Veri Gizliliği Hakkında Beyin Fırtınası Yapalım
-
Merhaba arkadaşlar geçen gün fark ettim tarayıcının önbelliğine aldıgı resimler vs ler bile silinmiyormuş çerezleri temizleseniz bile bi bakdım programla geçen hafta girdiğim haberlere kadar herşey çıkdı şimdi ben şöyle birşey ürettim
Virtualbox İle Sanal İşletim Sisteminden Takıldıgımızda Atık Kalmıyor Pc de 2. olarakda denemediğim ama en kısa zamanda deniyeceğim bir metodda cd den çalışan xp ler var veya ubuntu felan onları çekip takılsak bilişim suclarından gelip pc mizi götürseler bulabilirlermi arkadaşlar ? gezdiğimiz sitelerden tutunda ıvır zıvıra kadar ? sizin öneriniz ney
Yani Öyle Bir Sistem Söyleyinki Bilişim Polisleri Gelip Götürse Pc i Onlar Bile Birşeye Ulaşamasın....
-
ram üzerinde çaşıştırmak en mantıklısı
-
iki disk oluşturup ikinci diski truecrypt ile encrypt edeceksin ve hidden partition yapacaksın...
Hidden partition olduktan sonra AES 256 ile yüksek bir şifre ile şifrelenmiş datayı kimse fark da edemez bulamazda...
Fakat partition hidden olduğu için orjinal host sistemi dikkatli kullanmak lazım, hidden partition üzerine dosya yazarsa sistem gizli işletim sistemin gider...
True Crypt ve hidden partition ile ilgili makaleleri oku.
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------iki disk oluşturup ikinci diski truecrypt ile encrypt edeceksin ve hidden partition yapacaksın...
Hidden partition olduktan sonra AES 256 ile yüksek bir şifre ile şifrelenmiş datayı kimse fark da edemez bulamazda...
Fakat partition hidden olduğu için orjinal host sistemi dikkatli kullanmak lazım, hidden partition üzerine dosya yazarsa sistem gizli işletim sistemin gider...
-----------------------------yani 2 işletim sistemi kurupmu yapıcam bu olayı hidden olayını araştırıcam
-
Peroksit bunu yazdı:
-----------------------------renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------iki disk oluşturup ikinci diski truecrypt ile encrypt edeceksin ve hidden partition yapacaksın...
-----------------------------yani 2 işletim sistemi kurupmu yapıcam bu olayı hidden olayını araştırıcam
-----------------------------usta ben true crypt kullanıyorum ama farklı amaç için. neyse senin dediğine gelince sanal pc mantıklı. ya da live sürüm de olabilir.
sanırım rene hoca diski ikiye böl. ikinci kısma diğer işletim sistemi kur. orayı da true crypt ile şifrele diyo. doğru anladım heralde
-
joe_black bunu yazdı:
-----------------------------Peroksit bunu yazdı:
-----------------------------renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------usta ben true crypt kullanıyorum ama farklı amaç için. neyse senin dediğine gelince sanal pc mantıklı. ya da live sürüm de olabilir.
sanırım rene hoca diski ikiye böl. ikinci kısma diğer işletim sistemi kur. orayı da true crypt ile şifrele diyo. doğru anladım heralde
-----------------------------evet bende öyle anladım işte yapdıgım olayda bu ama sanal pc deki işletim sistemini şifreledim :D
-
ubuntu alternate bak
-
Mx0TBT bunu yazdı:
-----------------------------ubuntu alternate bak
-----------------------------dostum şu konuna bi baksan
http://www.tahribat.com/Forum-Eset-Nod32-Antivirus-V5-0-95-0-Final-X86-Full-154304/
-
Peroksit bunu yazdı:
-----------------------------evet bende öyle anladım işte yapdıgım olayda bu ama sanal pc deki işletim sistemini şifreledim :D
-----------------------------ee nasıl oldu mu olay hacı :)
-
SSD hardiskler daha güvenlidir hızlıdır.. ram'in hardisk e dönüşümü gibi bişey
sektor cluster head gibi kısımlar olmadığı için veri yok etme daha başarılı
-
ssd alcak param olsa :D keşke daha pratik bir yöntem yokmudur :D