folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Türkiyenin Kredi Notu Yükseldi. Döviz Düştü. Döviz Almayın!

Türkiyenin Kredi Notu Yükseldi. Döviz Düştü. Döviz Almayın!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MiaD06
    MiaD06's avatar
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı

Türkiye dünyanın en çok büyüyen 2. ekonomisi oldu. Doktor adamla konuşuyorum yalan o rakamlar diyo. Ulan beynini siktiğimin salağı neyine yalan? Tüm dünya kabul ediyo ekonomik veri lan bu neyinde yalan olacak. Gelmiş türkiyedeki kıçıyla düşünen bi kesim yalan diyo.

Yaranılmaz bu vatandaşa.

Şimdi bu yorumumu alıntılayıp 3-5 tane iflas etmiş esnafın videosunu koyacaklar.

evet 2. ekonomiyiz hocam. dediklerine sonuna kadar katılıyorum. ancak bu vatandaşa pek yansımıyor. biraz daha yansıyabilmese vatandaşta rahat bir nefes alacak.

Tek isteğim MiaD'ımın dolması .. cart curt.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    kaanstain bunu yazdı
    pcdoktor636 bunu yazdı

Türkiye dünyanın en çok büyüyen 2. ekonomisi oldu. Doktor adamla konuşuyorum yalan o rakamlar diyo. Ulan beynini siktiğimin salağı neyine yalan? Tüm dünya kabul ediyo ekonomik veri lan bu neyinde yalan olacak. Gelmiş türkiyedeki kıçıyla düşünen bi kesim yalan diyo.

Yaranılmaz bu vatandaşa.

Şimdi bu yorumumu alıntılayıp 3-5 tane iflas etmiş esnafın videosunu koyacaklar.

Sana benzin diyorum, başka da birşey demiyorum.

Eee? Birçok ülkedede türkiyedekinden kat kat fazla fiyata yiyecek alınıyor. 

Olaya o açıdan bakılmıyor. 2002 senesinde asgari ücret ile kaç litre benzin alınıyordu ona bakıyorsun,şimdi kaç litre alınıyor ona bakıyorsun.

Ben sana kalkmış dünyanın en çok büyüyen 2. ekonomisi diyorum,sen kalkıp fiyatların yüksek olduğu birşeyi söylüyorsun.

Ülkede benzin çıkmıyo arkadaş,sebebinide herkes biliyo daha niye bunu böyle uzattıkça uzatıyosunuz elinizde karşı çıkacak başka argüman yokmu?

Şimdi bana tutup bopun eş başkanlığı gibi saçma şeylerle gelmeyin,lütfen rica ediyorum.

Türkiye 10 sene önce ekonomide ne durumdaydı bakalım. Enflasyon kaç haneliydi bakalım. Asgari ücretle kaç kilo ekmek,kaç litre benzin alınıyordu bakalım. Geçen sene dünyanın en hızlı büyüyen kaçıncı ekonomisi oldu bakalım.

İtirazınız varmı?

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Döviz düştüyse niye döviz almayalım ki? Kaça kadar düşer daha ?

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    pcdoktor636 bunu yazdı
    kaanstain bunu yazdı
    pcdoktor636 bunu yazdı

Yaranılmaz bu vatandaşa.

Olaya o açıdan bakılmıyor. 2002 senesinde asgari ücret ile kaç litre benzin alınıyordu ona bakıyorsun,şimdi kaç litre alınıyor ona bakıyorsun.

Ben sana kalkmış dünyanın en çok büyüyen 2. ekonomisi diyorum,sen kalkıp fiyatların yüksek olduğu birşeyi söylüyorsun.

Ülkede benzin çıkmıyo arkadaş,sebebinide herkes biliyo daha niye bunu böyle uzattıkça uzatıyosunuz elinizde karşı çıkacak başka argüman yokmu?

Şimdi bana tutup bopun eş başkanlığı gibi saçma şeylerle gelmeyin,lütfen rica ediyorum.

Türkiye 10 sene önce ekonomide ne durumdaydı bakalım. Enflasyon kaç haneliydi bakalım. Asgari ücretle kaç kilo ekmek,kaç litre benzin alınıyordu bakalım. Geçen sene dünyanın en hızlı büyüyen kaçıncı ekonomisi oldu bakalım.

