Wordpress Kuramıyorum
-
Daha önce birkaç kez wordpress kurdum. ama şu an kuramıyorum. wp-config dosyasına db ismi, kullanıcı adı ve şifreyi giriyorum; ama db_host kısmına ip'yi bilmediğim için giremiyorum. cpanel, phpmyadmin'den baktığımda. ip adresi localhost görünüyor. ip yerine localhost yazıyorum gene "veritabanı bağlantısı kurulamadı" hatası alıyorum. siteyi bir akrabaya kuracam. domain ve host eski elemanlarındaymış. bana sadece ftp bilgilerini verdiler ve kendisine ulaşamıyoruz.
nasıl yaparız?
-
hocam config.php yi kurcalamayacaksın.
normal hosta indirdiğin wp yi direk at. daha sonra domain isini yaz kurulum kısmı gelecek. ip kısmına bişi yazmıyacaksın otomatik localhost olarak kalacak.
Diğer bilgileride doldurup ileri diyeceksin o kadar. kendisi doldurur config.php yi o..
-
sadece bi fikir
eğer host godaddy'den alınmaysa localhost olmuyor onlarda farklı bi adresleri oluyor
db'de details dersen verir o adresi
-
@erotikpanda, öyle de denedim gene veritabanı bağlantı hatası veriyor.
@kreyzi, sadece cpanel'e ulaşabiliyoırum. oradan phpmyadmin'e girince host bilgisinde ip yerine localhost yazdığını görüyorum. whois, ping çektim gene bulamadım.
-
Triumph bunu yazdı
@erotikpanda, öyle de denedim gene veritabanı bağlantı hatası veriyor.
@kreyzi, sadece cpanel'e ulaşabiliyoırum. oradan phpmyadmin'e girince host bilgisinde ip yerine localhost yazdığını görüyorum. whois, ping çektim gene bulamadım.
hacım sıfır bi db yarat. eski db yi bi sil sen.
daha sonra hiç ellenmemiş indirdiğin wp yi rardan çıkar güzelce hostuna salla.
böyle bi durumda domaini yazdığın anda kurulum sistemi gelir.
-
yok hocam. gene olmadı.
-
localhost olmuyorsa database farklı bir ad da belirlenmiş olabilir öyle gözukuyor. yani uzak mysql sunucusu
bu bilgiler genelde panellerde barındırma bilgileri altında olur panellerde hostname services de yazabilir cpanel de bilgisi olması lazım.cpanel olsaydı bakardım.
godady den örnek:
sitekayitadi.db.1000000.hostedresource.com....
-
Hocam denememi ister misin.?
-
Bu da var http://support.godaddy.com/help/article/39/locating-your-databases-host-name
-
msj attım.
-
host godaddy değil belli oldu :F godaddy'de cpanel yok