Web Yazılım VS Masaüstü Yazılım
-
kalk bi su ic bir tur at kafandan sil sonra gel bastan otur yazdigin kodlari oku yapmak istediginle ne kadar orantili anlarsin zaten js daha cok moduler bir yapiya sahip class'sal olarak degil hade gazan mubarek olsun ben mintikami temizleyeyim tertipler uyanmadan 92/3 varmi suan sitede online olan gorurse pm atsin. safak hesabi yapalim... :)
-
@SnipeTR, güzel tespitler hocam :) şimdi güzel diyorsun tasarı tarafına bakma ama bu sefer siteyi nasıl yapacağım problemi var.masaüstünde
sürükle bırakla otomatik kodlar oluşuyor, konumlar boyutlar v.s. her şeyi otomatik ayarlaybilyorsun gerektiğinde c# ile müdahale edebiliyorsun
ama web de farklı biraz, tasarım için css,html kullanıyorsun müdahale için javscript kullanıyorsun (dom) bunu server taraflı da yapabilirsin ama
alışkanlığı böyle kazanayım diyorm. evt ajax-jquery falan estetiklik ve performans kazandırıyor bu da önemli bir kriter. ben iki tarafı da öğrenmeye
çalışıyorum ama odaklandığım taraf diğer tarf ve onu daha çok kullanmay çalışıyorum. çünkü alışkanlık nasıl başlarsa öyle devam eder. bilmem
webde ne kadar geçerli bu :) o yüzden ordan burdan duyduğuma göre bunlar gerekli ve bunları da yanına aldım eğitimimin. çevremde pek web ile
uğraşan yok hepsi nedense masaüstü yazılımcısı ama stackoveflow.com gibi bir kaynak var, neredeyse tüm soruların cevaplarını yazmışlar :)
-
DuPi bunu yazdıkalk bi su ic bir tur at kafandan sil sonra gel bastan otur yazdigin kodlari oku yapmak istediginle ne kadar orantili anlarsin zaten js daha cok moduler bir yapiya sahip class'sal olarak degil hade gazan mubarek olsun ben mintikami temizleyeyim tertipler uyanmadan 92/3 varmi suan sitede online olan gorurse pm atsin. safak hesabi yapalim... :)
öyle ya da böyle halledeceğim hocam sağolasın :) sana da hayırlı teskereler
-
html - css - jquery - php biliyorum hocam ve istediğim bişi olduğunda muhakkak bu dördünü kullanarak bir yolunu bulup yapabiliyorum ama bana soracak olursan banada zor geliyor web yazmak. Aslında zor olan sorunu çözmek değil sorunu çözmek için yazmam gereken algoritmanın uzunluğundan oluşuyor yaz allah yaz yaz allah yaz insan yoruluyor özellikle css ve jquery kısmı insanı bitirir . php de bide framework öğrenmeyi planlıyorum ama saf php ile daha yapamadığım bişi çıkmadı o yüzden öğrenmek için vakit ayırsammı bilemiyorum.
-
Hızlı proje geliştirmek istiyorsan Asp.NET Webforms kullan, sürükle bırak yaparsın kontrolleri sonra kodunu yazarsın. Bazen web mi kodluyorum masaüstü yazılım mı geliştiriyorum diye şaşırabilirsin bile. Javascript derdin olmaz ajax derdin olmaz her şey bir tıkla halledilebilir halde çünkü. Masaüstü yazılımcısı web dünyasına atılabilsin mottosuyla çıktı zaten webforms mantığı.
Hatta bir de telerik, dev express gibi firmaların kontrollerini de kullanırsan ohoo neredeyse kod bile yazmana gerek kalmaz.
Büyük ihtimalle bunları biliyorsundur.
Asp.Net MVC çok başka bir dünya, doğru yoldasın aslında onu seçmekle ama pratik yapa yapa geliştirme sürecini düşürebilirsin ancak. Şu an için çok normal öyle süreler. Önemli olan projeni bitirebiliyor olman.
Basit bile olsa farklı işler yapan ufak projeler geliştir Asp.NET MVC ile, içindeki tüm yapıları öğrenmeye çalış, inan ki hepsi aslında çok kolaylaştırıyor işleri. Youtube da bile Asp.NET MVC geliştirme videoları var yerli/yabancı, onları izle, sürekli yeni şeyler keşfet, sana çok faydası olur.
Asp.NET in geleceği Asp.NET MVC dir kesinlikle, yıllar önce Active Record, Monorail gibi açık kaynaklı Castle Project kullanıyorduk, ama Microsoft geç de olsa yapması gerekeni yaptı, şu an web geliştiriciler için Asp.NET MVC çok çok sağlam ve güzel bir platform oldu.
