folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Windowsta Adsl Yavaş Linuxte Hızlı | Neden ?

Windowsta Adsl Yavaş Linuxte Hızlı | Neden ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsun
    efsun's avatar
    Erkek

windowsu formatladım tekrar kurdum falan acayip yavaş internet  normalin çok çok altında şu sayfayı bile 8 9 dk sonra açtı mesajın gidip gitmeyeceği dai mechul, ama  ubuntuyu kurup girdiğimde gayet normal çalışıyor internet  :S

üstelik windowsu kurdugumda Sp3 update ini yaptım kurdu falan herşey normal sonra tekrardan update sayfasına girmewye çalıştıgımda girmedi  sayfa beyaz halde kalıyor ve hata raporu verior ,

ubuntudan girmek istemiyorum 2 saat ayar falan yapmak gerekiyor uğraşmak istemedim tekrar windowsa döndüm ama sorun çok tuhaf fikri olan varmıdır? driverlardan mı diycem acaba ne alaka olucak çünkü driverların yedeğini almıştım driver genuis ile sonra teekrar ordan  yükledim onda mı diycem olması imkansız gibi gelior :S

üstelik bide telekom saolasun ayın 11 inde 4.1gb  gösteriyor kotayı  o nasıl oldu onuda anlamadım daha tuhaf giden birşeyler war :S fikri olan var mı?

Her türlü piping işleriniz itina ile yapılır.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Martech
    Martech's avatar
    Erkek
    hiz testi yaptinmi peki hocam?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RevengeX
    RevengeX's avatar
    Erkek

Ya windows'ta modeminden birisi bağlanıyor sana,ya kullandığın programların açığıyla bağlanıyorlar yada xp cd'nde bi gariplik var yoksa net hızının neden düşsün ki bende xp kullanıyorum. 106kb/s veri çekebiliyorum sonuna kadar kullanıyorum yani bağlantımı.

Tavsiyem "Perfextxpsp3 aio" kurman baya bi optimize sistem tüm güncelleştirme driver program vs kurulu kararlı çalışır hız kaybı yaşamassın hiçbirşeyde..Yada bunların haricinde Linux gibi amatör bi işletim sistemine katlanıp ruh hastası oLman kalıyor :)

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsun
    efsun's avatar
    Erkek

yapılmıyor abi download upload yapıyopr yaklaşık 20 dk sürüyor sonra beyaz sayfada kalıyor :S

turktelekoma telefon açtım  arıza kaydı açtılr mikicem bunlarıda ya  :S  biri çıkıp 56k bağlantıyla  bu heriflere rakip olsa ibneliğine kullanırım ya S:

Her türlü piping işleriniz itina ile yapılır.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeah
    Yeah's avatar
    Erkek

acaba bağlantıyı etkileyen virüsler de var mı :|

spamlar zaten etkiliyor ama bazen yurtta birinin pc açık olunca girilmiyor, kapatıyor herkes giriyor :W

formatta atmışsın aslında :|

neyse yeni postların takipçisiyim :W

herşeyin kısası makbuldur; ulaşmak isteyen yesterfox_55@hotmail.com a mail atabilir...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erenn
    erenn's avatar
    Erkek
    <- - Kalite Meselesi.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dengesiz
    dengesiz's avatar
    Erkek

NiGhT_SouL bunu yazdı:
    -----------------------------
    <- - Kalite Meselesi.

kalite derken başkanım :)

Doğru kişi olmak meselenin yarısıdır, diğer yarısı; doğru zamanda, doğru yerde, doğru kişilerle karşılaşmış olmanızdır.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Chip
    Chip's avatar
    Erkek
    Hocam format atıp hala daha öyle olduğuna göre senin eğer windows cd kaçaksa büyük olasılık içi zararlı kaynıyodur.Piyasada dolaşan XP lerin kaçakların hepsi zararlı dolu.Bunun için sağlam bir xp cdsi bulup onlan atabilirsin.Linux'te hızlı Windows ta yavaş gibi bişey söz konusu olamaz.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    onurlncn
    onurlncn's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    windows update(guncelleme) ıcın ınternet hızının %20 sını kullanıyor bunu sıfırladıgın zaman %100 kullanıyosun

10UR
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nights_judge
    nights_judge's avatar
    Erkek
    efsun bunu yazdı:

yapılmıyor abi download upload yapıyopr yaklaşık 20 dk sürüyor sonra beyaz sayfada kalıyor :S

turktelekoma telefon açtım  arıza kaydı açtılr mikicem bunlarıda ya  :S  biri çıkıp 56k bağlantıyla  bu heriflere rakip olsa ibneliğine kullanırım ya S:

sana burdan güzel bir küffür çekerdimde senin gibi insan türü yüzünden ban yemeyi istemem ;) sen madem linuxta ya da baska sistemde normal hızlı girebiliyosun windowsta yavaş giriyosuyn neden ttneti arıyosun kayıt bırakıyosun üstüne küfür ediyosun .alak herif!!!bilmiyomusun problemin hattından değil!!!allahım sabır...

Yıllarca parazit gibi yaşayıp kim güçlüyse ona yakınlaşıp bizde sizdeniz pozu veren kişilik yoksunu yalaka köpekler;Bizim VATAN sevgimizi hayal bile edemezsiniz.Bizim adımız SONSUZLUĞA uzanırken; Çok ucuza sattığınız karekterlerinizi,büyük bedeller ödeyipte geri alamadığınız zaman adınızın sadece OYUNCAKÇI dükkanlarında satılan ucuz kuklalara verildiğini göreceksiniz..
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek

nights_judge bunu yazdı:
    sana burdan güzel bir küffür çekerdimde senin gibi insan türü yüzünden ban yemeyi istemem ;) sen madem linuxta ya da baska sistemde normal hızlı girebiliyosun windowsta yavaş giriyosuyn neden ttneti arıyosun kayıt bırakıyosun üstüne küfür ediyosun .alak herif!!!bilmiyomusun problemin hattından değil!!!allahım sabır...

kota olayı demiş ona küfür ediyo sanırım.. ama genel bi gıcıklık var tt ye karşı.. :|

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
Toplam Hit: 3070 Toplam Mesaj: 15