Yabancı Dil Örenmenin Yolları Nelerdir?
-
Kardeşim sana tek tavsıyem LOST dizisini izle yemin ederim ezberlersin ingilizceyi .. Zaten Hep aynı şeyleri söylüyorlar.. izleye izleye ezberler anlarsın sahsen benim aklımda cok kelıme kaldı ordan örneğin ''previously on lost''(Lostun Önceki Bölümlerinde ) demek :D The others ( Dİğerleri) gibi :D
-
1- öğreneceğn dilin dilbilgisini öğren. bunda kolaylık sağlıcak olan kendi dilbilgini iyi bilmen.
2- bol bol kelime ezberle,tekrarla,kullan. ezberle demesi kolay diceksin ama "zihin haritası"(mind map) yöntemiyle kelime ezberlemek bunu demekten daha kolay. yöntemi burda anlatmakla vakit harcamıyım biraz arastırırsan bulursun.
3- dil konusmak o dilin sade dilbilgisiyle kelimesiyle olmaz. pratik şart. bulduğun odilde konusan her yabancıya sar. başta zorlanırsın ama zamanla çakarsın davayı.
4- bulduğun sarkı,vidyo,film,radyo ne olursa ac dinle. anlamasan bile! çünkü nedediklerini anlayabilmen iiçin kulağının kelimelerin orjinal telafuzuna alışması lazım.
5- mutlaka sabırlı olman lazım. lise hazırlıkta öğrendim ingilizceyi. osıra ing. öğretmenime verdiği ödev proje vs. dolayı okadar küfrettimki anlatamam. ama simdi kendisine minnettarım :)
-
dilforum.com
-
Herkese Yardımlarından Dolayı Teşekkür Ediyorum...
Çoğu Hocanın dediğini Yapıyorum Alt Yazılı filmler,Kelimler,Kitaplar Vs Okuyup Ezberlemeye Çalışıyorum..
Herkesin bir Dediği İse Gramer...
Gramer hakkında ne yapmayalım en Püf Noktaları Nelerdir?En Kısa Zamanda Nasıl kavrarım? -
gramer=ezber sorry :(
-
Ezberim kuvvetlidir =) Başlıca Gramer Konuları varmıdır? Bunlar içinde En Önemlileri Nelerdir?
-
enes bunu yazdı:
-----------------------------
Ezberim kuvvetlidir =) Başlıca Gramer Konuları varmıdır? Bunlar içinde En Önemlileri Nelerdir?
-----------------------------simple pressent tense :D
i go, you go, we go :)
-
enes bunu yazdı:
-----------------------------hacı sen zaten kursa gidiyorsan sana gramer anlatıyorlardır.Okulda gördüğünde gramer oluyor genelde.
-
bayzin bunu yazdı:
enes bunu yazdı:
-----------------------------hacı sen zaten kursa gidiyorsan sana gramer anlatıyorlardır.Okulda gördüğünde gramer oluyor genelde.
-----------------------------Evet kursa Gidiyorum Gramerde Öretiyorlar hoca Evet ama Hoca Bir Konuyu anlatıyor Sora gidiyor saatleri ayları Has/have leri tekrar ettiriyor Sora Gramere devam ediyor bölece aklımdaki Bilgiler Bok oluyor
-
gramer konulari.. odev sana dersem calismazsin :P
tense'ler ( zamanlar ),
conjuction (Baglaçlar ),
bileşik cümlerler ( isim sıfat zarf cumleleri... orn: adjective clause, )
Aktif, pasif cumlerleri ( active passive clause),
ve isim fill sıfat zarf tureten ekler (..ous, ly gibi)..
normal türkcede de kullanımlarina dikkat et. :P