Winrar Sıkıştırması İçin İpucu
-
ben gecen ruyamda 1 tb ı kgb ile 1 kb a kadar sıkıstırdım. hatta best sectim 0.5 kb oldu : )
-
NmC bunu yazdı:
-----------------------------
karakutu bunu yazdı:
oldwolf bunu yazdı:
WinRAR ile sıkıştırma oranı WinRAR'ın sıkıştırabilmesinden ayrı olarak dosyanın sıkıştırılabilir olmasıyla da alakalı. Mesela basitçe BMP formatındaki dosyalar %90 ve daha fazla bi oranda sıkıştırılabiliyor iken JPG'lede oran baya düşüyor %10 iyidir diyebiliyoruz. Her 2.5 GB'lık iso 33 MB'a düşer diye bi kural yok sonuçta oradan Best seçilse bile onu bi belirteyim.
Bi tüyo da ben vereyim WinRAR ile ilgili: Sağ tuş menüsünde 6-8 tane WinRAR öğesi olması rahatsız ediyor ise resimdeki kırmızı kutuyu işaretleyip sağ tuş menüsündeki WinRAR öğelerini açılabilir menü şekline getirebilirsiniz.
----------------------------33 olmasın 50 olsun hocam olmadı 75 olsun. deneyimimi paylaştım her tür dosyayı iso'layıp deneyemem ya Win7'de denedim oldu. :)) benden bukadarı bildiğimi paylaştım
-----------------------------50mb dosyayı isolarsan normaldir..
al bi dvd den iso yap, sıkıştır bakalım sıkışıyo mu :D
-----------------------------Hoca anlamadın sen galiba :) 2.5 GB lık bir ISO dosyasını ( win7) bu şekilde sıkıştırdığın zaman 33MB'a düşüyor...
not: diğer dosya formatlarını bilemem burada Win7 ISO dosyasını baz aldım. Abi denesenize bir yahu ben denedim ilk başta inanmadım ama denedim oldu
-
hocam sana sölicek tek mantıklı cümlem su
33 mb a kadar dusuyorsa neden microssoft dvd ye basıp veriyo.
-
hocam sana sölicek tek mantıklı cümlem su
33 mb a kadar dusuyorsa neden microssoft dvd ye basıp veriyo.
-
karakutu bunu yazdı:
Hoca anlamadın sen galiba :) 2.5 GB lık bir ISO dosyasını ( win7) bu şekilde sıkıştırdığın zaman 33MB'a düşüyor...
not: diğer dosya formatlarını bilemem burada Win7 ISO dosyasını baz aldım. Abi denesenize bir yahu ben denedim ilk başta inanmadım ama denedim oldu
-----------------------------Hocam o 2.5 gb'lık iso'nun içinde ne var bana onu söylesene bi :)
-
valla ben onu bilmem de Ses dosyası olmayan videolarda isterse 10 gb olsun 5 6 mb kdar indiğini kendi gözlerimle gördüm.
-
Gaara bunu yazdı:
valla ben onu bilmem de Ses dosyası olmayan videolarda isterse 10 gb olsun 5 6 mb kdar indiğini kendi gözlerimle gördüm.
-----------------------------: )
-
NmC bunu yazdı:
karakutu bunu yazdı:
Hoca anlamadın sen galiba :) 2.5 GB lık bir ISO dosyasını ( win7) bu şekilde sıkıştırdığın zaman 33MB'a düşüyor...
-----------------------------Hocam o 2.5 gb'lık iso'nun içinde ne var bana onu söylesene bi :)
-----------------------------win7 ultimate hatta durun linkini vereyim ben niye debeleniyorum ki
http://rapidshare.com/files/303005620/Windows_7_Ultimate_Orjinal_Tuerk_e_x86_By_Ant_TroJan.rar alın bakın.
şimdi merak ediyorum acaba ne diyeceksiniz :))
-
Gaara bunu yazdı:
-----------------------------Screen capture videolarda olur o hocam.. Yapısından kaynaklanıyo :)
-
Şimdi iso dediğin dosyanın Win7'si XP'si falan olmaz o konuda bi yanlışın var. Iso dediğin dosya bi klasörden ibarettir sadece mantıken. Rar dosyası gibi ama sıkıştırılmamış olanını farzet. İçinde mesela oyunun setup dosyalarını bulunduran bi klasör düşün, tek dosyaya indirgenmiş. Madem klasör gibidir dedik içinde dosyalar olucak o zaman değil mi. Ama ne dosyası? Genelde iso dosyaları setup yani yükleme dosyaları barındırdığı için WinRAR ile çok fazla sıkıştırlamazlar çünkü setup dosyaları zaten sıkıştırılmış dosyalardır ki sıkıştırdığımız dosyayı tekrar tekrar sıkıştırabiliyo olsak burada bunları konuşuyor olmazdık, floppy diske dünyaları sığdırır cebimizde gezdirirdik :P Ama bazen wav formatlı sesler barındıran ki o da güzel sıkışır :D veya yine benim de bilmediğim sıkışabilitesi olan uzantılar barındıran isolar denkgelirse bakarsın 2.5 GB olmuş sana 33 MB.
Ha bi de şu sıkıştırma olayının bokunu çıkaran bi program vardı KGB o muydu rüyalara giren hatırlamıyorum da o bambaşka bi dalga sıkıştırma algoritması farklı olsa gerek, yukarıdaki cümlelerimi WinRAR'ı baz alarak kuruyorum.