Windows Kuramıyorum Helppp !!!
-
slm,compaq marka bır bılgısayarım var,virus girmesi sonucunda tek care olarak formatı salladım ama windows u kuramıyorum cunku makineyi windows cd ile baslattigimda windows kur ekranı cıkmıyo bır cok cd den denedım,windows baslangıc dısket ıle baslattıgımda a: ile c: ye gırebılıyorum ama d: ye yanı cd-rom uma gıremıyorum,aslında servis e gotursem yaparlar ama bu ise para vermek istemiyorum cok urastım olmuyo,daha once yaklasık 1.5 sene oncede aynısı olmustu mecburen bırıne goturdum (ama servıs degıl) adam hemen yaptı ama nasıl yaptıgını anlatmadı kıl oldum parada cok aldı,neyse nasıl kurucagımı anlatırsanız cok memnun olurum,tesekkurler
-
CD-Rom dan boot ediyorsan
cd-Rom unda bi sorun olabilir
kablolari kontrol et eger bundan süpheleniyorsan
ve Hard diskinde Bulunan bi Win98 yada WinME var ise
bilgisayarini sistem disketi ile baslattiktan sonra
HDD`nde Windowsun bulundugu dosyaya git ve
kur`u yada setup ´i calistir.
yani kisacasi HDD´den win kur..
eger oluyorsa demekki sorun Cd-Rom`da...
Olmuyorsa ihtimaller cogaltilabilir mesela bi ara
arkadasimin ekran karti ucmustu..
Ve grafik ortama gecemedigi icin formattan sonra windows kurulum penceresine gecemiyorduk
sen en iyisi tavsiyelerimiy ap sopnra bi daha yaz
neler oldugunu
eyw.. -
bilgisayarın kaç mhz??
onu bi söylersen daha ayrıntılı açıklama yapabilrim...
ama 1.5 yıl önce dediğine göre eski bi alet olmalı...
bakcompaq tarzı markalı pclerde cd rom boot desteklenmiyor olabilir...
başka bir arkadaşında 98 başlangıc disketi oluşturup onunla açmayı denersen bilgisayarının sorun düzelecektir büyük ihitimal...
ama onun içnde biosdan first boot u floppy olarak ayarlamayı unutma...
eğer hala çözemediysen o zmana tekrar yaz bi daha düşünelim
-
my_libido bunu yazdı:
-----------------------------
slm,compaq marka bır bılgısayarım var,virus girmesi sonucunda tek care olarak formatı salladım ama windows u kuramıyorum cunku makineyi windows cd ile baslattigimda windows kur ekranı cıkmıyo bır cok cd den denedım,windows baslangıc dısket ıle baslattıgımda a: ile c: ye gırebılıyorum ama d: ye yanı cd-rom uma gıremıyorum,
CD-ROM kullanarak boot ettiğini yazmış arkadaş ama sanırım HDD' de bir sistem yok şu anda ve bios' dan CD' den boot etmesi için gerekli ayarları yapmamış... Aksi halde cd romdan başlatır... -
ne demis ama
sistem disketi ile baslattigimda
cd romu göremiyorum demis..
oradan göremiyorsa
Cd-Rom dan boot da edemez..
jumper felan olaylarida olabilir,ve bilirsinizki
bazen windows Cd-rom`u otomatikman yok ediyo
ne alametse artik. -
kabus bunu yazdı:
CD-Rom dan boot ediyorsan
cd-Rom unda bi sorun olabilir
kablolari kontrol et eger bundan süpheleniyorsan
ve Hard diskinde Bulunan bi Win98 yada WinME var ise
bilgisayarini sistem disketi ile baslattiktan sonra
HDD`nde Windowsun bulundugu dosyaya git vekur`u yada setup ´i calistir.yani kisacasi HDD´den win kur..
eger oluyorsa demekki sorun Cd-Rom`da...
+
kardes win98 veya milenyum kuracaksan,kurulum dosyalarının içersinde "setupcor" die bi dosya var onunla kurulumu denedin mi? exper, dell gibi marka bilgisayarlarda benim başıma geldi. kur dediğin anda bilgisayar ya reset atıyor yada siyah ekranda bekliyor. birde setupcor dosyası ile kurulumu dene bakiim.
kolay geleee
-
o makina compaqınsa boot diskle açamazsın.mecburen compaq recovery disk bulman gerekecek. benim de başıma geldi.win98 cd ile hiçbir şekilde açamıyorsun.
mecburen recovery cd olan birinden yardım alacaksın.bence o adama geri götür.hem aldığında sana recovery disk vermeleri gerkiyordu... -
ya bana alırken compaq recovery dısc vermıslerdı onlada baslatınca d: yı gormuyo,wındows baslangıc dısketı olusturdum normal onlada gormuyo sınır oldum
bilgisayar p3 800mhz -
my_libido bunu yazdı:
ya bana alırken compaq recovery dısc vermıslerdı onlada baslatınca d: yı gormuyo,wındows baslangıc dısketı olusturdum normal onlada gormuyo sınır oldum
bilgisayar p3 800mhz
setup cd sine filan gerek yok!!!
sen git bi arkadaşına al eline bi disket başlangıç disketi oluştur.. sora biosdan firs boot u floppy yap..
cd rom desteği ile başlat de...
sora cd romdaki win98 klasöründen kurulumu yap..
setupcor yerine kur /iv /im
yazarsanda olur... -
arkadaşlar benim arkadaşın bilgisayarıda win 98 cd'sini takmadan çalışmıyor.nedeni nedir ve nasıl bir çözümü var bilen varmı acaba ?
-
aydin-ors bunu yazdı:
arkadaşlar benim arkadaşın bilgisayarıda win 98 cd'sini takmadan çalışmıyor.nedeni nedir ve nasıl bir çözümü var bilen varmı acaba ?
abi öyle bi şey söylemişsinki imkansız bişey...
nası çalışmıyo mesel hatamı veriyo???
yada windows cd sini takığp ne yapıyosunuz???
belkide dos sistem dosyalarından biri bozulmuştur...
windows cd si ile açıp
sys c:
yazın
Toplam Hit: 4160 Toplam Mesaj: 18