Windows 11 Kullanan Yazilimcilar?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Daha önce windows 11 konusu acilmis ancak benim merak ettigim daha farkli. Herkes farkli seyler söylüyor tabi. Calisma arkadasi da windows 11 kullaniyordu, canli olarak 3 kere falan mavi ekran geldigine sahit oldum ve PC'yi yeniden baslatmak zorunda kaldi tabi toplanti ortasinda.

    Neyse suan windows 10 Pro (20H2) kullaniyorum. Performans olarak pek bir sikinti yasamasam da visual studio beni acayip sinir ediyor. Sifirdan profil falan olusturdum ama yine ayni. Acayip kasiyor (tüm eklentileri de kaldirdim). O yüzden windows tekrar kuracagim

    Yeni windows kurmusken win 11 mi kurayim yoksa win 10 enterprise'a mi geceyim? 

    Kullandigim programlar: visual studio 2019 (belki 2022 kurarim bilmiyorum), vs code (flutter, vuejs icin), android studio, arduino, mysql, ivir zivir

    Oyun falan oynamam, render vs yapmam

    Pc özellikleri: amd ryzen 7 2700x (amd pismanliktir), 32 GB ram, 512GB SSD, 1070ti grafik karti, 3 monitör, ASUS PCE-AC88 (wireless icin kullaniyorum), kablosuz klavye-mouse

    Zaten windows kurulumu programlarin kurulumu falan cok uzun sürüyor, bir kerede halletmek istiyorum. Windows 11'de üstte yazdigim programlarda sorun yasadiniz mi ya da sistem problemleri?

    Sadece sorun cikarmasin ve performansli calissin yeterli.

     

    unbalanced tarafından 01/Şub/22 02:30 tarihinde düzenlenmiştir

    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hypnot1c
    hypnot1c's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Mart/2008
    Erkek

    Yazılımcı gözüyle programları kurup denemesemde, yakın zamanda W11 i deneyimlemiştim. 

    W11 ilk çıktığında AMD işlemcilerinde yavaş çalışmasını sebep olan, CPU daki L3 önbelleğini gecikmesini artıran hata mevcuttu ve uzun bir süre düzeltilmedi. Bu hata sebebiyle İşlemci TDP değerlerine bağlı olarak % 15 performans kayıbı oluşuyordu. Bu büyük bir kayıp. AMD işlemcim olduğu için hiç aklımdan bile geçirmemiştim W11 yüklemeyi. Geçtiğimiz ekim ayında AMD fix yaması yayınlandı. Bende madem AMD yaması yayınlaşmış yükleyip deneyeyim dedim.

    Alışkanlıklarımı değiştirecek bir çok yenilik mi diyim yoksa yeni bir şeyler mi deneniyor mu desem bilemedim. Windows OS'nin GUI'si MacOS'unkine bariz benzetilmeye çalışılmış. Mesela sade minimalist görünsün diye right click menu iç içe menuler simgeler konulmuş, Windows başlat menüsü ortada(ilk duyrulduğunda yani sözde sızdırıldığında başlat menü simgesi ortada olacak ve değiştirlmeyecek dendi tepki gelince opsiyonel oldu.), taskbar right click menu tamamiyle kaldırılmış(görev yöneticisine ulaşırken alışkanlık), bir sürü kullanmayacağım temizlemekle uğraşacağım uygulama vardı(Tiktok, candy crush yüklü gelmişti mesela), Notepad bir program olarak değil Windows store de bir uygulama vs. vs. 

    İlk izlenimim kötüydü yinede tüm bunlar çok büyük sorun değildi. Genelde alışkanlığıma ters ya da yapılandırmayla alternatif çözümü olan sorunlardı. 

    Kurduğum bilgisayar oyun bilgisayarıydı. Tüm güncelleştirmeleri ve sürücüleri yükledim. BIOS u güncelledim. Oynadığım test ettiğim oyunlarda W10 a nazaran yüksek olmasada 4 5 FPS artış vardı. İlk başta oyun için kullancağımdan karşılaştığım sorunları göz ardı edebilirim diye düşündüm fakat kurulumdan bir gün sonra ekranda titremeler olmaya başladı. Ekran kendi kendine yenileniyordu belli periyotlarda. Shift + Ctrl + Start + B yapınca bir süre sıklık azalıyordu ama sonra tekrar aynı. Driverı tamamiyle sil tekrar yükle sorun devam etti. Çokça zamanımı çalınca daha uğraşmamak lazım diye yükledikten iki gün sonra W10 a tekrar geri döndüm.

