Votkalı Jöle
-
How i met your mother Sezon 3 9.bölümde gördüm ve biraz araştırma yaptım.
Ve bu yaz kesinlikle yapacağım bir tarif.Sizle paylaşayım dedim.
http://www.youtube.com/watch?v=8D4Wqy4YLlY&feature=fvwrel
burdan nasıl yapıldığını görüyoruz. Bunlarda sözlük yorumları::
http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=votkal%C4%B1%20j%C3%B6le
-
singapurda yemiştim ve hoşuma gitmişti burdada yapmaya çalıştımda bi poka benzemedi tekrardan denemekte fayda war
-
Şu jöle denen şeyi oldum olası sevemedim. Vodka ile de öyle inanılmaz bir tat olacağını sanmıyorum ama deneyin bakalım
-
aynen jöleden nefret ederim :|
en güzeli karpuz yada en çok sevdiğim kavuna şırıngayla votkayı basın. sonra buzdolabında bekletin
sonra çıkartıp afiyetle yiyin.
bokunu çıkartıp baya bi bastıysanız kavun karpuzla ilk kafayı bulan insanlar olarak tarihe geçin :D
Edit :
Kavunlara 70 lik votkanın 1/4 kadarını basarsanız tadını alırsınız güzelce
karpuzlara ise büyüklüğüne göre değişir tabi ama 1/2 sini basabilirsiniz.
şırınga ile basarken öncelikle karpuzdan önce suyunu çekip sonra votka basmayı deneyin soksa basamazsınız votkayı aynı delikten geri fışkırır :D tecrübe ile sabittir :D
Kavunda sorun olmaz genelde. Fakat kavunda şırıngayı çok ittirmeyin ortasındaki çekirdeklerin olduğu boşlupğa gelmesin bu seferde bi anlamı kalmaz. etli kısıma basacaksınız unutmayın :D
-
oha çok güzelmiş yapımı da kolay gibi geldi, kaçmaz.
-
-
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
-----------------------------
en güzeli karpuz yada en çok sevdiğim kavuna şırıngayla votkayı basın. sonra buzdolabında bekletin
bokunu çıkartıp baya bi bastıysanız kavun karpuzla ilk kafayı bulan insanlar olarak tarihe geçin :D
-----------------------------Supermıs aga:D
-
Sammy bunu yazdı:
-----------------------------iLLuMiNaTi bunu yazdı:
la denenebilir mi ne dersiniz ? -
batuhan14 bunu yazdı:
Sammy bunu yazdı:
iLLuMiNaTi bunu yazdı:
la denenebilir mi ne dersiniz ?
-----------------------------ilk yazdığım mesajda koydum inceliklerini orayı okuyup deneyin akşamları mükemmel luyo özellikle.
Edit : burayada koyayım
Kavunlara 70 lik votkanın 1/4 kadarını basarsanız tadını alırsınız güzelce
karpuzlara ise büyüklüğüne göre değişir tabi ama 1/2 sini basabilirsiniz.
şırınga ile basarken öncelikle karpuzdan önce suyunu çekip sonra votka basmayı deneyin soksa basamazsınız votkayı aynı delikten geri fışkırır :D tecrübe ile sabittir :D
Kavunda sorun olmaz genelde. Fakat kavunda şırıngayı çok ittirmeyin ortasındaki çekirdeklerin olduğu boşlupğa gelmesin bu seferde bi anlamı kalmaz. etli kısıma basacaksınız unutmayın :D
-
hocam kavunu kesip de yapsak olur mu dersin denedin mi hiç
-
kesipte bi kere denedim ama bu seferde uğraştırıyo yok suyu damlamasın yok bi yerden absarsın kesik yerden çıkar vs.. vs..
bu yüzden kesilmemiş kavunda fışkırma akma kokma olmaz. tavsiyem tüm kavun üzerinde yapmanızdır. ki böylece pratik olark hemen hızlıca her yerinden abtırıp her bölgesine eşit dağılmasını sağlıyosun alkolun.
votka - baileys - rakı - malibu - şarap ile denenmiştir.
en güzel tatları :
kavunda votka - rakı - malibu
Karpuzda : rakı - votka
vermiştir.
heleki malibu ile denerseniz hem kavun hem hindistan cevizi kokusuyla yemek daha ayrı bi fantazi oluyo :D