folder Tahribat.com Forumları
linefolder Microsoft Windows Ailesi İşletim Sistemleri
linefolder Windows'ta Yazilim Uzerine Calisma Ortami?

Windows'ta Yazilim Uzerine Calisma Ortami?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    ReyiZ bunu yazdı

Linux un hangi dağıtımını kullanıyordunuz hocam ?

Arch

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    weskeyy
    weskeyy's avatar
    Erkek
    end bunu yazdı
    ReyiZ bunu yazdı

Arch

Şu an ki projen ile ilgili olarak wsl tarafı yani Windows da olma tarafı ile beraber linux projelerine de devam edeceksin sanırım.

Ha bir de Ubuntu ile çalışıyordum demiştin.

weskeyy tarafından 06/Oca/21 11:06 tarihinde düzenlenmiştir

Bedenin BAKİRE olmasi onemli degil,Yeterki ruhun OROSPU olmasin!!!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    weskeyy bunu yazdı
    end bunu yazdı
    ReyiZ bunu yazdı

Arch

Şu an ki projen ile ilgili olarak wsl tarafı yani Windows da olma tarafı ile beraber linux projelerine de devam edeceksin sanırım.

Ha bir de Ubuntu ile çalışıyordum demiştin.

Serverside'ta çalışacak go projelerim oluyor. Php ile entegre olan, yahut zephir ile geliştirdiğim extensionları test etmem gerekebiliyor falan.

Ubuntuyu toplamda 3 ay falan kullandım sanırım.

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Erkek

arkadaş bunlar  nedir, ^^D`

noname bunu yazdı

Sanki sokak ortasında sevgilisi olan herkes yiyişiyor da, sap olduğum için uzaktan imrenerek izliyorum, öyle bir konu.

trampfd bunu yazdı

Yazilimcinin Elitisti de bir ayri İtici oluyor, şu konusmalara, tavirlara bak, agziniza kürekle vurasım geldi :D.

RitmFarbRacourci tarafından 06/Oca/21 14:21 tarihinde düzenlenmiştir

I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek

Windows son sürümü kararlıdır demiş birkaç arkadaş.

Windows 10 2004, Windows 10 1758 falan gibi versiyonlar dolaşıyor. Bunlarin olayı nedir?

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    makets
    makets's avatar
    Erkek

hocam sorması ayıp delphiyi napıcan ya şu vakitten sonra

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    makets bunu yazdı

hocam sorması ayıp delphiyi napıcan ya şu vakitten sonra

Mabadıma sokacağım hocam.

Dokuz Eylül böyle istiyor çünkü :)

Görsel programlama denen derste Delphi, .net ve nesne tabanlı programlama derslerinde (evet, ikisi ayrı ders) ise vb.net ve c#.net öğretiliyor.

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cukurova
    cukurova's avatar
    Erkek
    end bunu yazdı

Windows 10 2004, Windows 10 1758 falan gibi versiyonlar dolaşıyor. Bunlarin olayı nedir?

Microsoft sayfasından indirdiğin iso en günceldir ve sadece yasal ms sayfasından indir. Başka yere bulaşma : https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10  (google : windows10 iso download yazarsan gelen ilk sayfa)

Eğer linux bir sistemden bağlanıyorsan veya user-agent switcher ile http header değiştirirsen doğrudan .iso download linki gelir zaten. Rufus gibi birşey sayesinde bir usb flash yükle kur. Kurulum bitince zaten otomatik update yapacak ve ufak yamaları indirecektir.

Linux'u unut, windows sana 40 tane farklı versiyon sunmaz, Şuan son sürüm Windows 10 20H2. Herhangi eski bir windows10  iso'su kursan bile update edecek ve yine en son sürüme geçecektir, sana seçme şansı bırakmaz.

Ayrıca linux gibi windows da versiyon çakışması gibi durum olmaz. Yani windows10 güncelleme yapmak kurulu programlarını etkilemez, programları sapıtmaz.

