Üniversitede Kayıt Dondurma Ne İşe Yarar?
-
Selamlar,
Türkiyede kazandığın bir üniversite var ancak aynı bölümü yurt dışında okuyacağım nasipse. Burada dondurup direkt gitmeyi planlıyordum.
SGK ile görüştüğümde gss primlerini üniversiteyi dondurursam ödemeye devam etmem gerektiği söylendi. Yurtdışı üniversitesinden öğrenci belgesi ve denklik alıp da getirirsem düzenlenebiliyormuş tekrar, ancak ilk sene dil kursu alacağım için o sayılmıyor.
Yani ben dondurmadan gideceğim, artık devamsızlıktan mı sınavlardan notlardan mı sınıfta kalırım bilmem.
Kayıt dondurmanın avantajları dez avantajları nelerdir? Dondurmadan devam etmeyi bırakınca üniden kaydım silinir mi? Silinmiyorsa dondurma işlemi ne için var?
-
hocam en başta harc parasından kurtuluyorsun (tabi birinci öğretim isen sorun yok). az önce okuduğum yazıda yıldız teknik de 2 dönem üst üste kayıt yapmazsan okuldan atılırsın yazıyordu
"
SORU:Üst üste iki dönem kayıt yenilemezsem ne olur? CEVAP:Okuldan atılırsınız."
yakın zamanda üniversitede atılma olayı kalktı diye haberler geçiyor ama 2 dönem üst üste kayıt yapılmama durumunda okuldan atılma muhabbetini etkiliyor mu onu bilmiyorum.
-
Kayıt yapılmama dediği ne oluyor?
-
harc ve ders kayıt hocam. özel üni. ise parası ikinci öğretim ise harc artı ders kayıt. başka bir üniversitenin sitesinde de yazıyordu.
-
özel üniversite ise parayı peşin olarak tahsil eder öyle dondururlar yoksa dondurmazlar.
-
çok özel durumun varsa ancak dondurabilirsin demişti istanbul üniversitesi bana.
bi ara gidip sorucam kaydım ne oldu diye harç paralarını yatırmıyorum ben de :-)
-
şimdi ben harç ödemiyorum? ders kaydı yapmasam ne olur yapsam ne olur ?
yapsam da kalacam yapmasam da kalacam atıyorum. Kayıt dondurma denilen olay ne işe yarıyor ki?
hatta sigortam yoksa dondurmam okulun sağlık güvencesinden yararlanırım :D
-
sLeymN bunu yazdı
yapsam da kalacam yapmasam da kalacam atıyorum. Kayıt dondurma denilen olay ne işe yarıyor ki?
Benim olay da bu işte.
Devlet üni birinci öğretim,
Dondurunca sigortadan faydalanılamıyormuş hatta askerlik de tecil edilmiyormuş.
Şimdi ben ilk sene dersten ya da devamsızlıktan bişeyden kalıcam, ikinci sene de aynı şekilde bırakırsam atılma gibi bi durum var mı acaba?
Yoksa ebesine kadar yolu var sigortamı karşılasınlar :D
-
noname bunu yazdısLeymN bunu yazdı
Benim olay da bu işte.
Şimdi ben ilk sene dersten ya da devamsızlıktan bişeyden kalıcam, ikinci sene de aynı şekilde bırakırsam atılma gibi bi durum var mı acaba?
hacı hangi üniversite ise yönetmeliğini iyiyce oku. hatta ara bölüm sekreterini durumunu iyice anlat. Ben senin yerinde olsam ders kaydı yapar
gitmezdim. Ama eğer burs çıktı ise kredi fazla olduğu için bursun kesilip öğrenim kredisine çevrilecektir.
-
sLeymN bunu yazdınoname bunu yazdısLeymN bunu yazdı
Benim olay da bu işte.
hacı hangi üniversite ise yönetmeliğini iyiyce oku. hatta ara bölüm sekreterini durumunu iyice anlat. Ben senin yerinde olsam ders kaydı yapar
gitmezdim. Ama eğer burs çıktı ise kredi fazla olduğu için bursun kesilip öğrenim kredisine çevrilecektir.
Burs falan hiç bişi yok, ders kayıtları da ilk sene olduğundan sistem otomatik yapmış. öğrenime hazır durumda şuanda öğrenci kaydım ( transkript midir nedir o heralde işte )
-
berk93 bunu yazdı
hocam en başta harc parasından kurtuluyorsun (tabi birinci öğretim isen sorun yok). az önce okuduğum yazıda yıldız teknik de 2 dönem üst üste kayıt yapmazsan okuldan atılırsın yazıyordu
"
SORU:Üst üste iki dönem kayıt yenilemezsem ne olur? CEVAP:Okuldan atılırsınız."
yakın zamanda üniversitede atılma olayı kalktı diye haberler geçiyor ama 2 dönem üst üste kayıt yapılmama durumunda okuldan atılma muhabbetini etkiliyor mu onu bilmiyorum.
Hocam senin dediğin ücreti ödememe yani harcını ödemezsen böyle oluyor. Kayıt dondurma farklı bir olay. Bilgim yok ama dondurup yurtdışında okuyanlar var diye biliyom. Araştır en iyisi. Yada siktir et. Yarın arasana arkadaş kazandığın okulu :D