Wireless Modem Anten Yansıtıcı Yapımı..
-
Malzemeler :
1 - 5 Adet CD
2 - Yapıştırıcı
3 - Aliminyum Folyo
4 - Bant
Yapımı : Cd leri resimdeki gibi yapıştırıyoruz . İç tarafını aliminyum folyoyla gaplıyoruz . En alttaki cd nin göbegindeki deligi açık bırakıyoruz yada sonradan deliyoruz . Modemimizin antenine kafadan geçiriyoruz ve resimdeki gibi anten içinde kalıyo . Sonra laptop nerdeyse oraya dogru çeviriyoruz . Duvardan dolayı 2 diş çeken laptop bölece 4 diş çekiyor . Sonra mutlu oluyoruz . Fotolar aşşada yapımı gayet basit ve maliyetsiz . Başarı oranı sizin yaratıcılıgınıza kalmıs .
-
guzel calisma olmus
buna benzer cd kullanmadan direk folyo yu yelkenli gibi antene gecirerek kullanmistim
buda kullanisli olmus
-
pringles kutusuyla yapmak çok daha etkili sonuçlar verir
-
hackworm bunu yazdı:
-----------------------------
-----------------------------Biliyorum hocam ama elimde pringles kutusu yada mehmet efendi kahve kutusu yoktu fazladan cd vardı dedim böle bi deniyim hakket güzel oldu :)
-
hackworm bunu yazdı:
-----------------------------bunu wireless adaptörüne yapsam fayda eder mi peki?Alt kattki ile ortak kullanıyoruz modem ile adaptör arasında fazla bir mesafe yok ama pek düşük seviyede.
-
heza bunu yazdı:
-----------------------------bunu wireless adaptörüne yapsam fayda eder mi peki?Alt kattki ile ortak kullanıyoruz modem ile adaptör arasında fazla bir mesafe yok ama pek düşük seviyede.
-----------------------------Denemek lazım kimileri çanak antenle 1.5 km den sinyal alıyorum diyor . Fakat anlamadıgım yayını yapan modem 1.5 km öteye nasıl sinyal gönderiyor.
-
hackworm bunu yazdı:
-----------------------------pringlesla kıyaslanamayacak kadar kolay bunun yapımı
-
wires pcı kartın antenin baglı ıkı kaployu cıkardım normal televizyon üstü anten bağladım 2 tane anten gerekiyo sağlı sollu
400 metre ilerideki petrol ofisine 3 diş hemde 54mps pikatel modeme :) aliminyum cd işinede bi bakayım yeni bi anten tasarlarsam paylaşırım :))
-
güzel olmuş hocam :)
yaratici zeka iste...
-
Dursun bir kenarda, interneti 4 kişi kullanıyoruz lazım olacak :)
-
Tek noktaya en etkilisi.