Xiaomi'nin Bükülebilir Ekrana Sahip Telefonu Çalışırken Sızdırıldı
-
https://www.youtube.com/watch?v=O3WYT2_V2As
Xiaomi Apple'ı taklit ede ede geldi, işi kaptı adamlar. Şuanda tek eksikleri uluslararası garanti ve bayi ağı. Ülke temsicilikleri açılırsa tutana aşk olsun Çinlileri. Huawei ile alır götürürler.
-
takdır edıyorum senı cok takıp edıyorsun bır tekno blog kuralım bas edıtor ol hacı sen :)
xiaomi guzel cıhazlar yapıyorlar bence bır kac yıla dış pazarda da ıyı bır network kurabılırler. ama gerek var mı dıye dusunuyordur sırket yonetıcıler çinin nufusu 1.5 mılyara yakın 1.3 tu sanırım en son. ınanılmaz buyuk bır ıc pazarı var zaten
-
Zaten ismi lazım değil bir sitede editörüm hocam. Ancak sahte isimle yazıyorum. Nette her sitede farklı bir isim kullanıyorum genelde.
-
hipokondriyak bunu yazdı
takdır edıyorum senı cok takıp edıyorsun bır tekno blog kuralım bas edıtor ol hacı sen :)
xiaomi guzel cıhazlar yapıyorlar bence bır kac yıla dış pazarda da ıyı bır network kurabılırler. ama gerek var mı dıye dusunuyordur sırket yonetıcıler çinin nufusu 1.5 mılyara yakın 1.3 tu sanırım en son. ınanılmaz buyuk bır ıc pazarı var zaten
ingilizce çeviri yababilen herhangi birisi yeterli olur
-
Sene bin dokuz yüz çift sıfır elli, liseliler bilmez ama ilkokullular bilir :)))
Neyse biz o zamanlar lisede 6630 ile symbian oyun peşinde koşuyor, elinde N-gage olana hayranlıkla bakıyoruz. Ve ulu nokia bizi Morph ile tanıştırdı.
https://en.wikipedia.org/wiki/Nokia_Morph
https://www.youtube.com/watch?v=nDz_HuV_8hM
Ne güzel günlerdi.... Sonra Nokia her şeyi **k etti.
Asıl konuya gelecek olursak telefonun şekli sabit o şekilde mi yoksa Morph gibi her türlü esneyebiliyor mu acaba?
Birde eğer video gerçek ise oldukça ince gözüküyor güç işini nasıl çözmüşler acaba? Çok güzel harbiden adamlara helal olsun, piyasa telefonu yapıp yatmıyorlar bir şeyler geliştiriyorlar.
-
ekranı hadi bi şekilde kıvırdılarda onun pili var işlemcisi var anteni var rami var bari var ayvası var narı var.
bunların hepsini nasıl flexible yapacaklar ki. ancak harici ekran olur gibime geliyor
-
@heza
Nokia Morph dediğin cihaz 2008'de çıkmış. Teknoloji ilerlerdi. Mesala o zaman gördüğüm kadarıyla cihaz fazla esnek değil. Sebebide muhtemelen arkadaki batarya.
Şahsi görüşüm sadece ekran katlandı bitti olmaz. Ekran mesala kitap ikiyek katlanmalı. Böylece az yerde çok fazla ekran taşıma olacak. Akıllı telefonlar yeri geldiğinde tablet olacak.
-
mkyb bunu yazdı
@heza
Nokia Morph dediğin cihaz 2008'de çıkmış. Teknoloji ilerlerdi. Mesala o zaman gördüğüm kadarıyla cihaz fazla esnek değil. Sebebide muhtemelen arkadaki batarya.
Şahsi görüşüm sadece ekran katlandı bitti olmaz. Ekran mesala kitap ikiyek katlanmalı. Böylece az yerde çok fazla ekran taşıma olacak. Akıllı telefonlar yeri geldiğinde tablet olacak.
Seneyi o zamanlar ki bi hikayeden giriş ile belirtmeye çalışmıştım :))) 2008 de Nokia bunu yapmış bir nebze. Zaten kadının elinde arkası gözüküyor batarya kısmı. 2008 şartlarında efsane bir şeydi ama konsept kaldı malesef. Dediğin gibi teknoloji çok ilerledi çok daha iyisi yapılabilir. 2000 lerde windows PDA lar vardı HP nin vs komplo teorisi üretir gibi olmak istemiyorum ancak teknoloji kontrollü bir şekilde ilerliyor. Nokia nın çok güzel tasarımları vardı katlanabilir dokunmatik vs ama olmuyor işte.
Xiaomi veya bir başkası video ki gibi bir şey üretse bile 5 yıldan önce son kullanıcıya ulaşacağına pek ihtimal vermiyorum. Mevcut teknolojiyi çok çabuk tüketiyoruz daha nesi kaldı ki diyebilirsiniz ancak büyük firmalar bu yönde adım atmadan bu yönde yatırım yapmadan olmayacak bir şey.
-
Bu katlanır ekranlı telefonu yaparsa bi Samsung yapar sonra diğerleri taklit eder. Adamlar panel üreticisi uzmanlık alanları.
Zaten Samsung 2013 gibi bu katlanabilir ekran olayını bayağı ciddiye almıştı. Tanıtımlarda falan reklam gösteriyorlardı. Sonra piyasayı hazır görmemiş olmalılar ki sessizce sildiler piyasadan.
Note 7 faciasından sonra Samsung'a bir mucize gerek.
Bu da bahsettiğim reklam ; https://m.youtube.com/watch?v=MKG7XRsG9KQ
-
Ekrani buksen ne bukmesen ne 30 milyon tane parca var telde. Hangi birini elastik yapacakmis xiomi
-
whopper bunu yazdı
Ekrani buksen ne bukmesen ne 30 milyon tane parca var telde. Hangi birini elastik yapacakmis xiomi
bataryayı bükmeden patlıyor büksek, kıvırsak arka cebe koysak g*ötümüzde patlar...