folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Üniversite Tercih (Yıldız Teknik Çevre Müh. - Eskişehir Osmangazi Metalurji Müh.)

Üniversite Tercih (Yıldız Teknik Çevre Müh. - Eskişehir Osmangazi Metalurji Müh.)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rebellisch
    rebellisch's avatar
    Erkek

iki bölüm de iyi değil, ktü inşşat yaz daha iyi

memento mori.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ugur0
    ugur0's avatar
    Erkek

osmangaziyi pek tavsiye etmiyolar anadoluda varsa istediğin bölüm onu yazmanı tavsiye ederim

imza
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Opter
    Opter's avatar
    Erkek

Ne eskişehir'i aga ya istanbul tabiki. İstanbulda olsun su ürünleri olsun farketmez

Adalet dolu dünya, merhamet dolu dünyadan daha büyüktür. | Kuşandık sarı laciyi, Saraçoğlu yokuşlarında...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Geenmeboo
    Geenmeboo's avatar
    Erkek

Yıldız teknik itü odtü gibi çok önde tercih edilen bi üni değil dostum öncelikle bunu söyleyeyim. bi uludağ bi anadolu bi sakarya üniversitesi kadar forsu var ancak. Bunun yanında malzeme mühendisliği okuyacaksan ya ağır çalışma şartlarına hazır olacaksın ya da teknolojiyi çok yakından takip edip teorik anlamda çalışacaksın. Ancak çevre mühendisliğinin bunların yanında çalışma şartları daha rahattır bunun yanında iş bulma olanağına bakarsak çevre mühendisinin daha fazla iş bulma şansı olduğunu sölemem daha doğru olur neden dersen malzemeciler sadece malzeme üretimi yapan yerlerde çalışır çevre mühendisi sanayi ve atığın olduğu her yerde çalışır bu açıdan düşün. Başka soruların olursa buyur sor.

NEDEN? (soru olarak)
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    csr288
    csr288's avatar
    Erkek

arkadasım cevreci bn ise makineci benım ve onun önerisi kesinlikle malzeme ve metalurji mühendisliği ki nükleer kurulunca celik uretımıdır felan ılgılı alanlarda cok gelısme olacak ama kımyan ıyı ise git bnce 

Bu site bağımlılık yapıyor şimdi fark ettim tarih 1 haziran 2011 saat 00:02
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pehlivan
    Pehlivan's avatar
    Erkek

İstanbul üniversitesi Metalurji ve Malzeme müh. son sınıfa geçtim.Bölüm ilk başlarda olmasada devamında gayet güzel geldi bana.Şu an okuduğum bölümden memnunum ayrıca eğer buraya gelebilirsen bitirmesi oldukça kolay:) bilhassa iş olanakları çok geniş:) epey geniş

Top Secret
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cann
    cann's avatar
    Erkek

önce bölüm seç sonra üniversite. benin tavsiyem metalurji.

bu arada dipnot düşeyim müh. fakültesinin en çok kız popülasyonu olan bölümü çevre en az olanı da metalurjidir :)

edit: yüreğim elvermedi dur bir dipnot daha düşeyim yoksa benim yüzümden yalnış tercih kurbanı olacaksın :)

1. asla kendi sınıfından bi kızla çıkma

2. karıyı kızı dert etme her tülü bulursun zaten :)

Yazana zahmet vermeyen yazı okuyana lezzet vermez...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozAnkaraguclu
    ozAnkaraguclu's avatar
    Erkek

Anadolu malzeme mühendisliğine tutuyorsa puanın gel, ama Osman Gazi'ye tutuyorsa yıldız tekniği tercih et bence.

"Milliyetin en belirgin niteliklerinden biri dildir. Türk milletindenim diyen insan her şeyden önce ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz. " Mustafa Kemal ATATÜRK
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tuncaxxz
    tuncaxxz's avatar
    Erkek

hocam puanın nereyi tutuyorsa değil de istediğin bölüm nerde var ona göre tercih yap. istediğin bölümler neyse o bölümleri tercih yap yani.

kimsenin tercih açısından kötü bir şey yapmasını istemem. sırf iyi yerler olsun diye tercih yapmanı istemem bak bunu bil. yapmaktan mutlu olabilceğin mesleği seç.

ben sırf odtü olsun diye istemediğim bir kaç bölümü yazacaktım ta ki aklım başıma gelene kadar. diyelim ki kazandım o bölümü popüler ve odtüde olduğu için. yapmaktan mutlu olmazdım onun farkına vardım. yapmak istediğin bölümde olursan ve gerçekten istersen hangi üniversitede olduğun farketmez.ben sana bunu ciddi ciddi söyleyebilirim.

ben kendi bölümüm için örnekler vereyim sana. mühendislik sonuçta şu konuda çok ortak nokları var anlatacağım. akdeniz üniversitesinde elektrik-elektronik mühendisliği okuyorum. üniversitenin hiç mezunu yok. piyasa , aselsan , tubitak vs ve piyasada pek bir ismi yok. ilk saydığım yerlerde bir yere ulaşabilmek için ilk önce iyi bir üniversiteden mezun olman gerekir.

iyi bir üniversitede okumuyorsan hangi şartlar gerelidir kısaca;

iyi bir not ortalamasıyla mezun olursun. 3,5 ve üzeri. bunu kesinlikle tavsiye etmem kendimce. bu notu alabilmek için saatlerce çalışırsın sadece ezbere dayanarak. yeni birşeyler yaratabilmek için kötü bi durum. yaratamazsın değil ama düşünmek ve yaratmak ve uygulayabilmek için bir (şans) imkanın olmaz.

yada bunlardan daha zevkli ve daha daha önemli. en az 3 projenin başından sonuna kadar bulunursun. referans mektubu alırsın.

ve emin ol bu 3 referans mektubun olduktan sonra senin hangi üniversitede okuduğunun pek bi önemi kalmayacaktır.

yani diyeceğim üniversiteden sonraki hayatın senin üniversitedeki başarılarına bağlı(her zaman not olarak değil).

ben bunları istedeğiniz bölümler ve yeteneğinizin olduğunu bölümleri gönül rahatlığı ile seçebilmeniz için cesaret alasınız diye yazdım. üniversite okurken bunları yaparsanız çok mutlu bir geleceğiniz olur ve mutlu olduğunuz mesleği yaparsınız

punto cero
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozzy41g
    ozzy41g's avatar
    Erkek

Ephesus bunu yazdı:
    -----------------------------

Bölümü bilmemde memleketim diye demem Eskişehir öğrenci şehiridir hacı :D 

-----------------------------

eskişehire lafım yok da osmangaziyi tavsiye etmem, bölümü de bilmiyorum ben ibfdeyim de mühendislikler kampüsün diğer ucunda, otobüsle gidiyor çoğu. anadoluya yetiyosa puanın osmangaziyi düşünme bile derim ben.

Toplam Hit: 4575 Toplam Mesaj: 32