Windows 7'Nin Thumbs.Db Dosyasını Kilitlemesi (Yardım)
-
Bu mal windows fotoğraf olan klasörlerdeki thumbs.db dosyasını kilitliyor 5 dakika sonra falan anca silinebiliyor. Görünüm olarak liste seçiyorum fotoğraf klasörünü kopyalıyorum bir yere, klasörün adını değiştireceğim gerizekalı thumbs.db dosyasını kilitlediği için klasör adı değişmiyor. Thumbs.db dosyası kullanımını kapat demeyin sürekli girdiğim klasörler var her defasında önizlemelerini okuması zaman alıyor. Dosya sayısıyla falan alakası yok tamamen windows'un mallığı. Klasörde 5 tane dosya olsa bile yine aynısını yapıyor. Photoshop'un linux sürümü olsa bu mal windows'u bırakacağım. Sonunda zorla mac'e geçirtecekler beni. Bilgisayar kullanmaya başladığımdan beri windows'un klasör-dosya kilitlemesine deli oluyorum. Gözünü sevdiğimin linux'u. rm -rf * yazıyorsun ne var ne yok siliyor hiçbirşey sormuyor :)
-
ubuntuda destek verildi biliyorum ben :| ps için ..
çalıştıranlar var hatta forumda :) -
Çalışır da hızlı çalışması önemli. Hız için 64 bit cs5 kullanıyorum şu anda.
-
Şu klasör kilitleme olayına bir çözüm bulan yok mu kafayı sıyıracağım. Ne mal bu adamlar kendileri kullanmıyor mu bu boktan işletim sistemini. Bir klasör altında 50-100 fotoğraf klasörü var hiçbirine girmedim bile sadece isimlerini değiştireceğim gerizekalı kilitlemiş mi ne bok yemişse hiçbirini değiştirtmiyor. Bir klasörde isim değiştirme deneyeceksiniz ondan sonra 5 dakika bekleyip tekrar deneyeceksiniz belki olacak. Yoksa imkanı yok. Yabancı forumlardan da aradım çözüm bulamadım. Artık windows'u yazanların farklı bir işletim sistemi kullandığından şüpheleniyorum. Bu kadar malca şeyler yapılamaz yoksa. Ya da sadece programlama dilini açıp kod yazıyorlar dosya kopyalama bile yapmıyorlar.
-
klasör seçeneklerinden görünüme tıkla, do not cache thumbnails kutucuğunu isaretle, uygula de çık
-
O dediğin klasör seçeneklerinde yok farklı bir yerdeydi galiba da onu kaldırsak yine sıkıntı. Windows xp'de klasörün içine girince küçük resim olarak görüntülerken thumbs.db'yi oluşturuyordu. Bu gerizekalı klasöre girmeden mi oluşturuyor ne yapıyor belli değil ki. thumbs.db oluşmuyor başka birşeyler yapıyor. thumbs.db dosyasını da kaldıramam. Fon klasörü var mesela 100 tane dosya var bir klasörde. Devamlı kullanıyoruz her defasında küçük resimleri okumasındansa thumbs.db dosyasından okuması daha hızlı oluyor. Windows xp de gereksiz gereksiz dosya kilitleyip hasta ediyor adamı ama vista ve windows 7 ile daha da arttı klasör-dosya kilitlemeler.
-
Şu windows'un özellikle ağdaki bilgisayarda dolanırken klasörleri kilitlemesine yapılacak birşey bulan yok mu. Kafayı yiyeceğim kasayı tekmelemek üzereyim. Bu kadar mal bir işletim sistemi yok olamaz. Ağdaki bilgisayarda düzenleme yapıyorum klasörleri taşıyacağım kilitliyor izin vermiyor. 3 dakika sonra deniyorum oluyor. Yabancı forumlarda da aradım doğru dürüst çözüm bulamadım. İlla windows kullanmayın diyorlar biz de kullanacağız diye diretiyoruz. Biz böyle direndikçe microsoft da mallıklarına devam eder tabi.
-
Grup ilkesinden ağ klasöründe küçük resimleri kapatıp sadece simge gösterecek şekilde ayarlayınca klasörleri kilitlemiyor ama ağdaki resim klasörlerinde küçük resimleri görmem lazım. Klasörün içine girince thumbs.db'yi kontrol etsin tamam da klasöre girmeden ismini değiştireyim diyorum klasöre girmesen de klasöre tıklayınca kilitliyor.
-
DarkSkull bunu yazdı:
-----------------------------
Bu mal windows fotoğraf olan klasörlerdeki thumbs.db dosyasını kilitliyor 5 dakika sonra falan anca silinebiliyor. Görünüm olarak liste seçiyorum fotoğraf klasörünü kopyalıyorum bir yere, klasörün adını değiştireceğim gerizekalı thumbs.db dosyasını kilitlediği için klasör adı değişmiyor. Thumbs.db dosyası kullanımını kapat demeyin sürekli girdiğim klasörler var her defasında önizlemelerini okuması zaman alıyor. Dosya sayısıyla falan alakası yok tamamen windows'un mallığı. Klasörde 5 tane dosya olsa bile yine aynısını yapıyor. Photoshop'un linux sürümü olsa bu mal windows'u bırakacağım. Sonunda zorla mac'e geçirtecekler beni. Bilgisayar kullanmaya başladığımdan beri windows'un klasör-dosya kilitlemesine deli oluyorum. Gözünü sevdiğimin linux'u. rm -rf * yazıyorsun ne var ne yok siliyor hiçbirşey sormuyor :)
-----------------------------[Döküman] - Ubuntu 11.04‘de Wine ile Adobe Photoshop CS5 kurulumu
-
AbdullahAzad bunu yazdı:
[Döküman] - Ubuntu 11.04‘de Wine ile Adobe Photoshop CS5 kurulumu
-----------------------------Performans olarak nasıl? Sonuçta emulator ile çalışıyor. Hız çok önemli benim için. Bu arada 64 bit kullanıyorum. Eklentileri falan kurunca sorun çıkacak mı? Olmazsa olmaz 2-3 eklentim var.
-
DarkSkull bunu yazdı:
AbdullahAzad bunu yazdı:
[Döküman] - Ubuntu 11.04‘de Wine ile Adobe Photoshop CS5 kurulumu
-----------------------------Performans olarak nasıl? Sonuçta emulator ile çalışıyor. Hız çok önemli benim için. Bu arada 64 bit kullanıyorum. Eklentileri falan kurunca sorun çıkacak mı? Olmazsa olmaz 2-3 eklentim var.
-----------------------------once wubi ile bir dene hoca. memnun kalirsan komple gecersin ubuntuya