Ek olarak; Kurulumu bitir ve nete bağla, update komutu ver, sonra 1 saat kitap oku, takıl. Windows10 notebook özel bütün imzalı driverları kendi serverindan bulur indirir ve kurar.

cukurova tarafından 07/Oca/21 13:29 tarihinde düzenlenmiştir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    end
    end's avatar
    Erkek
    cukurova bunu yazdı
    end bunu yazdı

Microsoft sayfasından indirdiğin iso en günceldir ve sadece yasal ms sayfasından indir. Başka yere bulaşma : https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10  (google : windows10 iso download yazarsan gelen ilk sayfa)

Eğer linux bir sistemden bağlanıyorsan veya user-agent switcher ile http header değiştirirsen doğrudan .iso download linki gelir zaten. Rufus gibi birşey sayesinde bir usb flash yükle kur. Kurulum bitince zaten otomatik update yapacak ve ufak yamaları indirecektir.

Linux'u unut, windows sana 40 tane farklı versiyon sunmaz, Şuan son sürüm Windows 10 20H2. Herhangi eski bir windows10  iso'su kursan bile update edecek ve yine en son sürüme geçecektir, sana seçme şansı bırakmaz.

Ayrıca linux gibi windows da versiyon çakışması gibi durum olmaz. Yani windows10 güncelleme yapmak kurulu programlarını etkilemez, programları sapıtmaz.

Ek olarak; Kurulumu bitir ve nete bağla, update komutu ver, sonra 1 saat kitap oku, takıl. Windows10 notebook özel bütün imzalı driverları kendi serverindan bulur indirir ve kurar.

Tesekkur ederim, makine bugun gecti elime.

1903 surumu kuruluymus. Simdi 20H2 iso indiriyorum, rufusla usb'ye flashlayacagim.

Soyle bir sorum olacak, chrome'da klavyeyle azicik hizli yazarken (input fark etmeksizin) ms word'te yazar gibi imlec bazi karakterlerde (tamamen rastgele) basilan harfle birklikte yok olup geliyor. Notepad turevi seylerde sikinti olmuyor. Ayriyeten screen recorder (chrome extension) ile kaydedip baktigimda da bu gidip gelmeler gorunmuyor. Chrome ile ilgili bir mevzuat mi var yoksa driver kaynakli bir sikinti mi var nasil saptariz bunu?

Chrome surumu 87.0.4280.88.

0x0480 takilin madem ﷽﷽﷽
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    end bunu yazdı
    cukurova bunu yazdı
    end bunu yazdı

Tesekkur ederim, makine bugun gecti elime.

1903 surumu kuruluymus. Simdi 20H2 iso indiriyorum, rufusla usb'ye flashlayacagim.

Soyle bir sorum olacak, chrome'da klavyeyle azicik hizli yazarken (input fark etmeksizin) ms word'te yazar gibi imlec bazi karakterlerde (tamamen rastgele) basilan harfle birklikte yok olup geliyor. Notepad turevi seylerde sikinti olmuyor. Ayriyeten screen recorder (chrome extension) ile kaydedip baktigimda da bu gidip gelmeler gorunmuyor. Chrome ile ilgili bir mevzuat mi var yoksa driver kaynakli bir sikinti mi var nasil saptariz bunu?

Chrome surumu 87.0.4280.88.

Windows bir sürüm çıkardıysa kararlıdır. Güncelle gitsin. Windows 10 ile birlikte her güncelleme bir işletim sistemi artık windows 11 vs çıkmayacak fi tarihinden beri.

Chrome muhabbetini anlamadım. Chrome kendi gui frameworkünü kullanıyor win api kullanmıyor ona eminim de dediğin olay insert tuşuyla alakalı aslında.

Insert tuşu aktifken imleç altı çizili oluyor o karakterin yerine yazı yazılıyor chromeda zor anlaşılıyor.

Ancak dediğin problem olsa notepad'te sıkıntı yaşamıyorum dedin. Anlamadım bu kısmı

iyibu! yeniden..
Toplam Hit: 6086 Toplam Mesaj: 47
adaptasyon linux to windoks zorunluluk