    Düşününce W11 stabil hale getirip o şekilde kullanmaya çalışırsam büyük bir yararı olacak mıydı bana ? hayır. Büyük bir değişiklik olacak mı ? hayır. Bu yüzden geçmek için heyecan aramaya, aceleye gerek yok düşüncesi yerleşti. Oyun performansı ve oyun keyfi için Directx Storage ve Auto HDR gibi yeni teknolojilerinden beklentim vardı ama başka bir bahara kalacak gibi şu an ki haliyle Windows 11.

    Tavsiyem, kullanım oranları belli bir noktaya gelmeden şu an ki haliyle iş amaçlı kullandığın bir bilgisayara yüklemeni hiç önermem. 

    Bunuda koymadan olmaz herhalde :D

    hypnot1c tarafından 01/Şub/22 09:00 tarihinde düzenlenmiştir

    Nerde o eski minecraftçılar. Unutulmadın X3uqM4 - Tahribatın yanlışlıkla banlanmış en bahtsız müridi. Böyle bir şans nasıl olabilir ? Banlanmış bir üyenin login olmaya çalıştığındaki IP sini sen kalk 1 gün sonra tahribata girerken nasıl denk geldiyse onun IP siyle gir. Bunu bir admin görsün fark etsin ve AB ban ı al şaka gibi :|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Şubat/2014
    Erkek

    Bir hata yaptım w11 kurdum dahada kendime gelemedim en yakın zamanda 10 a geri dönecem hem yavaş hem sağ tık tilt ediyor windows tuşuna basıyorum ana ekrana atmıyor chrome a dosya upload edecem tut sürükle chrome un üstüne getir olmuyor illa alt tab çekip açacan öylr bırakacaksın

    TheAvenqer tarafından 01/Şub/22 09:01 tarihinde düzenlenmiştir

    Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ekim/2016
    Erkek

    Debian/fedora geç hocam stabiller :))

     

     


    0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mutubilir
    Mutubilir's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Kasım/2014
    Erkek

    Erken daha hocam. Oturmamış birçok şey. Şuan KMS gibi crack yazılımlar da stabil çalışmıyor 11'de. Enterprise geç ya da benim tavsiyem bi tane performans isosu bul. Lanet defenderin olmadığı. Arkada gizli gizli şişiriyor resmen bilgisayarı her geçen gün. Win11 henüz tam anlamıyla verimli değil. Pratik kısayolların birçoğu henüz çalışmıyor. Bu arada studio 2022 benim gözüme çok farklı geldi 2019 a döndüm..


    Aslan bile atı görünce götünü saklar
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    Anladigim kadariyla memnun olan pek kisi yok :) 

    Ben o halde windows 10 enterprise kurayim. kms kullanmak istemiyorum, kendi windows 10 pro serialim var ama enterprise'in kabul edecegini sanmiyorum.

    @end hocam linux ayri bir dal. Bana windows lazim, ayrica macbook da var (ios gelistirme icin). Ikisi is görüyor. Linux'a oldum olasi isinamadim.

    Windows 12'nin cikmasini bekleyecegiz artik


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AdemYakups
    AdemYakups's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2019
    Erkek

    Enterperiseye geçmen sana neyi kazandıracak hiç araştırmışmıydın?

    Pro ve üzeri sürümler şirketlere ve kurumlara yöneliktir ev kullnıcılarına önerilmez. Uzmanlık alanım bliyorum.Enterprise dediğin pro sürümü kullanır birkaç ayar ve lisans dağıtımı farklıdır.

    Bende tasarım uygulamalarını kullnıyorum. Win10 LTSB kullnıyorum. Pro sürüm altyapısı ama daha hafif.

    İnsanlar VL KEY durumundan kaynaklı WinXP den beridir proyu daha iyi bilir ama alakası yoktur.Hepsi aynıdır sadece Homa starter-basic gbi sürümden enterpriseye çıktıkça araçlar çoğalır ve arkada çalışan ek uygulamalar daha çok yer kaplar.Dolayısıyla daha çok şişer.

     

     

    Ben bu sistemle Residen Evil 8 oynadım :)) Eğer daha üst sürüm kullansaydım kasmadan oynayamazdım.

    Eğer ev günülük işlet net için oyun için kullanacaksan HOME sürümleri kullanman lazım.Onlarca test izledim hepsinde sonuç aynı. Ha anahtarın vardır pro sürüm kullan ama bilki eğer sen ince ayar yapmazsan pro sürüm home sürüme göre ağır kaçacaktır.

    Ayrıca yukarıda arkadaş doğru söylemiş ince ayar yapamam dersen kendi kullandığım bir multibootu verebilirim.