Ben de yılların programcısı olarak Asp.NET MVC ye ilk başladığımda saatler sürüyordu ufacık birşeyi yapmam, ilk betalarından bu yana resmen emekleyip büyümesine şahit oldum, 1.0 versiyonu çıktığında sağdan soldan araştırma yapa yapa (ki o zamanlar araştırma yapılacak yer sayısı bile çok azdı) çok uzun da sürse birşeyler yapabiliyordum, ama şuan sorsan yarım saatte sıfırdan komple bir forum yazabilirim. (NuGet, build, publish süreleri buna dahil) :D
-
senin ilacın silverlight.
yaptığın uygulamalar hem masaüstünde hem de web de çalışır. wpf'den tek farkı web servislerle bilgi çekmen...
-
Arkadaş, sandığımdan daha programlama cahili adam doluymuş burada da haberimiz yokmuş.
Web daha zor diyen arkadşlar hangi kafayla bunu yazıyor? Yahu çoğunluk css deki terimleri şunu yaparsan şuraya atar, şu rengini değiştirir diye biliyor. İşin özünü, elemanların tarayıcı tarafından hangi formda yorumladığını, float işleminde tarayıcı tarafından neler döndüğünü ve neden sonrasında clear kullanmak gerektiği gibi temel mantıki olayları okuyup araştırmıyorsunuz. Sonra çıkıp temelsiz tartışmalar yapıyorsunuz.
Web daha zor diyen adam mümkünse programcılığı bıraksın. Hayat gayesi ve tüm yaptığı iş paket program hazırlamak, web sayfası kurmak olan birisiyse de o yolda ilerlesin işin derinine girmesin. Zaten bu kafayla giremez.
Önce işlerin arkasında neler döndüğünü mantığını öğrenmelisiniz. Sonrasında hangisi zor, hangisi komplike, hangisi daha çok mantık gerektiriyor onu tartışırız.Ayrıca web dillerindeki hazır paketleri bile kullanmak zor geliyorsa, bir html sayfasındaki konumlandırma ile tarayıcı uyumluluğunu gerçekleştiremiyorsanız web işini de yapmayın. 2012 yılında tarayıcı uyumsuzluğu yaşayan varsa, hatta bu işi uzun zamandır yaptığı halde uyumsuzluk yaşayan varsa en yakın camdan aşağı atlasın.
Son olarak web sayfası hazırlarken elle yazmak zor geliyorsa dreamweaver bu işler için var. Alın tıklaya tıklaya seçe seçe sayfalarınızı hazırlayın.
Austen tarafından 29/Ara/12 12:11 tarihinde düzenlenmiştir -
DrKill bunu yazdı
Web ' e nasıl zor diyebiliyorsun onu anlamıyorum hocam. Masaüstünde framework 4.0 c# ile hesap makinesi felan mı geliştirdin bu zamana kadaR?
Senin bir programcı olarak bunu genelleyerek bize sorman yanlış. Ne yazdığına bağlı olarak değişir. C++ ve linux api yada winapi ile TCP tabanlı mesaj gönderme programı yazsan,
Aynı şeyi birde php, yada asp.net ile chat programı yazsan hangisi daha kolay ?
Bu soruya genel bir cevap verilemez hocam.aynen yazcgm seylerı yazmıs adam + olarak yada sen masaustu yazılımda aşmışsın kendını hacı :)
-
Hocam masaüstü yazılıma ilk başladığında çok mu hızlıydın :) Hayır. Yani prtaik yaptıkça kendini geliştireceksin. Ben webciyim. Masaüstü yazılımı sadece okulda hocanın verdiği ödevler vs yapmak için yapıyorum. Aklımda birkaç yazılım projem var ama henüz kendimi onları yapacak kadar tecrübeli ve bilgili hissetmediğimden başlamadım. Direk kompleks sistemlerden ziyade temelden başlarsan daha iyi olur hocam. C# dediğin olay zaten .net tabanında bir sürü şey yapabildiğin bir dil. Asp.net de bunlardan birisi. Ufak tefek farklılıklar vardır. Zaten algoritma olayı hepsinde aynıdır. Yapmak istediğin olayı önce kendi kafanda düzgünce kurmalısın. Daha sonra koda dökmelisin.
Kısaca özet geçmek gerekirse; Tek yapman gereken pratik hocam. Kodları, fonksiyonları kullandıkça kendini daha hızlı hissediceksin :)
Ben yıllardır clasic asp kodluyorum. İlk başladığımda basit bir firma tanıtım scriptini 1 haftada yazarken şimdi 6 saatte komple içerikleriyle birlikte siteyi yapar hale geldim :) -
unbalanced bunu yazdıKa1nsha bunu yazdı
gel seni orta yol pythonda bulusturalim python ve modülü django ile yapamıycağın yok :)
haha :) hocam python a da başladım desem inanır mısın :) yaklaşık 2-3 sene önce.. c#an sonra baktım çocuk dili gibi geldi sonra dedim bunla mı uğraşcağım :) bıraktım yapmadım bir şey. ama mantığı çok basit yani sıkıntı çkilecek bir şeyi yok.. bana güçlü bir dil lazım hocam. python benim her istediğimi karşılayamaz eminim..
yanlışın var hocam python baya güçlü bi dildir gücünü modüllerden alır tabi ama karar senin saygılar :)