Win98 E Bios İzin Vermiyor?
-
Pc yi formatladım. win98se yi de taktım. Kur dedim ama siyah bir ekram çıkıp kalıyor ööle. Harddisk i söktüm arkadaşa gittim. (Onunki de p4 benimki de.) Onun pc de kendime 98 yükledim oldu. Nası düseltirim bilen vamııı?
-
Yada
Ekran Kartin `da bi sorun olabilir
Grafik Ortama Gecmiyor olabilir.
Bi arkadasin da ayni Sorunu vardi
ekran kartina baktigimda,Faninin donmedigini haliyle
EKran kartinda cok isindigini gordum
Bu sebebden dolayi
ms dos da format attiktan sonra
Kur ekranina yani grafik ekrana gecemiyordu..
ama bu sadece bi ihtimal
ihtimaller cok fazla olabilir.. -
Format atmadan önce xp yi yanlışlıkla 98 le aynı sürücüye (c) ye kurdum. Sonra salak gibi xp yi kaldırmadan direk format attım. Değişik bir biçimde kur yaptığım zaman şöyle bir hata veriyor:
"Bu sürücüde zaten işletim sistemi var. Buradaki kur sadece işletim sistemi olmayan bilgisayarlar için geçerlidir" diyor.....
Sirnight ram 1 tane var o da 128 lik zaten. ram den kaynaklandığını sanmıyorum
kabus ekran kartında bir sorun yokki. Bence biosla ilgili birşey çünkü benim makine IBM ve biosu çok farklı bir zımbırtı. Yani herifler herşeyini kendi yapıyorlar ya akılları sıra. Buna da karışmışlardır. -
NowalGin Demiski ;
------------------
Format atmadan önce xp yi yanlışlıkla 98 le aynı sürücüye (c) ye kurdum. Sonra salak gibi xp yi kaldırmadan direk format attım. Değişik bir biçimde kur yaptığım zaman şöyle bir hata veriyor:
"Bu sürücüde zaten işletim sistemi var. Buradaki kur sadece işletim sistemi olmayan bilgisayarlar için geçerlidir" diyor.....
--------------------
nasil format
attinda sonra o uyariyi yedin anlamadim
MS-DOs´a sistem Disketiyle girip
A:\Format C:
yazdigin zaman bi pok kalmaz. -
Abi sen adamakıllı fdisk at sıfır disk haline getir tekrar ayır sonra tam formatı bas kur windowsu.....
scandisk filan takılıyo olabilir yada sistem overclockluysa sorun çıkartabilir
kuru şöle yaz
kur /ie /is /im /iv
bi pok kalmaz.....
-
Kardeş, BIOS dan Virus Detection'u iptal et. Sorun bi ihtimal gidecektir.
-
Bir soru da benden sana...
Format'ı CD'den boot ederek mi yaptın, yani XP'nin setup CD'si ile mi yaptın? -
formatı doğru dürüst atıyorum ama yine silemiyor anlayamadım. üst üste 3 kere format attım. 3 sürücü var zaten 3'üne de format attım yine tık yok. galiba f-disk çekmek lazım. Acaba f-disk de sorun kökünden hallolurmu?
ColDesT formatı cd den boot ederek yapmadım.
virüs dedection ile de olmuyor.
Bende yedeklerde win98 vardı genellikle. Ama yedeğini yer kaplıyor diye bir süreliğine sildim. Format attıktan sonra da cd den yükleyeyim dedim. cd den kur yapamıyorum işte. Normalde format attığımda yedekten yüklerdim sorun kalmazdı.
çok acayip birşey annamadım gitti
SirNight abü bunu derdi zaten fat herhalde. yüklemediğine göre fat yoktur. Nası düselteyim ben punu? -
bence fdisk sorunu cozer...
-
http://mumemu.kolayweb.com/bad.exe indir şu dosyayı diskete at...Dosta çalıştır.Sonra fdisk-format at işin hallolur...
-
Ehehe sorunu buldum.
win98 dizini içinde setupcor.exe yi çalıştırıyom.
direkt kur a geçiyo
Salak gbi uğraştım bi de.
nese saolun (:
Toplam Hit: 4132 Toplam Mesaj: 14