     

    https://www.mediafire.com/file/5513nz0eypy4zd7/W_11_10_8.1_PRO_MOD_LITE_X64.iso/file

     

    Yukarıdaki 3 sistem birden vardır içinde kuracaksan MOD olanları kur aradakı farkı kendin gör. Ayrıca Win8.1 de öneririm onu da kullanabilirsin.Tabi illa pro kullnırım dersen.

    Ama Home orjinal sürüm tavsiyemdir yukarıdaki sürümler home sürüm kadar hızlı ve akıcıdır.

     

     

    AdemYakups tarafından 01/Şub/22 11:39 tarihinde düzenlenmiştir

    https://i.hizliresim.com/npo4v3i.PNG
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    TheAvenqer
    TheAvenqer's avatar
    Kayıt Tarihi: 09/Şubat/2014
    Erkek

    Konu sahibinin müsadesiyle yazıyorum.

     

    Hangi işletim sistemini önerirsiniz her şeyde kasan ama bir süre daha idare etmesi gereken pc için

    Vscode ve browser kullanıyorum sadece Browser tavsiyesiyle beraber alabilirim


    Bot ve lisans ihtiyaçlarınız için pm atınız.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek

    AdemYakups hocam ben ev kullanicisi degilim, suan icin evden calistigim icin is bilgisayari :) Visual studio'nun enterprise ya da pro versiyonunu kullaniyorum mesela. Community versiyonu isime yaramaz. Windows Home'u kullanmistim bir aralar, cok hantal calisiyordu (windows 10 icin olmayabilir hatirlamiyorum). O yüzden o gün bugün pro ya da enterprise kullaniyorum. Isminden anlasilacagi gibi enterprise daha uzman isler/kisiler icindir ama cok farkini bilmiyorum tabi. Ama mesela windows kurulurken bir sürü gereksiz seyler geliyor ve belki enterprise ile daha kolay sekilde bunlari silebilirim. Olmadi pro kullanirim ama home neden kurayim? Ayrica pro lisanslarim var zaten.

    Mod olanlar nedir tam olarak? Ben orjinal iso'lardan kurmayi tercih ediyorum. Bu sekil degistirilmis windowslara neden güveneyim ki? adam kücük bir trojan sokup hayatimi karartabilir zor is degil. 


    Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mutubilir
    Mutubilir's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Kasım/2014
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

    AdemYakups hocam ben ev kullanicisi degilim, suan icin evden calistigim icin is bilgisayari :) Visual studio'nun enterprise ya da pro versiyonunu kullaniyorum mesela. Community versiyonu isime yaramaz. Windows Home'u kullanmistim bir aralar, cok hantal calisiyordu (windows 10 icin olmayabilir hatirlamiyorum). O yüzden o gün bugün pro ya da enterprise kullaniyorum. Isminden anlasilacagi gibi enterprise daha uzman isler/kisiler icindir ama cok farkini bilmiyorum tabi. Ama mesela windows kurulurken bir sürü gereksiz seyler geliyor ve belki enterprise ile daha kolay sekilde bunlari silebilirim. Olmadi pro kullanirim ama home neden kurayim? Ayrica pro lisanslarim var zaten.

    Mod olanlar nedir tam olarak? Ben orjinal iso'lardan kurmayi tercih ediyorum. Bu sekil degistirilmis windowslara neden güveneyim ki? adam kücük bir trojan sokup hayatimi karartabilir zor is degil. 

    küçük şirketler için pro, saldırı alma ihtimali olan şirketler için enterprise öneriliyordu hocam. Çünkü güvenlik olayı biraz daha artıyor. Ama cortana ve defender bayağı bi sistem şişiriyor. Bahsettiğim isolar genelde piyasada kendini kanıtlamış kişiler tarafından çıkartılıyor. İçinde değiştiği ne var ne yoksa yazıyor çiziyor anlatıyor. Ama elbette içine bir şey gömemez mi? İsterse amına koyar 


    Aslan bile atı görünce götünü saklar
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mutubilir
    Mutubilir's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Kasım/2014
    Erkek
    TheAvenqer bunu yazdı

    Konu sahibinin müsadesiyle yazıyorum.

     

    Hangi işletim sistemini önerirsiniz her şeyde kasan ama bir süre daha idare etmesi gereken pc için

    Vscode ve browser kullanıyorum sadece Browser tavsiyesiyle beraber alabilirim

    Hocam bu iki iş için Windows 10 Home ideal olan. BitLocker çalışmaz. Group Policy gelmez. Sürekli şirket uploadları ile bilgisayar seninle savaşmaz.Format bittiği zaman cortanayı da devre dışı bırakırsan kasma olayı en aza iner 


    Aslan bile atı görünce götünü saklar
Toplam Hit: 2649 Toplam Mesaj: 35
windows 11