Windows Xp'ciler Dikkat!

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

Yollanan%20resim

Microsoft güvenlik bölümü, Windows XP'de yaklaşık 10.000 bug buldu. Bu buglar sayesinde HTML ve PHP sayfaları üzerinden sisteminize girmek mümkün...

Windows saldırı altında! Hala Windows XP'den vazgeçemeyenler... Bu haber hiç de hoşunuza gitmeyecek...
    Yıllar içerisinde birçok sorunla karşı karşıya kalan Windows, bu seferde bir başka "sistem saldırısı" haberiyle karşımıza çıkıyor.

Microsoft'un kendi güvenlik takımının araştırmaları üzerine, 10,000 farklı bilgisayarın Windows Yardım ve Destek Merkezi bölümünde bug'lara rastladı. 10 Haziran'da araştırmacı Tavis Ormandy tarafından ifşa edilen sistem açığı, uzak mesafeden kontrol edilen bir bug olduğunu gözler önüne serdi. Özellikle Windows XP ve daha da önemlisi Server 2003 tabanlı sistemlere saldıran bir açık ve spesifik olarak web siteleri tarafından son kullanıcıya çok hızlı bir şekilde ulaşabiliyor.

Saldırıların en çok görüldüğü ülkelerse; A.B.D., Rusya, Portekiz, Almanya ve Brezilya. Saldırılar gelişi güzel bir şekilde html ve php sayfaları üzerinden yapılıyor.

Saldırı nasıl işliyor?

Saldırı başladıktan sonraysa genel olarak bilgisayarınıza Obitel denen bir "arka kapı" kuruluyor ve bu arka planda çalışan program sayesinde gereken malware'ler birer birer bilgisayarınıza kuruluyor.

Bilgisayarınızı sömüren bu malware'ler, zaman içerisinde birer trojan'a dönüşüyorlar. Windows'sa bu trojan'ları şu şekilde algılıyor; Win32/Swrort.A, Win32/Tedroo.AB, Win32/Oficla.M ve Win32/Neetro.A.

Duruma bir çözüm arayan Microsoft çalışanları en yakın zamanda bir yama ile her şeyi kontrol altına alacaklarını söylediler. Bu arada oluşmuş olan tehdide karşı kullanılması gereken programlar arasında Essentials, Forefront Client Security gibi programlar yer alıyor.

Chip

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    napnapp
    napnapp's avatar
    Erkek

insanları xp'den sogutmak için geliştirilmiiş bir taktikte olabilir kanısındayım ama yinede dikkat etmek lazım

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sanalcaptan
    Sanalcaptan's avatar
    Erkek

Böle bi açık vardıda şimdi mi ortaya çıkıyor . Bu kibar bir şekilde xp yi bırakın ve artık Win 7 satın alın demek kısacası .

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

1. microsoftun xp'yi karalama kampanyası. win7 satabilmek için

2. hangi salak kendi ürettiği bişeyin kötü yanlarını millete söyler. ki bu salak microsoft gözüküyo şuan.

hangisi olabilirki

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SSPPSS
    SSPPSS's avatar
    Erkek

html ve php sayfaları derken kullanıcı için html ile php aynı şeydir.girdiğin sayfanın html php asp jsp vs vs olması senin için bişey ifade etmez ...bunu yazanların carrefour kataloglarında "amd athlon işletim sistemi" yazanlar kadar cahil olduğunu düşünüyorum

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Erkek

Çok sacma birşey

Profesyonel Öküz
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

lalada bunu yazdı:
    -----------------------------

html ve php sayfaları derken kullanıcı için html ile php aynı şeydir.girdiğin sayfanın html php asp jsp vs vs olması senin için bişey ifade etmez ...bunu yazanların carrefour kataloglarında "amd athlon işletim sistemi" yazanlar kadar cahil olduğunu düşünüyorum

-----------------------------

Aynen katılıyorum...

Yazan kim ise malın önde gideni...

Php client tarafında değil server tarafında çalışır ve bir html çıktı üretir. Html bir bilgisayar için ne kadar tehlikeli ise php de o kadar olacaktır... :)

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EntelKoylu
    EntelKoylu's avatar
    Erkek

microsoftuma laf yok:)) stave blamerin yeni stratejisi bu demek öncelikle sp2ye kesilen destegin ardından ekim ayındada sp3e destegi kesecegini duyuran adam şimdi sp4mü çıkaracak kimse güldürmesin beni windows 7 gelişmiş bi sistem ve adamlar bitlocer teknolojisini dahada ileri götürüp win8de dahada gelişmiş şeyler vaad edeceklerini söylüyor windows 2008 core sürümünü kullananlar bilir herşey kodlar üstünden yapılıyor yeri geldiginde linuxun alt yapısını kulandıgını bilirler bu yuzden xp server 2003 wista server 2008 win7 core2 denk geliyor artık herkez son sürüm kulansın istiyorlar.

ANDY // Burası mezopotamya, küresel oyunun bumerang cehennemi. Tanrı bile dünya düzeni için peygamberlerini hep buraya göndermiş. Çünkü burası aslında yeryüzü cennetiymiş. Daha Fazla Bilgi İçin Profilimi İnceleyiniz...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lathedarkman
    Lathedarkman's avatar
    Erkek

gerçekten çok korkutucu açıklar bunlar. o yüzden xp ye devam :|

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Erkek

girsin girsin zik var benim bilgisayarda :D

Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

XPnin helplerindeki açık yeni değil de yeni gibi lanse etmişler Win 7 satmak için

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
Toplam Hit: 3410 Toplam Mesaj: 26