Yabancı Hostinglerin "Unlimited HDD" Yalanları
-
hostgator, justhost ve diğerleri bunlar shared hostlarda unlimited yani sınırsız alan hizmeti veriyorlar fakat gelin görün ki, bunun da bir sınırı varmış mesela
justhost'a 50000 den fazla dosya yüklendikten sonra suspend edebiliyorlarmış, hostgator ise 250000 dosya limitinden sonra suspend edebilme ihtimalleri varmış bu limitleri aşınca da sizi backup sistemlerinden çıkarıyorlar.
buna da INODE USAGE LIMIT diyorlar.
bildiğiniz yine böyle unlimited angaryası olan ama inode limiti çok fazla olan hostingler var mı?
zaten o kadar dosya yükleyemezsin demeyin :) damlaya damlaya göl olurmuş :)
-
hocam tabiki sınırı var hepsinin bu adamlar yemeyip içmeyip sana hdd mi yetiştircekler :D o unlimitied ın sonuna bi * koyuyolar biz görmüyoz o yıldızı :P
-
250000 ve 50000 kadar dosya yükleyebilen zaten aylık sunucu kirasını fazlasıyla çıkarır ve sunucu kiralar diye düşünüyorum
-
adamalr çok büyük hdd leri var mesela ben bluehostun sınırsız hesabını kullanıyorum benim bulunduğum serverde yaklaşık 500 e yakın irili ufaklı site var hdd doluluk oranlarına baktığımda tüm siteler daha serverin %6 gibi bir miktarını kullandıklarını gördüm
host gatorda bandwichi tb olarak aşanları biliyorum hiçde hesapları kapanmamaış dosya sayısına göre kaparıldığını sanmıyorum benim 50000 e yakın doyam var topkam 30 40 gb ediyordur bunlar bir sıkıntı çıkmadı
dosya sayısı bana saçma geldi adam 1 tane dosya yükler 0 250000 dosyadan daha fazla yer kaplar mesela o zaman eyvallah da dosya sayısı olarak aşınca mı sorun -
sınırı aşınca otomatik backup olmuyor tam olarak ama dosya sayısı limitini aşmaya devam edersen sürekli hiçbir önlem almazsan suspendle karşı karşıya kalabiliyorsun yani limiti aşsan bile yine biraz tahammül ediyorlarmış fakat kaçınılmaz son suspend oluyormuş.
-
valla hostgator aldıgı son kurusa kadar hak ediyor
-
en iyisi limitlerini bileceğiniz server almak , bunlar la uğraşmayın isterseniz milyonlarca bytelık metin belgesi yükleyin isterseniz
1tb tek dosya.
-
bi ara hostgatorda 132gb'ı devirmiştik. hesap dondurulduydu. uzun bi konuşmanın ardından tekrar açtırmıştım ama tabiki ne kadar warez içerik varsa sildileri geri 4gb felan kalmıştı o günden veri hostgator kullanmıyorum
-
nolanded bunu yazdı:
-----------------------------
sınırı aşınca otomatik backup olmuyor tam olarak ama dosya sayısı limitini aşmaya devam edersen sürekli hiçbir önlem almazsan suspendle karşı karşıya kalabiliyorsun yani limiti aşsan bile yine biraz tahammül ediyorlarmış fakat kaçınılmaz son suspend oluyormuş.
-----------------------------
bu tarz hostlarda zaten otomatik backup olayı sınırlı ki bu panelde de yazıyor ücretsiz olarak 1 gb a kadar otomatik backup var ondan daha fazlası için ekstra ücret talep ediyorlar -
arkadaşlar burada dosya boyutunden bahsetmiyoruz, benim dediğim şu diyelim 50.000 ya da 250.000 adet 1 byte'lık gif dosyası yüklediniz :) böyle olunca hesabınızı suspend ediyorlar yani dosya boyutu değil, dosya adeti sorun oluşturuyor :)
aklınızda bulunsun diye yazıyorum, hosting alırken INODE LIMIT'i de öğrenin :)
-
herseyin bir siniri vardir hocam :)