folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Vejeteryan Müritler

Vejeteryan Müritler

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

Vejeteryanlığa merak sarmış durumdayım. Bu konuda msn üzerinden fikir telakkisinde bulunmak isteyen vejeteryan müritler/mürideler var mı aramızda?

enjoy i'm vaccinated
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Selanikli
    Selanikli's avatar
    Erkek

hacı ne yapcan vejeteryanlığı et yemicen sonra B12 vitamin eksikliği olucak ondan sonra unutkanlık çekiceksin ohoooo birsürü iş ondn sonra :D bu biraz baltalamak gibi oldu ama neyse :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HAYVANYASAR
    HAYVANYASAR's avatar
    Erkek

"Vejeteryanlığa merak saldım" ne demek ya :D  Özenti pozcular gibi...

Blogum; http://hayvanyasar.blogspot.com/
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BeelzeBuB
    BeelzeBuB's avatar
    Erkek

hocam merka sarmak nedir ya ideoloji mi bu :D ben midemi bulandırdığı için yiyemiyorum kokusunu duyduğum da bile çıakrıcak gibi oluyorum. Ancak pişerken görmezsem ve yanacak derece de çok pişerse yumuşaklığı kokusu herşeyi giderse yiyebiliyorum :D oda ayda yılda 1'e denk geliyor protein önemlidir.

Aslında ideolojide sayılabilir. Sırf hayvanların katledilmesine karşı olduğu için yemeyen bir arkadaşım vardı. Ama bu yönde dahil olmak üzere malın tekiydi

hadi ordan seksi!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zep_lin
    Zep_lin's avatar
    Erkek

hayvanlarin katli imis. o hayvanlar ne ile besleniyor? hayvanlar katlediliyor diyerek et yemeyen ve ayni zamanda kedi/kopek besleyen bir suru insan var. kedilerine kopeklerine niye ot yedirmiyor onlar da icinde her turlu et bulunan mamalardan aliyorlar?

hayvan hayvani yerse katl degil de insan yiyince mi katl oldu? et iyidir, guzeldir, yiyin, fazlasi zarardir ama ozellikle kirmizi et.

Gökler Yerler Bir Olmuş, Sonsuz Sıfırdan Fazlaymış.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uhp
    uhp's avatar
    Erkek

vejeteryan olmadan önce araştırman iyi olmus.yoksa az daha sakat bi karar veriyomusun.

sağda solda hayvansal besinler kolestrole sebeb oluyomus,yok bilmem damarları yağlıyomus,yok kalp krizi yapıyomus gibi dedikodulara sakın inanma. dozunu abartmadan gayet güzel insani şekilde helal hayvanların etini ye,sütünü iç,peynirini yağını yumurtasını kullan hocam.

hani o "yüzü olan canlıları yemeyiz" diyen danalara da özenme. sen istifade et diye yaratılmıs bu canlılar. helal nimete yüz çevirmek olmaz.

////Bazıları bir yumurta yumurtlar,kırk mahelleye haber verirler,bazıları ise kırk yumurta yumurtlar bir mahalle zor duyar... ///Her türlü kapak itina ile hazırlanır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fatih
    Fatih's avatar
    Erkek

Shawn bunu yazdı:
    -----------------------------

hacı ne yapcan vejeteryanlığı et yemicen sonra B12 vitamin eksikliği olucak ondan sonra unutkanlık çekiceksin ohoooo birsürü iş ondn sonra :D bu biraz baltalamak gibi oldu ama neyse :D

-----------------------------

düzgün bir diyetle beslenirsen b12 işi hikaye diye duydum. hem bak bakalım edison, tesla, da vinci kimler kimler vejeteryan ;). acep onlarda da var mıydı unutkanlık? 

Bu arada nerdeyse 20 gündür denemek amaçlı et yemiyorum ve hem fiziksel hem de ruhsal sağlığımın arttığını hissediyorum. Ayrıca hayvan hakları savunuculuğu gibi bir şeyle vejeteryanlığa meraklanmadım, sadece sağlık için.

Bunun dışında "merak sarmak" deyiminden ne halt anladınız bilmem ama bu deyim üzerinden konuya katkıda bulunduğunu sanarak yorumsu yapacak olanlar(türkçe özürlüleri) çoğalacaktır. Bunun için açıklaması aşağıdadır.

Merak (sarmak, salmak, duymak):  Bir şeyi edinmek, yapmak veya onunla uğraşmak isteğine kapılmak, bir şeye eğilim duymak.  

enjoy i'm vaccinated
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PathfindeR00
    PathfindeR00's avatar
    Erkek

Koskoca ekosistemde yeri olmayan tek canlı türü vejeteryanlar.=)

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SysTeMeRRoR
    SysTeMeRRoR's avatar
    Erkek

o ne sacma sey oyle :) isteyerek mi olunuyor ? ilginc.

"Hayatta en acikli sey, bir insanin, problemin kendinden kaynaklandigini gorememesidir." Carl Gustav Jung
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

isteyerek olmaz öyle şeyler

et yememekle ruh sağlığın falan da artmaz

sen ona yoğunlaşmışsın öyle geliyo sana

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MeTiN_7
    MeTiN_7's avatar
    Erkek

yawww ne vejetaryanlıgı yaaa sen sımdıı söyle sahıl kenerında sucugu yada biftegi yada antirikotu mangalda yapıp yanında sarap actıgında salatamı yıyecennn :S kulaga bıle kötu gelıyor :S:S

olması gereken şeylerın adını iyilik yapmak koymuslar..
Toplam Hit: 4027 Toplam Mesaj: 39