Ubuntu 19+ Yeni Başlayan Önerileri, Tavsiyeleri, Yardımları.
-
En son Windows 7 kurmaya çalışırken bir bakmışım Ubuntu 19.10 kurmuşum. Bilgisayarda findowsa ait bir şey kalmadı haliylen.
Öncelikle 19.10 bilerek kurdum zira nvidia ile uğraşmak istemedim çat diye safe modda kurdu laptoba. Bi iki deniyim falan diye şeyapmıştım, hoşuma gidince de bıraktım bakalım nasıl olacak...
Haliyle daha önceden bilgisayara hiç tek başına linux kurmamış birisi olarak epey afalladım o yüzden bu konuyu açıyorum ki neler kuralım neler edelim hep beraber yeni başlayanlara bir kaynak oluşsun, format atanlara da hazırda kaynak bulunsun uğraşmasın.
(Ubuntu hiç zor değilmiş valla ama karışık yalan yok :D ) (Korkmayın acımıyo) -
Aslında bende merak ediyorum bazı programlardan dolayı windowsta kalmam gerekiyor ama çift işletim sistemi kursak nasıl olur diye düşünüyordum konu altına yazılanları bende takipteyim faydalı şeyler gelecektir diye düşünüyorum
-
Ubuntu candır. Ben hem win10 hem ubuntu 18.04 kurdum çiftli kullanıyorum tertemiz.
Tavsiye ettiğim uygulama/lar :
U Launcher... ctrl + space yapıyosun mekbuk gibin bi textbox geliyo oraya yazıp arıyosun istediğini arama başına G yazar boşuk bırakıp yazarsan gugulda arıyo falan güzel özellikleri mevcur.
Aklıma geldikçe yazarun... Diğer tavsiyem : tema falan kurdumu boka sarıyo orjin kullanmak en stabili ve temizi... Kendi arayüzü de tatlı zaten.. Takip edeyim ...
Ek bir soru sorayım : Linux da crack işleri nasıl oluyor acep bi sync app var da 6 güne süre doluyo dolmasa keşke :S Google drive one drive falan kullanmak için...
-
mstsc tarzı bir program varsa bende notebookta linuxa geçmeyi planlıyorum. :)
ui var değilmi hocam ? ubuntu da sadece komut kipi varsa bana biraz sıkıntı :(
-
tahta bunu yazdı
Aslında bende merak ediyorum bazı programlardan dolayı windowsta kalmam gerekiyor ama çift işletim sistemi kursak nasıl olur diye düşünüyordum konu altına yazılanları bende takipteyim faydalı şeyler gelecektir diye düşünüyorum
hocam vware kursanız orda ikinci işletim sistemini kullanabilirsin
-
manglerman bunu yazdı
remmina var kendi kurulu olarak geliyor, stabil güzel hoş pompala coş
Bu şekil bir menüsü var masaüstü de aşadaki gibi
dcpromo tarafından 21/Oca/20 16:56 tarihinde düzenlenmiştir -
Dell xps 13 de ubuntu 18.04 kurulu bir kaç ince ayarla mis gibi oldu.
1)Gnome tweak tool
tema, icon, font vs indirip bunun üzerinden hızlıca uygulayabilirsin
https://itsfoss.com/gnome-tweak-tool/
2)paper icon paketi ve adapta teması
bu ikisi harika bir kombinasyon bayılarak kullanıyorum.
https://snwh.org/paper/download
https://github.com/adapta-project/adapta-gtk-theme
3) snap store
iki komutla onlarca uygulama kurabilirsin
4)monitoring tool
görünüşü güzel kaynak izleme aracı
https://github.com/oguzhaninan/Stacer
-
tahta bunu yazdı
Linux da Windows programlarını çalıştırmak için Wine kullanabilirsin
-
aylmz bunu yazdıtahta bunu yazdı
Hocam 3ds Max gibi Lumion gibi AutoCad gibi programlar ve onların eklentileri var Performans isteyen programlar bu yüzden sıkıntı çıkarabilir diye düşünüyorum. Sorun olmaz mı hiç bir performans düşüklüğü olmadan windowsdaki gibi stabil çalıştırabilir miyim
-
tahta bunu yazdıaylmz bunu yazdıtahta bunu yazdı
Hocam 3ds Max gibi Lumion gibi AutoCad gibi programlar ve onların eklentileri var Performans isteyen programlar bu yüzden sıkıntı çıkarabilir diye düşünüyorum. Sorun olmaz mı hiç bir performans düşüklüğü olmadan windowsdaki gibi stabil çalıştırabilir miyim
Hocam bu tarz denemem olmadı ancak yorumlardan vs okudum yok olmuyor stabil.İllaki bir sorun çıkıyor ama yine de denemek isterseniz.
-
ilteris bunu yazdımanglerman bunu yazdı
remmina var kendi kurulu olarak geliyor, stabil güzel hoş pompala coş
Bu şekil bir menüsü var masaüstü de aşadaki gibi
Bu kaç hocam 18.04 mü ?