Turkiye"Ye Vize Uygulamayan Ulkeler İstedigin Zaman Gidebilirsin.
-
Yeni pasaport müracaatlarında istenilen belgeler :
- 4 fotoğraf,
- Nüfus hüviyet cüzdanının aslı,
- Reşit olmayanlar için noterden onaylı belge.Yenileme (temdit) işlemlerinde istenilen belgeler :
- 3 fotoğraf,
- Nüfus hüviyet cüzdanının aslıPasaport Ücretleri :
6 Aylık 80.80 YTL
(Bu süreye birçok ülke vize vermemektedir)Cüzdan bedeli 66 YTL 1 Yıllık 115.40 YTL Form 10 YTL 2 Yıllık 194.70 YTL 3 Yıllık 278.30 YTL 3-5 Yıllık 394.40 YTL Pasaportta dikkat edilecek hususlar:
- Vize başvurusu yapılacak pasaportun sahibi tarafından mutlaka imzalanmış olmalıdır.
- Vize başvurusu yapılacak pasaportun en az 6 ay geçerlilik süresi olması gerekir.
- Dışişleri Bakanlığı'nın konsolosluklara göndermiş olduğu genelge doğrultusunda, pasaportların yalnız vizeler yazan vizeler bölümünde yazılacaktır.
- Döviz, gümrük kayıtları, açıklamalar yazan bölümlere vize uygulanmamaktadır. Bu nedenle vize sayfaları dolu pasaportların yenilenmesi gerekmektedir.Yeşil Pasaportlar
Genel olarak yeşil pasaportlara vize istenmemektedir. Ancak ABD, Bulgaristan, İngiltere, İspanya, İsveç, Kanada, Portekiz, Rusya, Yunanistan yeşil pasaport sahiplerinden de vize istemektedir.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından vize istemeyen ülkeler :
Amerika Asya Afrika Avrupa Arjantin Azerbaycan Fas Arnavutluk Bahama Endenozya Gambiya Bosna-Hersek Barbados Fiji Güney Afrika Hırvatistan Belize Güney Kore Kenya Makedonya Bolivya Hong Kong Mairitius Malta Ekvator İran Seyşel Adaları Romanya Grenada Kazakistan Tunus Jamaika Maldiv adaları Kolombiya Malezya Peru Singapur Şili Tayland Uruguay Japonya
-
yoksa sahte yeşil/kırmızı pasaport işine mi girsek napsak amk..
-
yeşil pasaport için ne gerekli biliyomusunuz ?
bide bişi duydum , almayadan biri istek yaptığı zaman sanırım vizeye gerek olmuyormuş bu doğrumu
-
ukrayna ya gitmek isteyen yine gider yahu? 1 aylik vizesi 75$ 1 ay önce gittim. formalitedende bi otel bileti düzenliyorlar ücretsiz oludu bitti işte...
Hatta istanbuldan olan müritlere tavsiyem gemi ile gidin çok eğlenceli oluyor ben oyle yaptim. disko bar olayı filan :P
-
almanyayı bilmiyom da, ukraynadan istek yaptırıp gidebiliyon, istek yapacak kişi de sadece ben şunun gelmesini istiyom diyerek adresini ibraz ediyo ve aha sana istek.
yeşil pasaport almıcaz hacı, gerekenler önemli deil, sattesini bascaz. anca mühür felan gerekir işte, bi de örnek görmek lazım biyerden, artık RTE'den ödünç alırız örnek için :D
-
ismailca bunu yazdı:
-----------------------------ukrayna ya gitmek isteyen yine gider yahu? 1 aylik vizesi 75$ 1 ay önce gittim. formalitedende bi otel bileti düzenliyorlar ücretsiz oludu bitti işte...
Hatta istanbuldan olan müritlere tavsiyem gemi ile gidin çok eğlenceli oluyor ben oyle yaptim. disko bar olayı filan :P
http://www.ukrferry.com/eng/ships/u_palmira.asp
-----------------------------gurban olam hacı, gözünden öpem be, eren hadi gidiyoz bacanak :D
-
Sayin Hacilar konu ciddidir sorusu olan yazsin farzi misal 4 kita 20 kusur devlet gezmisim soru sorula kalem krila.
MURIT MURITI TBT DEBULUR.
Kalin Saglicakla
-
cnr437 bunu yazdı:
-----------------------------
yoksa sahte yeşil/kırmızı pasaport işine mi girsek napsak amk..
la amk biz sahteye girek başlayalımm haftaya.. amkduum ukraynası bile vize istiyoo nerden bulcaz vize belediye pasosu gibi bişey ayarlasak olur loo aslında.. -
cnr437 bunu yazdı:
-----------------------------gurban olam hacı, gözünden öpem be, eren hadi gidiyoz bacanak :D
allah büyük amk bilsem iki hafta daha çalışırdım ((: hade bakalım cümleten görüşürüzz.. ukraynaya gidiyozz orda int. yavass bağlanamayabiliriz demi lem cnr.. -
japonya japonya japonya
hong kong hong kong hong kong
kore kore kore