Yabancı Hostinglerin "Unlimited HDD" Yalanları

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

hostgator, justhost ve diğerleri bunlar shared hostlarda unlimited yani sınırsız alan hizmeti veriyorlar fakat gelin görün ki, bunun da bir sınırı varmış mesela

justhost'a 50000 den fazla dosya yüklendikten sonra suspend edebiliyorlarmış, hostgator ise 250000 dosya limitinden sonra suspend edebilme ihtimalleri varmış bu limitleri aşınca da sizi backup sistemlerinden çıkarıyorlar.

buna da INODE USAGE LIMIT diyorlar.

bildiğiniz yine böyle unlimited angaryası olan ama inode limiti çok fazla olan hostingler var mı?

zaten o kadar dosya yükleyemezsin demeyin :) damlaya damlaya göl olurmuş :)

msne beklerim: nolanded[at]tahribat.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    fatX
    fatX's avatar
    Erkek

hocam tabiki sınırı var hepsinin bu adamlar yemeyip içmeyip sana hdd mi yetiştircekler :D o unlimitied ın sonuna bi * koyuyolar biz görmüyoz o yıldızı :P

Altan naptın oğlum :|
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ilnatsob
    ilnatsob's avatar
    Erkek

250000 ve 50000 kadar dosya yükleyebilen zaten aylık sunucu kirasını fazlasıyla çıkarır ve sunucu kiralar diye düşünüyorum

====>
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

adamalr çok büyük hdd leri var mesela ben bluehostun sınırsız hesabını kullanıyorum benim bulunduğum serverde yaklaşık 500 e yakın irili ufaklı site var hdd doluluk oranlarına baktığımda tüm siteler daha serverin %6 gibi bir miktarını kullandıklarını gördüm 

host gatorda bandwichi tb olarak aşanları biliyorum hiçde hesapları kapanmamaış dosya sayısına göre kaparıldığını sanmıyorum benim 50000 e yakın doyam var topkam 30 40 gb  ediyordur bunlar bir sıkıntı çıkmadı

dosya sayısı bana saçma geldi adam 1 tane dosya yükler 0 250000 dosyadan daha fazla yer kaplar mesela o zaman eyvallah da dosya sayısı olarak aşınca mı sorun

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

sınırı aşınca otomatik backup olmuyor tam olarak ama dosya sayısı limitini aşmaya devam edersen sürekli hiçbir önlem almazsan suspendle karşı karşıya kalabiliyorsun yani limiti aşsan bile yine biraz tahammül ediyorlarmış fakat kaçınılmaz son suspend oluyormuş.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ilnatsob
    ilnatsob's avatar
    Erkek

valla hostgator aldıgı son kurusa kadar hak ediyor

====>
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

en iyisi limitlerini bileceğiniz server almak , bunlar la uğraşmayın isterseniz milyonlarca bytelık metin belgesi yükleyin isterseniz 

1tb tek dosya.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    can498
    can498's avatar
    Erkek

bi ara hostgatorda 132gb'ı devirmiştik. hesap dondurulduydu. uzun bi konuşmanın ardından tekrar açtırmıştım ama tabiki ne kadar warez içerik varsa sildileri geri 4gb felan kalmıştı o günden veri hostgator kullanmıyorum

Bir bulutun aya ulaşma mücadelesiydi hayat...
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

nolanded bunu yazdı:
    -----------------------------

sınırı aşınca otomatik backup olmuyor tam olarak ama dosya sayısı limitini aşmaya devam edersen sürekli hiçbir önlem almazsan suspendle karşı karşıya kalabiliyorsun yani limiti aşsan bile yine biraz tahammül ediyorlarmış fakat kaçınılmaz son suspend oluyormuş.

-----------------------------

bu tarz hostlarda zaten otomatik backup olayı sınırlı ki bu panelde de yazıyor ücretsiz olarak 1 gb a kadar otomatik backup var ondan daha fazlası için ekstra ücret talep ediyorlar

Siklediğin Kadar Siklenirsin. Siklendiğin kadar Siklersin.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nolanded
    nolanded's avatar
    Erkek

arkadaşlar burada dosya boyutunden bahsetmiyoruz, benim dediğim şu diyelim 50.000 ya da 250.000 adet 1 byte'lık gif dosyası yüklediniz :) böyle olunca hesabınızı suspend ediyorlar yani dosya boyutu değil, dosya adeti sorun oluşturuyor :)

aklınızda bulunsun diye yazıyorum, hosting alırken INODE LIMIT'i de öğrenin :)

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cuneyd
    cuneyd's avatar
    Erkek

herseyin bir siniri vardir hocam :)

Siz cebit"e gidin Tayyip sizi yakalicak :B adama o kadar laf sölediniz,küfrettiniz :P sizi tahribat.com t-shirtleri ile yakalicak,böle kıcınıza kıcınıza sopaylan vuracak :B Tayyip sizi ağaca vurduracak :B sonra da cemil cicek"e vericek :B / yeah Cemil cicekkk :B
Toplam Hit: 2210 Toplam Mesaj: 15