da calısacak sendıkasız elemanlar 

gecici fıber optık kablolomada calısacak elemanlar 

kaldırım ve asfalt onarım bakımında calısacak elemanlar

oyle ıste ıs var gotur calıssın unı mezunu cocuk neden okudu o zaman 4 5 sene veya 2 sene 

Kalite, kimse size bakmıyorken doğru olanı yapmaktır.
Toplam Hit: 7596 Toplam Mesaj: 87