Vücut Geliştiren Müridlerden Tavsiyeler
-
Hacı sen vucudu biraz güçlendir ;D sonra creatine takvisyesi yap 3 4 haftada farkı hissediceksin.Ve günde en az 10 saat uyumaya çalış
-
Salona her gün mü gidilmeli günaşırı mı? Her gidişte farklı kasları mı basmak gerekir? Günde/her gidişte kaç saat kadar çalışmak gerekir?
-
Noneyim bunu yazdı:
-----------------------------
Salona her gün mü gidilmeli günaşırı mı? Her gidişte farklı kasları mı basmak gerekir? Günde/her gidişte kaç saat kadar çalışmak gerekir?
-----------------------------her gün gideceksen programını ona göre yaparlar, bir gün omuz yazar bir gün bacak alt karın vs, öbür gün göğüs gibi
-
Hacı salonda hoca yokmu ?? onun sana program yazması lazım
-
Paşam ağrılarının olması çok normal.
Çalışma tempona bağlı olarak zaman içerisinde bu ağrıları hissetmeyeceksin. bol bol su tüket, terlemelisin muhakkak.eğer terlemiyorsan sıkıntın vardır.
yaptığın antremana göre dinlenme araları koy bi anda oturma yerine. bacaklarını ve kollarını belirli aralarla dinlendir ( sallayabilir eklem egzersizleri yap )
1.5 seneye yakın bodyle ilgilendim, trafik kazası geçirdikten sonra çok ciddi kilolar aldım ( 64 kilodan 80'e dayandım şu anda 73 kiloyum ) ve vermekteyim çok şükür göbek yok eskisi gibi.
genel tavsiyelere gelecek olursam ;
ağır yağlı yiyeceklere yüklenme haftada bi kaç kez ye. yağlı yemekler vucudu hantallaştırıyor bunun yanında tükettiğin bol su ile vucudun yağ dengesini bozuyorsun.yağlı yemeklerde bol su tüketmeyin bu uyarıma kulak asın, çoğu tanıdığım insan keçi kemirmiş gibi su içiyor.
suya da çok yüklenmeyin, belirli bir kota koyun kendinize.
spordan sonra kendinizi yoracak işlerden kaçının evde 10 15 dakika genel vucud antremanınıza ayırın.
hap vs gibi şeylerden uzak durun hele ki kullandığın kas gevşetici kremler bir zaman sonra bağışıklık yapıyor pekte faydası olmuyor o yüzden krem kullanımına dikkat edin.
uyku düzenini çok iyi ayarlaman lazım bilmiyorum nasıl bir yaşam stiline sahipsin eve geldiğin gibi 3 4 saat oturuyorsan ciddi sıkıntıların var.
sıkıntıdan kastım söyle ; pulimal emboli deniyor buna tam yazamamış olabilirim ( kan pıhtılaşması )
olay şu, şimdi belirli aralıklarla spor yapan insanlar günün 3 4 saatini hareketsiz geçirebiliyorlar oturup bilgisayar ya da tv başında bu çok tehlikeli bir olay.
spor yaptığınızda vucudunuzda ki kan basıncı yükseliyor, ve süre gelen antreman koşullarınızla beraber bir anda oturup durduğunuz zaman ritimsizlik olayı ortaya çıkıyor.
tamamen bünye meselesi güzel bir vucuda sahip olmak için öyle ahım şahım kendinizi kasmaya zorlamaya gerek yok.
herşeyi yeri ve zamanına göre dengeleyin olsun bitsin (:
-
İlk günlerde ağrı olması normal. Orada sana verilen programa göre çalış her gün geleceksin diyorlarsa her gün git. Aksattığın günlerde eve 2 tane dumble al onlarla evde kaslarını sıkı tutarsın.
Yemek olarak düzgün beslen birde spora her gün aynı saatte gitmeye çalış. Yemek düzenini de ona göre oturt. Kesinlikle 3 öğün den şaşma. Öğünlerin arasında da ara öğün(bisküvi veya meyva) ile beslen. Böyle yaparsan zayıfsan hem vücudun toparlanır kilo alırsın hem de spordan daha iyi verim alırısn. Sabah kahvaltısı filan çok önemli bol proteinli besinler almalısın her öğünde. Doktor filan illa birisi vardır salonda bakmadılarmı vucüd yağlarına filan. Günlük aldığın/harcadığın enerjiyi filan şey etmediler mi?
O verilere göre güzel bir yemek şeysi yaparsın kendine. Sana tavsiyem de aelen yoksa hani yaza yetişiyim filan derdinde değilsen protein tozuymuş filan bulaşma onlara. İlla takviye alıcam diyorsan git balık yağları var içerisinde a ve e vitamini bulunan onlardan al. Solgarın filanda amino asitli değişik bileşenleri bulunan vitaminleri var ama pahalıya kaçabilir onlar.
-
hocam yazılanları pek okumadım ama şöyle diyeyim, şu an için ağrı olması normal. ilk ay zaten ağrın olur.
daha sonra o ağrılar hoşuna gidiyor adamın öyle zaten pek fazla ağrımıyor.
Hergün gitsen o kaslar gelişmez hocam kaslarında dinlenmesi lazımmış 1 gün en az olmak üzere.
-
konu burda hacı : http://www.tahribat.com/Forum-Supplement-Protein-Aminoasit-Vs-156909/1/
-
gozkopat bunu yazdı:
-----------------------------peynir altı suyu yani protein tozu kas kısımlarını ve ekstra enerji takviyesi yapar işini görür + setlere göre calış kafana göre degıl hocam
-----------------------------Aynen bende yeni başladım bunun mubabbeti geçti
-
ben başlayamma lan da bu diyet programı ne bana yumurta dokunuo mesela 1 taneden fazla yedimmi alerji yapıo onun yerine alternatif bişiler yokmu ?