Video Rip'leme Nasıl Olur Ve Neden Bizimde Video Rip Grubumuz Yok
-
Dostlar ben cepte veya pc'de görüntü olarak en tatminkar şekilde video ripleyip izlemek istiyorum
youtube'den 720 p klipleri indirip görüntü kaybı olmadan hem pc için hemde cep'ler için en iyi şekilde optimize etmek çokmu zordur
mesela piyasada Yifty , Ganool gibi Rip'leme işini hakkıyla yapan dağıtımlar var
adamlar 720p filmi 600-800 mb civarında sıkıştırıp torrente dağıtıyorlar peki bizim neden benzeri dağıtımları yapan
gönüllü ekiplerimiz yok ?
google amcaya sordum http://lifehacker.com/316478/top-10-free-video-rippers-encoders-and-converters şurda en iyisi olarak
Handbrake adlı ücretsiz yazılımı önermiş.. pc'ye indirdim çok karışıkmış keza :D
varmıdır fikirleri olan
-
Zaten yapanlar var.
-
eskilerden prodji var d-z0n3 ltrg btrg oped gibi muhtelif gruplar mevcut hocam
-
heza bunu yazdıeskilerden prodji var d-z0n3 ltrg btrg oped gibi muhtelif gruplar mevcut hocam
edit: Nano vardı birde divxm de dizi ve film yapıyorlardı gördüğüm en kaliteli yerli dizi ripini yapıyorlardı hemde çok düşük boyutta edit; düzenle dedim alıntı yaptı silinebilir. heza tarafından 23/Oca/14 16:38 tarihinde düzenlenmiştir -
apploosa ydı sanırım aramızdan yapan
vip siteside var zaten vipmerkezi.net
-
Hocam encode işi pcyi yorar ve zaman alır. Niye uğraşsın ki millet, ben mesela kendime kadar encode yapıp takılıyorum. Geri kalanı için çok boş zaman ve sağlam bilgisayarlar lazım.
Ayrıca tify ve ganool vasat altı gruplarıdır. Sabit boyut belirleyip 2-pass encode u dayıyorlar sadece hakkıyla yaptıkları falan yok. Eğer düşük boyut için işinin hakkıyla yapan gruplar diyeceksen FASM veya Vision riplerine bak derim.
Encode ve avisynth hakkında bilmek istediklerini sorabilirsin ama rip grubu gibi bir oluşumda yer almam. -
elimde arşiv olsa belli bi' düzen içinde rip'ler, kullanıma açardım ama öyle bi' arşivim yok. blurayleri güncel olarak takip de etmiyorum ve tv de izlemiyorum.
bizim niye olsun, adamlar ne güzel bu işi yapıyorlar..
-
torpedo_XL bunu yazdı
Hocam encode işi pcyi yorar ve zaman alır. Niye uğraşsın ki millet, ben mesela kendime kadar encode yapıp takılıyorum. Geri kalanı için çok boş zaman ve sağlam bilgisayarlar lazım.
Ayrıca tify ve ganool vasat altı gruplarıdır. Sabit boyut belirleyip 2-pass encode u dayıyorlar sadece hakkıyla yaptıkları falan yok. Eğer düşük boyut için işinin hakkıyla yapan gruplar diyeceksen FASM veya Vision riplerine bak derim.
Encode ve avisynth hakkında bilmek istediklerini sorabilirsin ama rip grubu gibi bir oluşumda yer almam.işte o olay nasıl oluyor bilsek
1080p bir 4-5 dk'lık müzik klibi 100-120 mb civarı boyutu var
bunu görüntü kalitesini bozmadan mb nasıl düşürürüm
-
mkvverge hocam senin ilacın...
-
aliyk bunu yazdıtorpedo_XL bunu yazdı
Encode ve avisynth hakkında bilmek istediklerini sorabilirsin ama rip grubu gibi bir oluşumda yer almam.işte o olay nasıl oluyor bilsek
1080p bir 4-5 dk'lık müzik klibi 100-120 mb civarı boyutu var
bunu görüntü kalitesini bozmadan mb nasıl düşürürüm
Hocam görüntü kalitesini bozmadan diye birşey yok. Senin yaptığın her türlü boyut düşürme görüntü kalitesine negatif etkide olur.
Müzik klibi olarak mesela 1080p den 720p ye düşürebilirsin. Ya da crf 22 falan verip bitrate i düşürürsün. Ama dediğim gibi özellikle büyük ekranlarda bitrate düştükçe görüntüdeki çamurlanma belli olur.
Mesela yify nin 1.9gb lık 1080p lerini 120 ekranda falan izle çamurlanma ve banding i çok rahat görürsün ve rahatsız eder. Ama bir ESiR, CHD, WİKİ, HİFİ, decibel falan indirirsen 1080p o zaman aradaki farkı anlarsın.
-
heza bunu yazdıheza bunu yazdıeskilerden prodji var d-z0n3 ltrg btrg oped gibi muhtelif gruplar mevcut hocam
edit: Nano vardı birde divxm de dizi ve film yapıyorlardı gördüğüm en kaliteli yerli dizi ripini yapıyorlardı hemde çok düşük boyutta edit; düzenle dedim alıntı yaptı silinebilir.evet filmlerdede rip yapiyorlardı. ben beğeniyordum gerçekten görüntü kaliteleri iyi oluyordu. hala arşivimde ripleri mevcut.
siteleri vardı sonu .us ile biten. mkv.???.us oda kapanmış.