Uyumadan Yaşayabilmek Veya Az Uyuyarak Yaşamak?
-
uykum sigara paketlerimin içinde kalan dal sayısına göredir. şuan günlük 2 paket sigara limitimden 3 dal kalmış. tahminen 25 dakika sonra uyumuş olurum :| uyanmam da çayın demlenmiş ve yeni sigara paketlerimin masaüstüme konmuş olmasına bağlıdır. (gözlerimi açar açmaz 1 sigara yakmam ve pcnin power tuşuna basmam aynı zamanlamaya denk geliyor) Çay ve sigara yoksa günlerce uyuyabilirim.
Eğer böyle bir bağın yoksa 3 5 saat uyumayla yorgun uyanmış olmuyorsan sorun yok bence :/ bu da yatağının ve yastığının kalitesine ve psikolojine bağlı. Bir de şu etken var, bünyeyi belirli saatlere alıştırırsan sıkıntı çekmezsin ancak uyku saatleri düzensiz olursa bünye elinde olmadan sapıtıyor 18 saat uyusan da dinlenemiyorsun ve hatta uyumak için kendine yalvarsan da uyuyamadığın zamanlar bile oluyor.
-
pesimistzombie bunu yazdı:
-----------------------------
uykum sigara paketlerimin içinde kalan dal sayısına göredir. (gözlerimi açar açmaz 1 sigara yakmam ve pcnin power tuşuna basmam aynı zamanlamaya denk geliyor)
-----------------------------+100000000000000000000 xD
-
bende 15-20 dk sonra uyurum gibi geliyor :D
-
geçende yazmıştım..uyku düzenimi düzenli olrak bozdum..gündüzleri uyuyorum geceleri geziniyorum..
İstersem günüzleri uyumamma özelliğimde var..
2 gün uykusuz kaldıkdan sonra 3. gün uyuyorum..çünkü zamanın ötesini yakalayamyacağın için..dünyanın dönme hızıyla beraber aynı hızda gittiğimi farkediyorum..
Yani bi savaş çıksa..Abd-Japonya arasında ilk duymak istemiyorum arkdaş..sabah kalktığımda aa savaş çıkmış demek istediğimden..3. günün sonunda hep yatıyorum..
Son olrak altın söz : uyumamak için çok sevdiğin şeyleri yap..Her zman pc başında durmk uyku getirir..Kitap SAKIN okuma..her zman bir köşede radyofenomen çalıyor olsun..Sabah ezanı okundukdan sonra elini yüzünü yıka..Çünkü o saat tam insanın yıkılcağı zamana denk geliyor..
Saat 5:30 u uykusuz atlatırsan..saat 10 akdar uyumuazzsın..eğer 10 a kadar yapcak birşey bulmazzsan 10 30 da bir yatarsınki saat akşam 9 da kalkarsın..günün anasını bacısını soyunu sopunu kaçırırsın..Dikkat et yanii :)) -
emre_gss bunu yazdı:
geçende yazmıştım..uyku düzenimi düzenli olrak bozdum..gündüzleri uyuyorum geceleri geziniyorum..
İstersem günüzleri uyumamma özelliğimde var..
2 gün uykusuz kaldıkdan sonra 3. gün uyuyorum..çünkü zamanın ötesini yakalayamyacağın için..dünyanın dönme hızıyla beraber aynı hızda gittiğimi farkediyorum..
Yani bi savaş çıksa..Abd-Japonya arasında ilk duymak istemiyorum arkdaş..sabah kalktığımda aa savaş çıkmış demek istediğimden..3. günün sonunda hep yatıyorum..
Son olrak altın söz : uyumamak için çok sevdiğin şeyleri yap..Her zman pc başında durmk uyku getirir..Kitap SAKIN okuma..her zman bir köşede radyofenomen çalıyor olsun..Sabah ezanı okundukdan sonra elini yüzünü yıka..Çünkü o saat tam insanın yıkılcağı zamana denk geliyor..
Saat 5:30 u uykusuz atlatırsan..saat 10 akdar uyumuazzsın..eğer 10 a kadar yapcak birşey bulmazzsan 10 30 da bir yatarsınki saat akşam 9 da kalkarsın..günün anasını bacısını soyunu sopunu kaçırırsın..Dikkat et yanii :))
-----------------------------Bence sen git bi uykunu al gel :D:D:D:D
-
boş işlerle uğraşmayın
adam akıllı uyuyun sonra düzgün bir gün geçirin
uyumayınca sanki yeni icatlar yapacaksınız
boş boş oturcaksınız çoğunuz feyzukta takılacak tüm gün
kimse kimseyi özellikle kendini kandırmasın
uyumamaya çalışacağınıza günü nasıl daha verimli geçiririm diye çalışın
-
beyler ben hala uyumadım ha :D bugün sabahladık baktım aydınlandı her yer uyuyamam dedim çıktım yürüyüş yaptım geldim duş aldım bitmiştir neyse bu gece erken uykum gelir herhalde :D
-
17 yaşımdan beri belki 1-2 yıl hariç 5.5 - 6 saat civarı uyuyorum... İlk başlarda zorlanıyordum şimdi istesemde fazla uyuyamıyorum yatakta 5-6 saati geçtimi belim sırtım arıyor mecburen kalkıyorum...Psikolik sanırım.
Bu olaya ünv.hazırlık zamanı başlamıştım.Daha sonraları doktora gittim ve bana söylediği tek cümle keşke bende senin gibi olsam idi. Olaya 1 saat calışıp 15 dk dinlenerek başlammıştım yardımcı olur belki...Atatürk, Robert Schuman, Churchill vs. bir sürü örneği var tarihte.
Ama önemli olan şu herkesin biyolojik saati ve uyuma alışkanlığı kişiye göre değişiyor.Öncelikle bir doktora başvur bence bir gece hastanede kalıp uyku sırasında beyninin ne tür tepkiler verdiğini inceleyerek uyku haritanı cıkarıyorlar..
-
oha ben günde 12-14 saat uyuyorum
-
irwa bunu yazdı:
bişeyi 20 gün yaparsan onu sürekli yapıo hale geliosun yani 20 gün saat kurup kalkman lazım we gün içinde uyumaman lazım sonunda zate bünye alışıo
-----------------------------21 gün olayı var fakat onda bilinç altı proğramlanabiliyor beden farklı bir konum
hiç uyumamak değilde az uyuyarak yaşamak pek ala mümkün erdal demirkıranın kitabı var onda bayağı bilgiler var oku.
ayrıca "az uyku meziyet çok uyku eziyettir."