Üniversite Etiketinin İş Hayatında Önemi Nedir?
-
Arkadaşlar önümde iki seçenek var.
Anadolu, deü, gazi, uludağ gibi okullarda inşaat-makina okumak.
Diğeri.
Odtü jeolojiye-fizik kimya-biyolojiye girip Çift anadal yada 2. sene tekrar öss ye hazırlanarak. Odtü inşaat-makina-metelurji bölümlerine girmek.
Aklımdaki soru şu:
Etiketin önemi ne kadardır? Eğer gerçekten bu çok önemliyse. 4 gün kala tercihlerimi tekrar değiştirmeyi planlıyorum. -
illa odtü diyorsan tercih yapmamanı öneririm.
-
Etiket üniversite ismi olarak değil üniversite-bölüm şeklindedir. Mesela YTÜ nün mimarlık bölümü çok yüksek kalitedeyken diğer bölümleri geride kalmaktadır. Aynı şekilde odtü de de mühendislikler ön plana çıkıyor. Tercih yaparken sadece üniversite, yada bölüm olarak değil isim yapmış bölümleri dikkate almak gerekir.
-
anadolu gazi uludağ da kötü değil ki... türkiyedeki etiketli üniversitelerden :D üni. yi kazanıp bölümü ya da üni.yi beğenmeyip de 2. sene öss ye girmeyi(ya da yatay geçiş, çiftanadal, yandal...) düşenen kişi çoktur ama icraata geçebilen pek azdır söyleyim.
-
İyi bir üniversitenin kötü bir bölümünden mezun olucagına orta bir üniversitenin iyi bölümünden mezun ol çok çalış yüksek lisans yap olsun bitsin.Hele mühendislik bölümlerinde bence birazda ögrencinin kendisinde bitiyor.
Son olarak Anadolu üniversitesi hakkında çok güzel yorumlar alıyorum.Bence düşün
-
yatay geçersin olm ne kasacan 1 sene daha
-
iyi üniversite bitirip mezun olanlar iş hayatında üniversite önemli diyor
itü-odtü boğaziçi dışındakiler de iş hayatında önemli değil diyor bende anlamadım bu konuyu sanırım değişken.
-
XpertVision bunu yazdı:
-----------------------------
iyi üniversite bitirip mezun olanlar iş hayatında üniversite önemli diyor
itü-odtü boğaziçi dışındakiler de iş hayatında önemli değil diyor bende anlamadım bu konuyu sanırım değişken.
Aynen. Benim tespitimde bu. -
Pisibaliqi bunu yazdı:
-----------------------------o kadar kolaydı :D
-
rebellisch bunu yazdı:
-----------------------------Pisibaliqi bunu yazdı:
-----------------------------o kadar kolaydı :D
-----------------------------Bence gayet kolay ilk sene zaten mesleki ders almıyosun ki bi müh. giriş var gerisi teferruat sen 1 sene daha lys kasmasını daha uygun görüyorsan bilemem
-
türkiyede üniversiteli ile liseli arasında az bi fark var ünili daha iyi tabikide ama yurtdışında üniversiteli ile liseli arasındaki var karınca ile allah arasında ki fark.
yurtdışında üniversite okumak herkesin harcı değildir zaten herkeste okumaz mesleği hazırdır.
hiçdersalmazegobuarada.