Windows Xp'ciler Dikkat!
-
Microsoft güvenlik bölümü, Windows XP'de yaklaşık 10.000 bug buldu. Bu buglar sayesinde HTML ve PHP sayfaları üzerinden sisteminize girmek mümkün...
Windows saldırı altında! Hala Windows XP'den vazgeçemeyenler... Bu haber hiç de hoşunuza gitmeyecek...
Yıllar içerisinde birçok sorunla karşı karşıya kalan Windows, bu seferde bir başka "sistem saldırısı" haberiyle karşımıza çıkıyor.
Microsoft'un kendi güvenlik takımının araştırmaları üzerine, 10,000 farklı bilgisayarın Windows Yardım ve Destek Merkezi bölümünde bug'lara rastladı. 10 Haziran'da araştırmacı Tavis Ormandy tarafından ifşa edilen sistem açığı, uzak mesafeden kontrol edilen bir bug olduğunu gözler önüne serdi. Özellikle Windows XP ve daha da önemlisi Server 2003 tabanlı sistemlere saldıran bir açık ve spesifik olarak web siteleri tarafından son kullanıcıya çok hızlı bir şekilde ulaşabiliyor.
Saldırıların en çok görüldüğü ülkelerse; A.B.D., Rusya, Portekiz, Almanya ve Brezilya. Saldırılar gelişi güzel bir şekilde html ve php sayfaları üzerinden yapılıyor.
Saldırı nasıl işliyor?
Saldırı başladıktan sonraysa genel olarak bilgisayarınıza Obitel denen bir "arka kapı" kuruluyor ve bu arka planda çalışan program sayesinde gereken malware'ler birer birer bilgisayarınıza kuruluyor.
Bilgisayarınızı sömüren bu malware'ler, zaman içerisinde birer trojan'a dönüşüyorlar. Windows'sa bu trojan'ları şu şekilde algılıyor; Win32/Swrort.A, Win32/Tedroo.AB, Win32/Oficla.M ve Win32/Neetro.A.
Duruma bir çözüm arayan Microsoft çalışanları en yakın zamanda bir yama ile her şeyi kontrol altına alacaklarını söylediler. Bu arada oluşmuş olan tehdide karşı kullanılması gereken programlar arasında Essentials, Forefront Client Security gibi programlar yer alıyor.
Chip -
insanları xp'den sogutmak için geliştirilmiiş bir taktikte olabilir kanısındayım ama yinede dikkat etmek lazım
-
Böle bi açık vardıda şimdi mi ortaya çıkıyor . Bu kibar bir şekilde xp yi bırakın ve artık Win 7 satın alın demek kısacası .
-
1. microsoftun xp'yi karalama kampanyası. win7 satabilmek için
2. hangi salak kendi ürettiği bişeyin kötü yanlarını millete söyler. ki bu salak microsoft gözüküyo şuan.
hangisi olabilirki
-
html ve php sayfaları derken kullanıcı için html ile php aynı şeydir.girdiğin sayfanın html php asp jsp vs vs olması senin için bişey ifade etmez ...bunu yazanların carrefour kataloglarında "amd athlon işletim sistemi" yazanlar kadar cahil olduğunu düşünüyorum
-
Çok sacma birşey
-
lalada bunu yazdı:
-----------------------------
html ve php sayfaları derken kullanıcı için html ile php aynı şeydir.girdiğin sayfanın html php asp jsp vs vs olması senin için bişey ifade etmez ...bunu yazanların carrefour kataloglarında "amd athlon işletim sistemi" yazanlar kadar cahil olduğunu düşünüyorum
-----------------------------Aynen katılıyorum...
Yazan kim ise malın önde gideni...
Php client tarafında değil server tarafında çalışır ve bir html çıktı üretir. Html bir bilgisayar için ne kadar tehlikeli ise php de o kadar olacaktır... :)
-
microsoftuma laf yok:)) stave blamerin yeni stratejisi bu demek öncelikle sp2ye kesilen destegin ardından ekim ayındada sp3e destegi kesecegini duyuran adam şimdi sp4mü çıkaracak kimse güldürmesin beni windows 7 gelişmiş bi sistem ve adamlar bitlocer teknolojisini dahada ileri götürüp win8de dahada gelişmiş şeyler vaad edeceklerini söylüyor windows 2008 core sürümünü kullananlar bilir herşey kodlar üstünden yapılıyor yeri geldiginde linuxun alt yapısını kulandıgını bilirler bu yuzden xp server 2003 wista server 2008 win7 core2 denk geliyor artık herkez son sürüm kulansın istiyorlar.
-
gerçekten çok korkutucu açıklar bunlar. o yüzden xp ye devam :|
-
girsin girsin zik var benim bilgisayarda :D
-
XPnin helplerindeki açık yeni değil de yeni gibi lanse etmişler Win 7 satmak için