Windows 7 Ultimate Yavaşlık Sorunu
-
Sistemi geçen hafta aldım.Windows 7 1 hafta sonra yavaşlamaya başladı.KIS 2011 yüklü,firefox birde utorrent açık.Disk defrag yaptım.Halen yavaş.Sistem donanımdan yazılıma günceldir.
Amd Phenom II x4 955 BE
Gigabyte Ma785gmt-ud2h
Kingston Hyper-X 1600 mhz
WD 1 Tb 32 mb
Asus HD 5770
Sizce sorunu nerede olabilir?
-
bende buna benzer bir konu açtım ama ilgi yok :)
-
Celeron 2.4
768 ddr 1 ram
128 mb ati redeon 9600
40+80 (Id) hdd
Windows 7 ultimate kurulu ve gayet memnunum...Hemde bu kadar düşük bir sistme rağmen.. Sen o sistemle nasıl yavaşlıyor dersin..
Sorun sistemde değilde donanımda olabilir arkadaşım.Sistemde çok yıpranmış olabilir.Optimasyon programlarıyla sistemi rahatlatman gerekiyor...
-
Yavaşlamadan kastın ne? Bu sistem yavaşlamaz :) Hele ki win7 kullandıkça hızlanan bi işletim
Donmalar mı oluyor? Psu kaç watt?
Edit : ne kadar ram var? Markasını vs yazmışsında kaç gb?
-
muhtemelen işin sonu kasanın içindeki tozları almanla yada soğutucuyu değiştirmenle bitecek. Advenced System Care kur, Tozu mozu temizle fan'ı kontrol et. KIS 2011 derdim normalde ama bu parçalarla kasması zor.
-
Gecement bunu yazdı:
-----------------------------
Yavaşlamadan kastın ne? Bu sistem yavaşlamaz :) Hele ki win7 kullandıkça hızlanan bi işletim
-----------------------------4 gb yazmayı unutmuşum :) 500w cooler master gerçek psu.donma derken pat diye kalmıyo.arada hafif hafif takılıyor.mesela xp de ekran kartı driveri yüklemeden sayfayı aşşağı kaydırınca takılmalar oluyor ya onun biraz daha azı gibi :| umarım anlatabilmişimdir :)
-
Stargazer bunu yazdı:
Gecement bunu yazdı:
-----------------------------4 gb yazmayı unutmuşum :) 500w cooler master gerçek psu.donma derken pat diye kalmıyo.arada hafif hafif takılıyor.mesela xp de ekran kartı driveri yüklemeden sayfayı aşşağı kaydırınca takılmalar oluyor ya onun biraz daha azı gibi :| umarım anlatabilmişimdir :)
-----------------------------ekran karti driverini win 7ye göre güncelle.sorunun cözülecegini düsünüyorum.
-
VBDream bunu yazdı:
muhtemelen işin sonu kasanın içindeki tozları almanla yada soğutucuyu değiştirmenle bitecek. Advenced System Care kur, Tozu mozu temizle fan'ı kontrol et. KIS 2011 derdim normalde ama bu parçalarla kasması zor.
-----------------------------Nedir bu toz sevdası arabanın motorunu yıkatınca daha mı hızlı gidiyor :)
1 haftada ne tozu hoca :D 1 hafta önce aldım diyor.
-
Gecement bunu yazdı:
VBDream bunu yazdı:
-----------------------------Nedir bu toz sevdası arabanın motorunu yıkatınca daha mı hızlı gidiyor :)
1 haftada ne tozu hoca :D 1 hafta önce aldım diyor.
-----------------------------görmedim onu bea :D
-
benim bilgisayarımda kağıt üstünde at gibi ama feci kasıyor kasper kurunca kaldır farkı gör bakalım etki edecek mi
-
Conquer bunu yazdı:
Stargazer bunu yazdı:
Gecement bunu yazdı:
-----------------------------ekran karti driverini win 7ye göre güncelle.sorunun cözülecegini düsünüyorum.
-----------------------------Mouse un scroll lock unda sıkıntıda olabilir. Sadece bir ihtimal. Benimki de şu an bozuk mesela 3 satır aşağıya indiriyorsa 1 satır yukarı çıkarıyor :D