İtirazınız varmı?

açlık sınırı 958 tl

asgari ücret 730 tl :)

yoksulluk sınırı 3.121 tl:)

1 yılda elektriğe zamın alayı doğalgaza zammın alayın suya zam herşeye zam asgari ücrete 30 liracık zam :)

yesinler 2. ekonominizi borçlu yaşamayan aile varmı lan zam yaparak ülkeyi refah tuttuğuna halkı inandıran tek ülkeyiz :) üstelik dış borc habire arttıkca memleketim insanlarına yalan söyleyip onları köleleştirip muhtac ettirmeyin baska bisey istemez. insanlarımızın parası varsa özgür parası varsa demokrasi var ülkesinde yaşatılmasından mutlu değil kimse...

kaygusuz tarafından 06/Kas/12 23:21 tarihinde düzenlenmiştir

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Free_Mans
    Free_Mans's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Döviz düştüyse niye döviz almayalım ki? Kaça kadar düşer daha ?

maksimum düşeceği 1.75 daha fazlasına merkez bankası izin vermez. çünkü adamların elinde tonla döviz var. dolar düşünce millet seviniyor ancak bunun acısı daha sonra çıkıyor. ithalat ihracaatta dengeler bozuluyor. Benim fikrimce 1.75 seviyelerine düşerse dolar alımı yapmak. muhtemelen 2 ay içeriisnde yine 185 lere çıkacağına eminim. velakin bu dalgalanmalar piyasanın ağzına sıçıyor. şu anda bu durum iyi gelebilir ama ileriye dönük sıkıntı. sonuç olarak ihracat açığı çıkabilir. buda ithalatta dengesizlik yapar. doların dalgalanması domino taşları gibidir. en sonda ki taş hemen etkilenmez ama eninde sonunda onu da o dalgalanma düşürür. dolar ve euro sabit olsa bu ülkenin ekonomisi daha çabuk kalkınır.

www.homecept.com | Ev dekorasyon ürünleri, konsept tasarımlar
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Free_Mans
    Free_Mans's avatar
    Erkek
    kaygusuz bunu yazdı
    pcdoktor636 bunu yazdı
    kaanstain bunu yazdı
    pcdoktor636 bunu yazdı

Yaranılmaz bu vatandaşa.

İtirazınız varmı?

açlık sınırı 958 tl

1 yılda elektriğe zamın alayı doğalgaza zammın alayın suya zam herşeye zam asgari ücrete 30 liracık zam :)

yesinler 2. ekonominizi borçlu yaşamayan aile varmı lan zam yaparak ülkeyi refah tuttuğuna halkı inandıran tek ülkeyiz :) üstelik dış borc habire arttıkca memleketim insanlarına yalan söyleyip onları köleleştirip muhtac ettirmeyin baska bisey istemez. insanlarımızın parası varsa özgür parası varsa demokrasi var ülkesinde yaşatılmasından mutlu değil kimse...

sen ingilterede bir sandiviç in fiyatını biliyormusun? yada sigaraya zam yapılınca isyan edenler bir sigara paketinin fiyatını? ki ben burada sömürgeciliğin kitabını yazmış bir ülkeden bahsediyorum. hocam bazı şeyler ülkemizde çok ucuz. sen bu ülkenin değerini avrupaya gitmeden anlayamazsın. 

www.homecept.com | Ev dekorasyon ürünleri, konsept tasarımlar
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tabela Fatihi
    kaygusuz
    kaygusuz's avatar
    Erkek
    Free_Mans bunu yazdı
    kaygusuz bunu yazdı
    pcdoktor636 bunu yazdı
    kaanstain bunu yazdı
    pcdoktor636 bunu yazdı

Yaranılmaz bu vatandaşa.

