folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yazılımlar / Diğer Programlar
linefolder Türkiye'nin İlk Online İletişim Yazılımı

Türkiye'nin İlk Online İletişim Yazılımı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zero43
    zero43's avatar
    Erkek

Uşak’ta bir grup yazılım mühendisinin imzasını taşıyan "MSP Messenger" isimli program, 161 dilde çeviri yaparken, kullanıcılarına online alışveriş yapma, TV izleme ve radyo dinleme gibi imkanlar da sunuyor.

Yazılımı ücretsiz olarak "www.mspmessenger.com" adresinden indirebilirsiniz.

zero43
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Türk yazılımcılara hep destek tam destek. böyle bişiden haberdar ettiğin için teşekkürler. kullanmasam bile bi şekilde destek olmak lazım

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

5 para etmez

1- çalıntı adı stili şekli 

2-amatörce bir site

3-açık kaynak degil ve sadece 32bit windows da çalısıyor

ha biz türkler hiç bir zaman global bişiler üretemeyiz zaten 

sırf şu 2 resim yüzünden kullanılmaz zaten

http://www.mspmessenger.com/resimler/mspmessenger01.jpg

http://www.mspmessenger.com/resimler/messenger2.png

böyle yapcaklarına hiç yapmasınlar daha iyi.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

iyi güzelde, çok merak ettiğim bir konu var ;

dünyada işletim sistemi araştırmaları 1965 te başladı (unix), Türkiye'de 2006 (idi sanırım) yapıldı (PArdus).Mesaj yazılımı Dünyaa 1999'da başladı, bizde 2011.vs.. vs..

NEden geriyiz ki ? Türkiye'de adam gibi bilgisayar şirketinin olmaması mı acaba ? Ki Tübitak'ın bu işi üstlenip, adma gibi birşey ortaya çıkaracağına eminim.Yani adam gibi bir messenger çıkar.Fakat ;

Gelelim fakata, bu adamlarda kötü bir dönemi seçmiş.Berbat bir dönem.NEden ? Artık facebook var.Ben ve çevremdeki çoğu kişi facebook sohbet programını kullanıyor.ARtık oraya yoğunlaşmak lazım.İletişim konusunun büyük çoğunluğu (online iletişim) facebookta.Mail desen hotmail, gmail lider.(mynette kullaıyorum ben).Şimdi ;

yapılacak en iyi iş ne olabilir ? farklı bir sosyal paylaşım sitesi.Faakt sosyal paylaşımdan çok sosyal iletişim olacak.Bneim geliştireceğim bir proje var ama baya zor olacak.Belki yavaş yavaş başlarım.Bu tür şeyler yapmak lazım.Sosyal olaya yön verip, üniversite ve iş kısımlarını kapsayıp (hatta Türkcell gibi kurumlarla çalışıp) bir portal nitelği.Forum blog vs.. değil.

Mesela telefon defterleri neden facebook'a geçirilmedi anlamıyorum.Siliniyor, telefona birşey olur vs..Facebook'ta telefon kısmı var.Bir kere güncelleyeceksin listeyi, sonra ara.Arada birde kendi güncelleyecek.Senin elle girmene grek yok.Bulacaksın arkadaşının ismini pat facebook üstünden ara diyeceksin bu.

bunun gibi geliştirilebilecek yeni şeylere ynelmeleri lazım

edit:

bu alanda yenilik denilebilecek birşeyde yapmaları lazım, bakıyorum özelliklerine yok.Hadi işleyişini yapamadın barı şeklini yap.Gnome 3 masaüstü gib kısaltmalarla kullanacağız yakında bilgisayarları.Chrome os başlattı bunu, şimdi gnome 3 devam ettiriyor.Yakında windowsta yapar.

Yani görsellik, işlevsellik getirmek lazım.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

msp nedir ya allah aşkına, msm yapsalarmış bari daha çok benziyor msn e

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Erkek

PanxeR bunu yazdı:
    -----------------------------

5 para etmez

2-amatörce bir site

konu baltalamaktan başka işin yok mu senin. Cok biliyorsan daha iyisini sen yap.

DESTEK TAM DESTEK

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:

iyi güzelde, çok merak ettiğim bir konu var ;

dünyada işletim sistemi araştırmaları 1965 te başladı (unix), Türkiye'de 2006 (idi sanırım) yapıldı (PArdus).Mesaj yazılımı Dünyaa 1999'da başladı, bizde 2011.vs.. vs..

