Yahudi Soykırımını Anlatan En Çarpıcı Belgesel [+18]
-
Gece ve Sis | Night and Fog | Yahudi Soykırımını Anlatan En Çarpıcı Belgesel [+18]
1955'de Auschwitz kampında çekilen film, Nazi toplama kamplarında yaşananları anlatan en gerçekçi belgesel olarak biliniyor.1955 yılında savaş-sonrası Auschwitz'de geçen film, renkli ve siyah beyaz görüntüleri birlikte içeriyor. Haber görüntüleri ve fotoğraflar, öyküyü anlatmakta Alain Resnais'e yardımcı oluyor. Hikâye sadece Holocaust (Yahudi soykırımı) değil, aynı zamanda insanoğlunun hayvani zalimliği."Nuit et brouillard", yedinci sanatın en gerçekçi ve etkileyici 'belge-film'lerinden.
Alain Resnais : "Samimi bakışlarımızla sanki canavar sonsuza dek molozların altında kalacakmış gibi bu harabeleri inceliyoruz.Görüntüler tarihe karışmış gibi,hepimiz iyileşmişiz gibi, yeniden umutlarımızı ayağa kaldırmaya çalışıyoruz.Herşey sadece bir zamanda,bir yerde,bir kere olmuş gibi davranıyoruz.Etrafımızı saran şeylere kör gözlerle bakıp,susmak bilmeyen insanlığın ağlayışını sağır kulaklarla dinliyoruz"
İMDB
http://www.imdb.com/title/tt0048434/
Linkler
RapidShare: Easy Filehosting
Altyazı İçindedir ... -
bunların çocukları şimdi soykırım yapıyor.gelde acı bunlara
-
eyvallah hacım indiriyom
-
keşke bütün yahudileri öldürselerdi.
edit: yanlış dedim fazla oldu israillli yahudileri öldürselerdi demek istedim. yoksa yahudilerde iyi.
-
BilimAdami bunu yazdı:
-----------------------------keşke bütün yahudileri öldürselerdi.
edit: yanlış dedim fazla oldu israillli yahudileri öldürselerdi demek istedim. yoksa yahudilerde iyi.
-----------------------------
Birgün tüm yahudileri öldürmediğim için bana küfredeceksiniz (Adolf Hitler) -
bu konuyla ilgili bi film vardi bilmem kimin listesi diye.guzel bi filmdi. bu arada hitler e cakim :-|
-
sanane bunu yazdı:
bu konuyla ilgili bi film vardi bilmem kimin listesi diye.guzel bi filmdi. bu arada hitler e cakim :-|
shindlerin listesi -
Davos bunu yazdı:
BilimAdami bunu yazdı:
-----------------------------keşke bütün yahudileri öldürselerdi.
Birgün tüm yahudileri öldürmediğim için bana küfredeceksiniz (Adolf Hitler)
-----------------------------mihalefet gibi algılama ama o adolf hitlerin gerçek sözü değil. başka kaynaklardan bulma bir söz. bilginize....
-
belkide intikam alıyolar o yüzden kimse sesini çıkartmıyo
-
bu arada imdb puanı 8.7
-
Demodor bunu yazdı:
sanane bunu yazdı:
shindlerin listesi
hay cok yasa.cok uzun bi filmdi.musait bi zamanda izlicem