Türklük Veya Müslümanlık Sizce Hangisi
-
osmanlının nedne çöktüğü bir hatırlayalım.medrese eğitimnde ki uygulamayı.milli değerlerin unutulmasına nedne olmuştur bu uygulama.
halkta milli duyguların kaybolmasına sebep olmuştur.
elbette türklük adı üstün de türklük islam değildir çünkü orta asyadan geldik.
bizim olmazsa olmazımız değl die dusunuorum
-
bence basligi yanlis yamisin turkiyemi arp ulkelerimi deseydin cunku yanlis anlasiliyor bence turklerde muslumanyani sadece araplardegilki turkiye yillardir bolunmemis ve bolunmezde bence ha hadi varsayalim ben turkiyeyi secerim araplar komsu bildigimmiz bu ulkeler bizi sirtimizdan cok vurdular zamaninda buarada araplara pisdediler arkadaslar pis vede hepsi sapik adamlar dot hastasi erkeklere sulaniyorlar
-
Anlayamıyorum bu alemde size ışık verecek o da azıcık bir ışık...Bir akımımı tercih edersiniz yoksa baki, devamlı, bu alemde olduğu kadar diğer alemde de ışığına çok fazla ihtiyaç duyacağınız büyük nurumu tercih edersiniz. Ayrıca islamiyet sadece arapların değildir. bu memleketin, anadolunun hakiki türklerinindir de.Türklük mü islam mı diye bir soru soranlar hakiki Türk olamazlar. Karıştırıcı, yobaz ve örümcek ağlı beyinlere sahip(?) insan(?) olabilirler.Gerçek Türklük islamla olabilir.Kaldı ki erdem ve diyanet bakımından milletine en faydalı yolu tercih etmek gerçek milliyetçiliğin de gereğidir.Safdilane, kulaktan duyma sözlerle arap düşmanlığı yapmak ise hiç kar getirmez. Hem acaba bu soruyu soran gerçekten Türk mü? Soy ağacını kaç kuşak geriye götürebiliyor. Nesiller karışmış bunu ispat edemez. Ben Türk'üm ve müslümanım.Ne zamandan beri islamiyet sadece arapların olmuştur? Hem Kur'an ayetleriyle Türkleri müjdelemiş ve haber vermiştir.Öyle ise evvela din, dil ve vatan.Başka birleştirici unsurlar olabilirler mi acaba?
Azrail'in pençesinden kurtulabileceğinizi asla unutmayın.
..................................................................................................................
Diyen arkadaş hakaretine saygı duyuyorum ama sen kimin Türk kimin Müslüman olduğunu bilemezsin ben kendimi Türk olarakk görüyorsam Türkümdür TÜrküm Türkçüyüm Elhamdülillah Müslümanım bu vatan için her saniye kan dökmeye hazırım Allah yolunda her saniye savaşmaya hazırım ben bu konuyu açarken amacım Araplarla İslam birliğimi yoksa Türklerle TURAN birliğimi sorusunu yanıtlamaktı.Ama sizin gibi anlayışsız arkadaşlar konuyu ayrımcılığa cektiğiniz için sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.
İLAY-İ KELİMETULLAH-TURAN-KIZILELMA
Her insan kavmini sevebilir ve savunabilir. Dinimizde bunu söyler...
-
Golgeler arkadaşıma :
Ben İslam milliyetçisiyim.Globalleşen dünyada sen milliyetçilik akımının küflenen yapısı içine islam birlikteliğini sokamazsın.Elbetteki damarları mazide olan bir millet lokomotifliğini yaptığı islamiyetin diğer parçalarını, yani vagonlarını arkasına takmalı öğle hareket etmeli.Türk milleti elbette baki kalmalı ama İslam adına, arap diye bir ayrım yapılmamalı. Biz büyük cihan hakimiyeti mefkuresiyle yola çıktık,cihan hakimiyetinde sadece ama sadece İ'la-i Kelimatullah olacak ve İ'la-i Kelimatullah'ta milliyetçiliğin çorak toprağına dikilemez.Kudsi olan İslamiyet ne zamandan beridir, 200 küsur senelik bir akımın atmosferine sokulmağa çalışılıyor.Ayrıca kardeşim peygamberimiz a'rap'tır. Hatta "Ben a'rabım a'rabı sevin" hadisi meşhurdur.Sadece bu hadise istinaden A'rab olanlarla ayrılık noktalarını bir tarafa bırakıp İslamiyetin geleceği için "Allah'ın ipine sımsıkı sarılın, bütün mü'minler kardeştir" ayetlerine de istinaden ittifak ve ittihad etmemiz lazım. Şunu çok iyi bil İslam alemi artık var ve hiçbir beşeri akım bu varlığın önüne geçemeyecek. Ayrıca meramını açıkca belli etmemişsin diğer topiclerde saçma sapan konu açan arkadaşların(?) yazdıklarına benzer ifadeler kullanmışsın. Bu yüzden sert konuştum.Safi bir niyetin varsa ve bende seni bilmeden incittiysem özür arkadaşım.
