Windows'ta Yazilim Uzerine Calisma Ortami?
-
ReyiZ bunu yazdı
Linux un hangi dağıtımını kullanıyordunuz hocam ?
Arch
-
end bunu yazdıReyiZ bunu yazdı
Arch
Şu an ki projen ile ilgili olarak wsl tarafı yani Windows da olma tarafı ile beraber linux projelerine de devam edeceksin sanırım.
Ha bir de Ubuntu ile çalışıyordum demiştin.
-
weskeyy bunu yazdıend bunu yazdıReyiZ bunu yazdı
Arch
Şu an ki projen ile ilgili olarak wsl tarafı yani Windows da olma tarafı ile beraber linux projelerine de devam edeceksin sanırım.
Ha bir de Ubuntu ile çalışıyordum demiştin.
Serverside'ta çalışacak go projelerim oluyor. Php ile entegre olan, yahut zephir ile geliştirdiğim extensionları test etmem gerekebiliyor falan.
Ubuntuyu toplamda 3 ay falan kullandım sanırım.
-
arkadaş bunlar nedir, ^^D`
noname bunu yazdıSanki sokak ortasında sevgilisi olan herkes yiyişiyor da, sap olduğum için uzaktan imrenerek izliyorum, öyle bir konu.
trampfd bunu yazdıYazilimcinin Elitisti de bir ayri İtici oluyor, şu konusmalara, tavirlara bak, agziniza kürekle vurasım geldi :D.
-
Windows son sürümü kararlıdır demiş birkaç arkadaş.
Windows 10 2004, Windows 10 1758 falan gibi versiyonlar dolaşıyor. Bunlarin olayı nedir?
-
hocam sorması ayıp delphiyi napıcan ya şu vakitten sonra
-
makets bunu yazdı
hocam sorması ayıp delphiyi napıcan ya şu vakitten sonra
Mabadıma sokacağım hocam.
Dokuz Eylül böyle istiyor çünkü :)
Görsel programlama denen derste Delphi, .net ve nesne tabanlı programlama derslerinde (evet, ikisi ayrı ders) ise vb.net ve c#.net öğretiliyor.
-
end bunu yazdı
Windows 10 2004, Windows 10 1758 falan gibi versiyonlar dolaşıyor. Bunlarin olayı nedir?
Microsoft sayfasından indirdiğin iso en günceldir ve sadece yasal ms sayfasından indir. Başka yere bulaşma : https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10 (google : windows10 iso download yazarsan gelen ilk sayfa)
Eğer linux bir sistemden bağlanıyorsan veya user-agent switcher ile http header değiştirirsen doğrudan .iso download linki gelir zaten. Rufus gibi birşey sayesinde bir usb flash yükle kur. Kurulum bitince zaten otomatik update yapacak ve ufak yamaları indirecektir.
Linux'u unut, windows sana 40 tane farklı versiyon sunmaz, Şuan son sürüm Windows 10 20H2. Herhangi eski bir windows10 iso'su kursan bile update edecek ve yine en son sürüme geçecektir, sana seçme şansı bırakmaz.
Ayrıca linux gibi windows da versiyon çakışması gibi durum olmaz. Yani windows10 güncelleme yapmak kurulu programlarını etkilemez, programları sapıtmaz.
Ek olarak; Kurulumu bitir ve nete bağla, update komutu ver, sonra 1 saat kitap oku, takıl. Windows10 notebook özel bütün imzalı driverları kendi serverindan bulur indirir ve kurar.
-
cukurova bunu yazdıend bunu yazdı
Microsoft sayfasından indirdiğin iso en günceldir ve sadece yasal ms sayfasından indir. Başka yere bulaşma : https://www.microsoft.com/tr-tr/software-download/windows10 (google : windows10 iso download yazarsan gelen ilk sayfa)
Eğer linux bir sistemden bağlanıyorsan veya user-agent switcher ile http header değiştirirsen doğrudan .iso download linki gelir zaten. Rufus gibi birşey sayesinde bir usb flash yükle kur. Kurulum bitince zaten otomatik update yapacak ve ufak yamaları indirecektir.
Linux'u unut, windows sana 40 tane farklı versiyon sunmaz, Şuan son sürüm Windows 10 20H2. Herhangi eski bir windows10 iso'su kursan bile update edecek ve yine en son sürüme geçecektir, sana seçme şansı bırakmaz.
Ayrıca linux gibi windows da versiyon çakışması gibi durum olmaz. Yani windows10 güncelleme yapmak kurulu programlarını etkilemez, programları sapıtmaz.
Ek olarak; Kurulumu bitir ve nete bağla, update komutu ver, sonra 1 saat kitap oku, takıl. Windows10 notebook özel bütün imzalı driverları kendi serverindan bulur indirir ve kurar.
Tesekkur ederim, makine bugun gecti elime.
1903 surumu kuruluymus. Simdi 20H2 iso indiriyorum, rufusla usb'ye flashlayacagim.
Soyle bir sorum olacak, chrome'da klavyeyle azicik hizli yazarken (input fark etmeksizin) ms word'te yazar gibi imlec bazi karakterlerde (tamamen rastgele) basilan harfle birklikte yok olup geliyor. Notepad turevi seylerde sikinti olmuyor. Ayriyeten screen recorder (chrome extension) ile kaydedip baktigimda da bu gidip gelmeler gorunmuyor. Chrome ile ilgili bir mevzuat mi var yoksa driver kaynakli bir sikinti mi var nasil saptariz bunu?
Chrome surumu 87.0.4280.88.
-
end bunu yazdıcukurova bunu yazdıend bunu yazdı
Tesekkur ederim, makine bugun gecti elime.
1903 surumu kuruluymus. Simdi 20H2 iso indiriyorum, rufusla usb'ye flashlayacagim.
Soyle bir sorum olacak, chrome'da klavyeyle azicik hizli yazarken (input fark etmeksizin) ms word'te yazar gibi imlec bazi karakterlerde (tamamen rastgele) basilan harfle birklikte yok olup geliyor. Notepad turevi seylerde sikinti olmuyor. Ayriyeten screen recorder (chrome extension) ile kaydedip baktigimda da bu gidip gelmeler gorunmuyor. Chrome ile ilgili bir mevzuat mi var yoksa driver kaynakli bir sikinti mi var nasil saptariz bunu?
Chrome surumu 87.0.4280.88.
Windows bir sürüm çıkardıysa kararlıdır. Güncelle gitsin. Windows 10 ile birlikte her güncelleme bir işletim sistemi artık windows 11 vs çıkmayacak fi tarihinden beri.
Chrome muhabbetini anlamadım. Chrome kendi gui frameworkünü kullanıyor win api kullanmıyor ona eminim de dediğin olay insert tuşuyla alakalı aslında.
Insert tuşu aktifken imleç altı çizili oluyor o karakterin yerine yazı yazılıyor chromeda zor anlaşılıyor.
Ancak dediğin problem olsa notepad'te sıkıntı yaşamıyorum dedin. Anlamadım bu kısmı