Ürün Satarken Dolandırılma İmkanım Var Mı?
-
Bişey olmaz hocam. Hayırlı işler :)
-
@ontedi di'mi ya ^^
-
konusu açılmışken mesela adam benim ibanıma para gönderse açıklamayada şunu satın aldım yazsa daha sonra bu parayı geri çekebilir mi benim iznim olmadan ?
-
mkyb bunu yazdı
Parayı adamın adıyla hesapta görürsen problem yoktur. Kaldı ki alacağın para ne kadar?
defalarca ürün satarken Farklı hesaplardan para geliyordu. Parayı geri yolluyordum, ya da alıcı ismini değiştiriyordum. Öyle parayı Ahmet'ten atayım kaygoyu Fatma'ya yolla falan yapmıyorum. En kötü soyisim tutarsa açıklamaya yazdırıyorum yaptırıyorum birşey. Kargo irsaliyesini de 1 ay falan yanımda tutup dosyalıyorum. Böyle olunca rahat ediyorum.
-
Kimi insan böyle yüzünü bile görmeden parayı yollar kimiside görerek satın aldığı cihazı 4-5 gün sonra iade etmek ister.
Sahibinden.com üstünden telefonumu sattım. Adam geldi gördü telefonu bakarak aldı. Helalleştik, ayrıldık. 4-5 gün sonra Whatsapp'tan yazmış. "Ya birader bu telefonun wifide problem var galiba bir bağlanıyor bir bağlanmıyor. Sen bunu geri al paramı geri ver". Cevap olarak "ben telefonu sana sorunsuz sattım ve sende cihazı görerek aldın" deyip engelledim. Amk bugün internetten bile alsan 4-5 gün kullandığın telefonu geri almıyorlar.
-
ulen memleket öyle bi hale gelmiş ki ürün satarken bile taklaya gelmemeye çalışıyor insan.
-
Ekerci bunu yazdı
ulen memleket öyle bi hale gelmiş ki ürün satarken bile taklaya gelmemeye çalışıyor insan.
Eleman dükkanı paspasladıktan sonra paspası yıkamış suyu süzülsün diye dışarıda bırakmış. 10 dakikada paspası dızlamışlar. :)
-
Normal şartlarda bir alışveriş süreci hocam bu. Alışık değiliz o yüzden :)
Parayı gönderen ve kargo yaptığın kişi aynı olsun, kargo için TCKN iste. Senden çıksın işte.
-
Bende bir tane eski Philip radyo satmıştım. Adam çalışıyor mu çalışmıyor mu diye sormadan hesaba parayı geçti. Sordum abi neye güvendin diye bana sen dolandırıcılık yapacak biri değilsin dedi :) ben 10 lira dolandırılsam bile uykum kaçar geceleri, başkaları çok rahat. Gerçekten tuhaf
-
zamanında sattım bende aynı şekil pişman oldum şuan 110tl sattım klavye şimdi 450tl logitech k360 o adamda pazarlık yapmadı eft geçti hesabıma benim kargo geçtim elemana