folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Windows Ve Yanına Bir Sistem Daha Sizce Hangisi?

Windows Ve Yanına Bir Sistem Daha Sizce Hangisi?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

indirdim suan wmware ile sanala kuruyorum ancak bunun turkçe destegi varmı ingilizcemi nedir birde linux dagıtımlarının hangilerin turkçe destegi var

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

kurulum sırasında bot ekranında login kısmı cıktı giriş yapıyorum sonra ne yapcam isim@ubuntu cıkıyor ee sonra

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FiL3MAN
    FiL3MAN's avatar
    Erkek

bende kurmayı düşünüyorum. elimde ubuntu var. suan da windows7 64 bit yüklü. yalniz wmware olmadan direk kursam olmaz dimi cift işletim sistemi olarak win7 ve ubuntu calişmaz dimi geçemem birinden diğerine?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hackworm
    hackworm's avatar
    Erkek

beyler bende ubuntuyu kurmak istiyorm windows ile birlikte nasıl yapacam :|

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    opusdei
    opusdei's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Gördüğüm kadarıyla ubuntu ya karar vermişsin.Tebrik ederim.

Linux deneyimini ilk kez yaşayacaklara Ubuntu tavsiye ediyorum.

Linux te deneyim varsa, daha karmaşık, daha professionel bir sistem olan Debian ı tavsiye ederim.

Debian aynı zamanda ubuntunun babasıdır.

opusdei | ツ Ego sum qui sum | Travelmate, Gourmet, Funny, Unlimited, Enjoy life, uploading...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

debian biliyorum staj yaptıgım yerdeki abi manyagıydı ama ozmn windowstaydım ben yani başkla sistem bakmıyodum birde vista yeni cıkıyordu daha ilgilenmemiştim ama incelemk için dvdsini bana verekti oyle kaldı bir daha konu acılmadı ama şimdi bir problem var indirdim sanal kuruyorum ama burada adıları bana sormuyor direk 8ince adımdan başlıyor ne yapcam

http://wiki.ubuntu-tr.org/index.php/Kurulum/10.04

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erenn
    erenn's avatar
    Erkek

Linux Compiz .

Ne kadar kullanılabilir?

Sun Microsystems'in geliştirdiği Looking Glass projesinden bahsetmiştik. 3-4 yıl kadar önce mucize ötesi bir sunumla gösterimi yapılmıştı. Ancak arkası gelmedi ve ev kullanıcıları Looking Glass ile tanışamadılar. Windows Vista tarafına bakıyoruz, Aero desteğini kullanabilmemiz için günümüzün standartlarında iyi bir bilgisayar gerektiği kuşkusuz doğru. Aksi hâlde rahat kullanılamıyor. Üstelik 3 boyut adına desteklediği efektler oldukça sınırlı ve yetersiz. Linux tarafına değinirsek; objektif bir şekilde diyebilirim ki, Linux, Windows'un fersah fersah ilerisinde! Hatta o kadar ki, insanları yanılgıya bile düşürüyor. Linux kullanırken beni gören birçok kişi, bayağı etkilenip, kullandığım işletim sisteminin Vista olup-olmadığını soruyor. Artık kasıla kasıla nasıl Linux cevabını verdiğimi, siz düşünün.

Compiz'i birçok makinede test ettim. Sorun çıkartan herhangi bir bilgisayar olmadı. Hatta denemeleri yaptığım bilgisayarlardan biri, 1000@1400 MHz hızında Celeron işlemcili, 384 MB RAM içeren ve GeForce FX5200 ekran kartına sahip 5 yaşında bir ihtiyardı. Yani doya sıya bellekle donatılmış, canavar işlemcili, muhteşem ekran kartlı bir makineden bahsetmiyoruz. Kullanılan emektar bilgisayara rağmen, performans konusunda hiçbir sorun yaşamadım. Bunu, bizim ihtiyarın yeteneklerinden ziyade, Compiz'in başarısına bağlamak gerekir.

Vista'nın doğru düzgün çalışmadığı belki de hiç çalışamayacağı (örneğimizde olduğu gibi) bir bilgisayar bile, Linux ile çatır çatır 3 boyutlu çalışabiliyor. Kaldı ki orta seviye günümüz bilgisayarlarında mükemmel çalışacağı şüphe götürmez. Gördüğünüz gibi, Linux'a geçmek için artık çok daha önemli nedenler var!

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

tmm artık bende linux a geçicem ama geçemiyorum cunku kurulum yapamadım ilk kurdugumda siyah ekran uzerinde login pss

şimdi ise  ekran acılıyor kul adı cıkıyor şifre yazıyorum ama ekrana yazmıyor boş tıklıyorum kabul etmiyor yardım edebilecek biri varmı

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek

kesinlikle mekos kurmalısın hacı eğer becere bilirsen tabi. İddia ediyorum mek kullandığında vindovs kullanamayacaksın çok kazma gibi gelecek ..

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

hoca linux gelene kadar mac le cok ugratım ama normal pc kurulumda hep problem cık bir turlu kuramadım hackintos deneyeyim dedim oda olmaıd kurulmadı en benmde paylaştıgım bir konuda mac vardı onu deneyecektim ama vazgectim sonucta mac kullanacaksan gdpte bir mac almak en iyisi pc kullanmak niye oda ateş pahası ve gelelim linux a linux ucretsiz acık kaynak rahat deniyor ancak ben daha kuramadım kurulum asamaların yardımcı olacak birini arıyorum

ve suanda klavyeyi gormuyor olablirmi cunlu kullanıcı penceresinde ismim yazıyor ancak şifre giriyorum yani giremiyorum yazıyorum ama yazmıyor cıkmıyor ekranda birsey

Toplam Hit: 4899 Toplam Mesaj: 38