Unutmayın son nefesinizde Azrail'i karşınızda bulacaksınız!!!...
-
Bi dakka yaaaa:
Zamanında Osmanlı Devleti Türklükten önce gaza ve cihad diyordu şimdi laiklik oluncamı turancılar türedi...hani din ırktan önce gelirdi;şimdi niye türk arap diye bölüyorsunuz.
biz Osmanlı Devletinin kuruluş felsefesi gaza ve cihadd değilmiydi,bunu için halifeliği almadık mı.sen turan fikrini benimsedin de bakalım diğer devletler istiyor mu seni.bu turancılar çok duygusal yaw...siyaset'te önce mantık sonra duygu...
-
hani turk/islamcısınız ya(olanlara) sorayım ozaman islam da derki hicbir ırkın bir digerine ustunlugu yok der sizde diyorsunuz ki en ustun ırk turk ırkı diye.Sizin bu turan da zaten almanlardan kopya bişey.kayıp kıta mu diye bişeyden bahsediyorsunuz.bilin bakalım bu ne.hitlerin kayıp kıta atlantis'i.yani o bile calıntı sizde.ordan bunu surdan bunu kopya ederek uyduruktan bişeler cıkarmışsınız adı da turan ve ulkuculık olmuş it soylarııı.............
-
guerilla62 bunu yazdı:
.ordan bunu surdan bunu kopya ederek uyduruktan bişeler cıkarmışsınız adı da turan ve ulkuculık olmuş it soylarııı.............
dinime küfreden müslüman olsa -
Seçimmi? Ne Seçimi?
Araplardan Ne Gördük Simdiye Kadar da Bundan Sonra Beklentimiz Olsun..Bırakın Allah Askına...Türklüğü Dilimizde Değil İçimizde Tasıyoruz Biz..
Müslüman Diye Kabullenecekmiyiz...Su Anki Duruma Bakarsanız Müslümanın Müslümana Yaptığı, Din Kardesinin Kardesine Yaptığını Görüp de Seçim Yapmak Değil, Hiç Düşünmem Bile...
Kaputülasyon Verilirse Bu Başta Kim Varsa Ondan Sorulur...Boyun Eğilirse Bizden Sorulur..Yıllarca Yapılan Savaslar Türkün Benliğinin Elde Tutulmasının Savasıydı...
Cevap: Tabiki Türk...
-
computerwolf bunu yazdı:
ben inançsızım diye Türk olamazmıyım..özentimiyim ......Sen Kuranı okudunmuda müslüman oldun yoqsa annen baban müslüman diyemi...ben kuranı ve incili okudum defalarca inceledim...sonra inanmadım...Dİn kimseyi bağlamaz isteyen inanır isteyen inanmaz herkes innanacak diye kaide yok...Kimsenin inancına karışamassın....Ayrıca TÜRKLÜK ve MÜSLÜMANLIK bence birbiriyle çakışır...TÜRK olmak yani millet olmak özgür bir birey olmaktır...ama MÜSLÜMAN olman ümmet olmak yani kul olmaktır...bence onun için türklük ve müslümanlık çakışan iki terimdir.
Arkadaşım bende Kur'an, İncil ve biraz da Tevrat okudum... Sana şunu sormak istiyorum sadece(yanlış anlamazsan) Kur'an sana neden inandırıcı gelmedi??? -
elbette TÜrkleri seçerim nede olsa TÜrklerin %90 ından fazlası MÜSLÜMAN