Xiaomi Redmi Telefonlardaki Düşük Malzeme Kalitesi Ve Kötü İşçilik
-
mkyb bunu yazdıDadasAdam bunu yazdı
Mi5 ile tanıştım, sonra mi6 ya geçtim. Şu an mi9t kullanıyorum üçü de taş gibi telefon. Dün google kamera ile astrofotoğraf çektim çok iyi çekiyor namussuz :D
Redmi ilk çıktığında Samsung Galaxy gibi bir şeydi. Xiaomi sonradan Redmi'yi düşük malzeme kalitesindeki ucuz modellerine vermeye başladı. Kaliteli olanlar Mi markasıyla üretiliyor.
Bu arada Mi 5 nasıl taş gibi telefon ? Mi 4 desen anlarımda Mi 5 çubuk kraker gibi kırılıyordu.
Mi5'i çok defalar yere düşürdüm aliminyum kenarları eğildi başka birşey olmadı sağlam telefon. Ortasından bastırıp ikiye bölmeye çalışmadım hiç :D
-
DadasAdam bunu yazdı
Mi5 ile tanıştım, sonra mi6 ya geçtim. Şu an mi9t kullanıyorum üçü de taş gibi telefon. Dün google kamera ile astrofotoğraf çektim çok iyi çekiyor namussuz :D
atsana hocam cektigin fotoyu merak ettim
-
Mi 10 pro da 100× zoom var astronomi fotolar çekilebilir de sadece ay çekilir😊 ben de bugün abime önerdim kaçağı 4 civarı olmali.
-
DadasAdam bunu yazdı
mi lerin malzemesi daha iyi, redmi'ler sikko
-
Kaçak yollardan note 6 pro getirmiştim epey ucuza. Şuana kadar bi sıkıntısını görmedim. Belki bazi modellerde bu sorun vardır
-
https://www.youtube.com/watch?v=flbuewTZvn0
Kamera camını resmen tükürükleyip yapıştırmışlar.
-
çin markalarının alayının tek amacı amerikan markalarının pazar hakimiyetini devirmek başka birşey değil.
bu yüzden de zibil gibi marka modelde telefon bilgisayar çıkarıyorlar ve hiçbirinin kalitesi yok.
kocaman yazıyorlar 64 mp kamera diye, ulan 64 mp lens falan değil yazılımsal olarak, koyuyorlar sikko bi lens bi cam yazılımla 64 mp yok yapay zekalı bilmem ne sikimsonikli.
iphone 11 pro 12 mp, anasının şeyi gibi fotoğraf çekiyor. sonra apple niye pahalı bundan pahalı aq. android tarafında bi htc bi sony güzeldi ikisini de harcadılar. samsung bilmem kaç cigolaytlı bilmem neyli telefon çıkarıyo, içine kendi sikko uygulamalarını zorla yüklüyo telefonu kullanamıyorsun.
iphone 4ten beri bir fiil iphone kullandım, batarya dışında sıkıntı yaşadığımı bilmem. ama amk androidinde samsungtan xioamisi huaweisi hepsi leş. çift sim iphone alınca kurtuldum artık bu beladan.
bilgisayar donanımları da aynı şekilde, tr'de ki piyasada da özellikle ekran kartlarının fiyatları arttı diye sikko sikko markalar geldi piyasaya, nvidia amd'nin yanından geçemeyecek işçiliğe kaliteye sahipler. 3 gün çalışıyo 4. gün boka sarıyor. ya lehimi dandik ya yongası dandik vs vs. piyasada da bunları fırsat ürünü fırsat oyuncu bilgisayarı diye satıyorlar.
-
cankol bunu yazdı
çin markalarının alayının tek amacı amerikan markalarının pazar hakimiyetini devirmek başka birşey değil.
bu yüzden de zibil gibi marka modelde telefon bilgisayar çıkarıyorlar ve hiçbirinin kalitesi yok.
kocaman yazıyorlar 64 mp kamera diye, ulan 64 mp lens falan değil yazılımsal olarak, koyuyorlar sikko bi lens bi cam yazılımla 64 mp yok yapay zekalı bilmem ne sikimsonikli.
Çin markalarının öyle bir amacı yok. Kaldı ki Xiaomi'yi iPhone ile kıyaslamak saçma zaten. Xiaomi Türkiye, Rusya, Hindistan, Endonezya gibi fakir ülkelerde kullanılıyor. Avrupa ve Amerikada Xiaomi telefon kullanan sayısı çok az.
Huawei ve Oppo kamera konusunda en iyi telefonları üreten Çinli markalar.
-
2003ten beri çok farklı marka model ve amaçla telefon kullandım.
şu ana kadar kullandığım en sağlam telefon redmi note 7.
redminin ilk baba telefonudur bence. Mİ yeni marka çıkarınca heralde sağlam bişi yapalım dedi. ilk modelleri çok sağlam bence.
ön arka gorilla glass 5. en z 50 60 kere 1 1.5 metreden beton tahta mermer fayans taş vs her yüzeye düşürdüm çiziği bile yok. yanlar plastik olduğu için biraz aşındı ama maşallah camları kaliteli.
tabi note 7den sonra bozdu. çok model çıkaran her telefonun kalitesi düşüyor bence.
iphone 5 5s zamanını düşünün. tek model çıkarıyordu adam gibi çıkarıyordu. ya da samsung bi note bi s çıkarıyordu. arada da orta model. ama şimdi neredeyse her ay bi modeli çıkıyor.
akabinde ne malzeme kaliteli oluyor ne de güncellemesi düzenli.
-
joe_black bunu yazdı
2003ten beri çok farklı marka model ve amaçla telefon kullandım.
şu ana kadar kullandığım en sağlam telefon redmi note 7.
redminin ilk baba telefonudur bence. Mİ yeni marka çıkarınca heralde sağlam bişi yapalım dedi. ilk modelleri çok sağlam bence.
ön arka gorilla glass 5. en z 50 60 kere 1 1.5 metreden beton tahta mermer fayans taş vs her yüzeye düşürdüm çiziği bile yok. yanlar plastik olduğu için biraz aşındı ama maşallah camları kaliteli.
tabi note 7den sonra bozdu. çok model çıkaran her telefonun kalitesi düşüyor bence.
iphone 5 5s zamanını düşünün. tek model çıkarıyordu adam gibi çıkarıyordu. ya da samsung bi note bi s çıkarıyordu. arada da orta model. ama şimdi neredeyse her ay bi modeli çıkıyor.
akabinde ne malzeme kaliteli oluyor ne de güncellemesi düzenli.
Bende de rn7 var hocam hatta almadan önce seninle de konuşmuştuk telefonu parkenin üzerinde çocuk araba gibi 10 cm kadar sürttü telefon ekranın köşeleri çizik içinde şaşırmıştım nasıl gorilla glass bu diye