NEden geriyiz ki ? Türkiye'de adam gibi bilgisayar şirketinin olmaması mı acaba ? Ki Tübitak'ın bu işi üstlenip, adma gibi birşey ortaya çıkaracağına eminim.Yani adam gibi bir messenger çıkar.Fakat ;

Gelelim fakata, bu adamlarda kötü bir dönemi seçmiş.Berbat bir dönem.NEden ? Artık facebook var.Ben ve çevremdeki çoğu kişi facebook sohbet programını kullanıyor.ARtık oraya yoğunlaşmak lazım.İletişim konusunun büyük çoğunluğu (online iletişim) facebookta.Mail desen hotmail, gmail lider.(mynette kullaıyorum ben).Şimdi ;

yapılacak en iyi iş ne olabilir ? farklı bir sosyal paylaşım sitesi.Faakt sosyal paylaşımdan çok sosyal iletişim olacak.Bneim geliştireceğim bir proje var ama baya zor olacak.Belki yavaş yavaş başlarım.Bu tür şeyler yapmak lazım.Sosyal olaya yön verip, üniversite ve iş kısımlarını kapsayıp (hatta Türkcell gibi kurumlarla çalışıp) bir portal nitelği.Forum blog vs.. değil.

Mesela telefon defterleri neden facebook'a geçirilmedi anlamıyorum.Siliniyor, telefona birşey olur vs..Facebook'ta telefon kısmı var.Bir kere güncelleyeceksin listeyi, sonra ara.Arada birde kendi güncelleyecek.Senin elle girmene grek yok.Bulacaksın arkadaşının ismini pat facebook üstünden ara diyeceksin bu.

bunun gibi geliştirilebilecek yeni şeylere ynelmeleri lazım

millet skype a kayıyordu her ne kadar bazı basit özelliklerinin olmaması (inadına koymamışlar sanki ) insanı kanser etsede en iyi msn alternatifiydi (özellikle diğer işletim sistemlerinde)

ama microsoft satın aldı ondan da bi cacık olmaz artık

yani internet ile yeni tanışmış insanlar facebook kullanabilir o sadece yazı göndermeye yarıyor amaç iletişimse adam gibi programlar şart.

FiL3MAN bunu yazdı:

PanxeR bunu yazdı:

5 para etmez

2-amatörce bir site

konu baltalamaktan başka işin yok mu senin. Cok biliyorsan daha iyisini sen yap.

DESTEK TAM DESTEK

baltalanacak konuları baltalarım hocam , böyle projeler yapacaklarsa TAM KÖSTEK HEP KÖSTEK  hiç yapmasınlar daha iyi  daha dakka 1 ellerine yüzlerine bulaştırmışlar 
    çok biliyorum ama yazılımcı degilim , tabi yazılım mühendislerinin yaptı programıda görüyoruz 

not: böylelerine destek verirseniz ülke yazılım çöplüğüne döner. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esinti
    esinti's avatar
    Erkek

Güzel bi şeye benziyor.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek

insan en azından kendine özgü bir iki icon hazırlatır :|

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

PanxeR bunu yazdı:

millet skype a kayıyordu her ne kadar bazı basit özelliklerinin olmaması (inadına koymamışlar sanki ) insanı kanser etsede en iyi msn alternatifiydi (özellikle diğer işletim sistemlerinde)

ama microsoft satın aldı ondan da bi cacık olmaz artık

yani internet ile yeni tanışmış insanlar facebook kullanabilir o sadece yazı göndermeye yarıyor amaç iletişimse adam gibi programlar şart.

Aslında ben şeyi bekliyordum, ücretsiz aramaları, yada düşük aramaları.MEsela Türkcell ile anlaşacaktı adam pat dakikasını indircekti.türkcell onu kullanacaktı falan filan.

Yani gelecekte eminim telefon konuşmaları ücretsiz olacak.Çünkü internet ücretsiz olmaya dğru gidiyor.E internetin olduğu yerde ucuza arayacağız.Hani şey varya, şimdi dakikası 30 kuruşa arama net üstünden falan o tarz

skype ta öyle birşey vardı o iş ederdi.Görüntülü konuşma falan filan süper.Fakat facebook, microsoft gibi şirketler çakal.Hele microsoft'un şirket kısmına hayranım.Adamlar pazarı elinde tutuyor ediyor yapıyor wndowsu kullandırttırıyor.

Aynı mantıkla, adamlar skype'ı aldı.Yahudilerin yaptığı gibi.Yahudiler aynı işi yapan adam varsa, 1 sene boyunca o adamın zararına olacak fiyattan satıyor.Yahudi birliği falan destekler birbirini herhalde (yada sermayeleri iyi) daha sonra adamın fabrikası ya batıyor, yada diyor ki ben alayım.E adam bakıyor batacak ; satıyor.Hem kendisi hemde rakip firma onun oluyor.

2 pazarada hükmediyor (ucuz ve pahallı mesela).

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

aklıma geldi, başka bir alt yapıyı kullanan bir yazılım hazırlanabilir sanırım.Sadece tahribattan çıkar böyle adamlar.Görsellik kısmını farklı yaparlar olabilir mi ki acep ?

grafiker desen var, yazılımcı desen var, güvenlikçi desen var :) 

Toplam Hit: 4423 Toplam Mesaj: 42