İtirazınız varmı?

açlık sınırı 958 tl

sen ingilterede bir sandiviç in fiyatını biliyormusun? yada sigaraya zam yapılınca isyan edenler bir sigara paketinin fiyatını? ki ben burada sömürgeciliğin kitabını yazmış bir ülkeden bahsediyorum. hocam bazı şeyler ülkemizde çok ucuz. sen bu ülkenin değerini avrupaya gitmeden anlayamazsın. 

azerbaycanda türkmenistanda vs Türk memleketlerindeki ucuzluğu biliyor musun ?

boşver avrupadaki hayatla burdaki hayat şartları farklıdır.

dolarla bu zamana kadar işim olmadı bu saatten sonfada olacağını sanmıyorum. konuya mudahil olmak istemezdim ama böyle dünyanın en zengin ülkesiyiz en ucuz ülkesiyiz gibi yazıyorlar sinir oluyorum.

daha mayaların bedduasına uğrayacağız :))) daha kıyamet kopacak ha bismillah :)

kaygusuz tarafından 06/Kas/12 23:36 tarihinde düzenlenmiştir

Türkiye’deki emekli yaşlı insanları sevmiyorum. Ailemde emekli olanlarda dahil. Geleceğimizin çalınmasına izin verdiler. Umarım ızdırap dolu bir çileli hayat çekip elveda deyip bu dünyadan gidersiniz. Siz gençleri zırnık düşünmediniz hayallerini mahvettiniz.14.500TL ile hiçbirşey almadan karnınızı doyurun gelecek nesili düşünmeden yaşadığınızı sanıp gidin bu dünyadan.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Caliber
    Caliber's avatar
    Erkek

Şimdi iktidar ihracatı konuşur, muhalefet ithalatı konuşur. Yani ikisinin bi' arada konuşulduğu görülmemiş. Yorumlara bakın herkes bi' tarafı tutuyo "Ulan diğer tarafı nerede?" diyen yok. 

A Partisi iktidardayken sempatizanları ve partinin kendisi için ülke ekonomisi süperdir. Muhteşemdir ama B partisi ve sempatizanları için bu durum tam tersidir.

B Partisi iktidara geçtiği vakit ne hikmetse ekonomi muazzam derecede güzel görünür B partisine. Ancak yine ilginç olarak muazzam diye evvela çığıran A partisi bu sefer tam tersi olarak ekonomi berbat der. Anlayacağınız yine iki boyutlu düşünülür.

Kahvehane yorumları bunlar. :) Bunları kahvede fayans dizen 50 yaşındaki ilkokul mezunu amca da söylüyor ki zaten.

Tedbirsiz abdest bozmaya oturan, domala domala taş arar.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gecement
    Gecement's avatar
    Erkek
    kaygusuz bunu yazdı

2013 de kriz var diyolar hacı

Düne kadar $1 = 1TL olur mu deniyordu. Ne oldu?

Bi sessizlik var zaten eli kulağındadır.

+ Döviz düştüyse asıl şimdi alma vaktidir :)

Gecement tarafından 06/Kas/12 23:50 tarihinde düzenlenmiştir

Solak Cerrah
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ferriere
    ferriere's avatar
    Erkek
    Caliber bunu yazdı

Şimdi iktidar ihracatı konuşur, muhalefet ithalatı konuşur. Yani ikisinin bi' arada konuşulduğu görülmemiş. Yorumlara bakın herkes bi' tarafı tutuyo "Ulan diğer tarafı nerede?" diyen yok. 

A Partisi iktidardayken sempatizanları ve partinin kendisi için ülke ekonomisi süperdir. Muhteşemdir ama B partisi ve sempatizanları için bu durum tam tersidir.

B Partisi iktidara geçtiği vakit ne hikmetse ekonomi muazzam derecede güzel görünür B partisine. Ancak yine ilginç olarak muazzam diye evvela çığıran A partisi bu sefer tam tersi olarak ekonomi berbat der. Anlayacağınız yine iki boyutlu düşünülür.

Kahvehane yorumları bunlar. :) Bunları kahvede fayans dizen 50 yaşındaki ilkokul mezunu amca da söylüyor ki zaten.

Eline sağlık hocam.Biz objektif bakmayı beceremiyoruz duygusallıkta fazla uç noktada olduğumuz için herkes kendini yakın hissettiği yeri öne çıkaran yorum yapıyor.Sezarın hakkı sezar a bizde çok işleyen bir kural değil.

Toplam Hit: 6839 Toplam Mesaj: 68