Van Kedisi Alacam , Bilgisi Olan ?
-
arkadaşlar annemi uzun uğraşlar sonucunda ikna etmiş bulunmaktayım :) köpeğe asla izin vermiyor, bende kedi için izin aldım:)
şimdi biraz araştırma yaptım, benim için en uygun kedi van kedisi, en akıllı,en temiz vs vs
daha önce besleyenler bilgisi olanlar bildiklerini yazarlarsa cok memnun olurum
merak ettiklerim
- bu kediyi nerden bulurum? petşoplardan demeyin , petşoplarda satılanlar kırma oluyormuş oyle bişeyler duydum, bn kırma istemiyorum,
- bu kedinin fiyatı nekadardır? yavru olacak
- bakımında dikkat edilicek hususlar nelerdir?
- van kedileri sağırmı oluyor?
- sütten ne zaman kesilirler?
-
van kedinisi bulabileceğin en iyi yer VAN dır
-
abi van uzak amk :| adanada yaşıyorum, vana en erkenbu yaz gidebilirim
yakın yerlerde hiç bilen yokmu?
-
vanlı bi mürit bul warsa tabbi
2 seçenekte vazgeçersen sana tawşan öneririm
-
Nabcan la van kedisini..
Git bi dereden kurba yakala adını da Kermit koy..
Al sana mis gibi arkadaş..
Geceleri uyutmaz fln ama idare edersin artık..
Canın sıkılırsa arkadan bi pipetle şişir patlat a.k..
Nasılsa derede bol :D
Sen böle bi kombinasyonla yalnızlığını ve sıkıntını giderebilirsin :D
Not: Van kedisi ile ilgili hiç bir bilgim yok :D -
van kedileri ole sanıldıgı gibi sağır deilmiş bi yerde okumustum.cok az kısmı sagır oluomus. bide yüzme biliomuş bu kediler ne kadar dogru bılemem :| =)
birde bu yavrucakların soyuda tehlıkedeymıs yanı tuzlu bı para ödemek zorunda kalıcan .sanırım(:
-
la napcan kediyi nankör hayvan köpek al mis gibi .
gezdirirsin kızlara fln sempatik gelir saten ne tatlı sey fln der yanına gelirler :D
-
5 tane kedim oldu.
1. simsiyah sokak kedisiydi > işe yaramaz uzak dur dişiydi sokağa kaçtı eve geldi 8 doğurdu attım
2. tekir kedi > en çok sevdiğim ve en akıllı en uslu tam evlik kediydi ama kaçtı
3. van kedisiydi > tüyleri döküldü, biblo gibi kediydi ama fazla akıllı değildi
4. ankara kedisi > sağırdı sürekli avazı çıktığı kadar bağırırdı bende attım
5. şuan beslediğim yine sokak kedisi ve dişi > yine işe yaramaz salak ve huysuz herşeye atlıyor sevemiyosun bile gece uyutmuyor
sonuç olarak tecrübelerime dayanarak tekir bi kedi almanı öneriyorum.
tekir kedime kapı açmayı öğrettim artık kapıları kendisi açıyordu, tuvalete tuvalet yapmasını öğrettim klozete çıkıp işini görüyordu..
-
@pesimist
abi yok ben karar verdim van kedisi alacam,
sen bana van kedisi hakkında biraz bilgi verebilirmisin?
fiyatı, bakımı ,
sen petşoptanmı almıştın?
-
bana hediye geldi vandan .. kedinin bakımında bişeyi yok aşılarını yaptırcan, kuru mama vercen o kadar.. eğitimide her kedide olduğu gibi ek bişey yapmana gerek yok.. ama bu kediler koruma altında olduğu için iyi bakmazsan elinden alınır..
ayrıca bide teşvik kredisi gibi bişey var yani iyi bakman için para veriliyor :D
kediye kimlik filan çıkartıyosun aşı karnesinden ayrıca ama el altından gerek yok bunlara bul bi yerden yaptır aşılarını besle dur..
kediye sahip olabilmen için ya milyonlar bayılıp alacaksın yada van taraflarında tanıdık biri olmalı.. parayla alacaksan istanbulda bulursun ama pahallıdır.
-
Kac sene akvaryumculuk yaptım, mal sattım balık üretip hale sattım,
Hayvan kadar gereksiz amacsız bişi yok hoca dertsiz başına dert alıosun...