Vejeteryan Müritler
-
Vejeteryanlığa merak sarmış durumdayım. Bu konuda msn üzerinden fikir telakkisinde bulunmak isteyen vejeteryan müritler/mürideler var mı aramızda?
-
hacı ne yapcan vejeteryanlığı et yemicen sonra B12 vitamin eksikliği olucak ondan sonra unutkanlık çekiceksin ohoooo birsürü iş ondn sonra :D bu biraz baltalamak gibi oldu ama neyse :D
-
"Vejeteryanlığa merak saldım" ne demek ya :D Özenti pozcular gibi...
-
hocam merka sarmak nedir ya ideoloji mi bu :D ben midemi bulandırdığı için yiyemiyorum kokusunu duyduğum da bile çıakrıcak gibi oluyorum. Ancak pişerken görmezsem ve yanacak derece de çok pişerse yumuşaklığı kokusu herşeyi giderse yiyebiliyorum :D oda ayda yılda 1'e denk geliyor protein önemlidir.
Aslında ideolojide sayılabilir. Sırf hayvanların katledilmesine karşı olduğu için yemeyen bir arkadaşım vardı. Ama bu yönde dahil olmak üzere malın tekiydi
-
hayvanlarin katli imis. o hayvanlar ne ile besleniyor? hayvanlar katlediliyor diyerek et yemeyen ve ayni zamanda kedi/kopek besleyen bir suru insan var. kedilerine kopeklerine niye ot yedirmiyor onlar da icinde her turlu et bulunan mamalardan aliyorlar?
hayvan hayvani yerse katl degil de insan yiyince mi katl oldu? et iyidir, guzeldir, yiyin, fazlasi zarardir ama ozellikle kirmizi et.
-
vejeteryan olmadan önce araştırman iyi olmus.yoksa az daha sakat bi karar veriyomusun.
sağda solda hayvansal besinler kolestrole sebeb oluyomus,yok bilmem damarları yağlıyomus,yok kalp krizi yapıyomus gibi dedikodulara sakın inanma. dozunu abartmadan gayet güzel insani şekilde helal hayvanların etini ye,sütünü iç,peynirini yağını yumurtasını kullan hocam.
hani o "yüzü olan canlıları yemeyiz" diyen danalara da özenme. sen istifade et diye yaratılmıs bu canlılar. helal nimete yüz çevirmek olmaz.
-
Shawn bunu yazdı:
-----------------------------
hacı ne yapcan vejeteryanlığı et yemicen sonra B12 vitamin eksikliği olucak ondan sonra unutkanlık çekiceksin ohoooo birsürü iş ondn sonra :D bu biraz baltalamak gibi oldu ama neyse :D
-----------------------------düzgün bir diyetle beslenirsen b12 işi hikaye diye duydum. hem bak bakalım edison, tesla, da vinci kimler kimler vejeteryan ;). acep onlarda da var mıydı unutkanlık?
Bu arada nerdeyse 20 gündür denemek amaçlı et yemiyorum ve hem fiziksel hem de ruhsal sağlığımın arttığını hissediyorum. Ayrıca hayvan hakları savunuculuğu gibi bir şeyle vejeteryanlığa meraklanmadım, sadece sağlık için.
Bunun dışında "merak sarmak" deyiminden ne halt anladınız bilmem ama bu deyim üzerinden konuya katkıda bulunduğunu sanarak yorumsu yapacak olanlar(türkçe özürlüleri) çoğalacaktır. Bunun için açıklaması aşağıdadır.
Merak (sarmak, salmak, duymak): Bir şeyi edinmek, yapmak veya onunla uğraşmak isteğine kapılmak, bir şeye eğilim duymak.
-
Koskoca ekosistemde yeri olmayan tek canlı türü vejeteryanlar.=)
-
o ne sacma sey oyle :) isteyerek mi olunuyor ? ilginc.
-
isteyerek olmaz öyle şeyler
et yememekle ruh sağlığın falan da artmaz
sen ona yoğunlaşmışsın öyle geliyo sana
-
yawww ne vejetaryanlıgı yaaa sen sımdıı söyle sahıl kenerında sucugu yada biftegi yada antirikotu mangalda yapıp yanında sarap actıgında salatamı yıyecennn :S kulaga bıle kötu gelıyor :S:S