Yandex Metrica

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ucenmi
    ucenmi's avatar
    Erkek

VBDream bunu yazdı:
    -----------------------------

sezeruludag bunu yazdı:

matr0x bunu yazdı:

Google servislerini taklit ederek nereye kadar gidecek bu yandex çok merak ediyorum.

Yandex'i savunmak gibi bir amacım yok ama Analistik işlerinde ne gibi bir farklı değer tutulabilirki ? tarayıcı, ekran çözünürlüğü vs. şuan google analystic'ten farklı olarak direk sana web sayfasına giren kişinin ne yaptığını gösteriyor mouse haraketleri tıkladığı yer ve klavyeden bastığı tuşlar google bunu vermiyor ama gerçek zamanlı servisi var bu bir çalmak veya taklit olamazki değerleri aynı ve mantıkta aynı raporlama sistemi biraz daha değişik ben ikisini birden kullanıyorum Yandex'i kullandığımdan memnunmuyum hayır ama servisi işime yarıyor :)

bunu google da yapıyor ama tek fark bu yandexte ulaşılabilinir.

hocam bunu google yapıyor ve ben buna ulaşamıyorsam benim neyime . kısaca yandex hiç kullanmadım ama bu servisi sunması güzelmiş

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    interfector
    interfector's avatar
    Homo

matr0x bunu yazdı:

Google servislerini taklit ederek nereye kadar gidecek bu yandex çok merak ediyorum.

Google taklit yapınca iyi Yandex yapınca mı kötü :D Google analiytics olmadığı zamanlar sayaç yokmuydu piyasada benzer özellikteki ?

Aldanma insanların samimiyetine, menfaatleri için gelirler vecde, vaad etmeseydi allah cenneti, ona bile etmezlerdi secde..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Melik
    Melik's avatar
    Erkek

Sürekli yeni bir rakip çıkması bizim yaramıza diye düşünüyorum.
    Yandex sağlam girdi piyasaya, google ve diğerleri karşı koymak için daha da hızla geliştiricekler kendini.
    Rakipler iyidir iyi. 

Profil fotoğrafndaki begenme sayısını popülerlikle eşdeger kılan bir ülkede yaşıyoruz
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kartalkethuda
    kartalkethuda's avatar
    Erkek

harika bişey ya. kullanıcı siteye girdiğinden itibaren mouse un yaptığı hareketleri kaydediyo kullanıcı nereleri dolaşıyo gösteriyor ben yanlış anlamadıysam :D davranış bölümünde bağlantıların yanındaki play e basınca gösterdi :D

edit: yanlış anlamamışım resmen keylogger bu :D kullanıcı siteye girince hangi tuşlara bastı onu bile gösteriyor :D

http://youtu.be/tOMjg0FzGQI

maşiyi görüyon mu maşiyi?
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lupin
    Lupin's avatar
    Erkek
    bizimkiler bunu kotu yonde kullanmazsa nolim dicektim bi ust yorumda sinyal geldi bile :D kurucaksin bi online oyun support sitesi ya da baska turlu bi hizmet sitesi al butun bilgiler elinde :D

Rus ile aldatmayanı etmeli takdir,tek biri ile uslanmayanın hakkı köçektir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Şu çalıntı diyenlere bi tarafımla gülüyorum.

bilgisayarın tarihçesine kadar gidin en ince detaylara bakın bakalım çalıntı olmayan bişi bulursanız banada haber verin

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sezeruludag
    sezeruludag's avatar
    Erkek

ben yanlış anlamadıysam söylenenlerden benim google'ı savunduğum çıkmasın sadece yandex ile google karşılaştırması yapılması kötü bir çok servis ve program var analiz eden ben bir yönünden bahsetmiştim çalıntı kısmına bişey demek istiyorum ben görmedim daha önce web sayfasında kullanıcının ne yaptığını gösteren bir sistem oyüzden çalıntı değildir o birde keyloger diyorsunuzda o sitede sayfa aktif ise farklı sekme veya farklı pencere olduğunda çalışmıyor keyloger olması mumkun değil ikincisi keyloger olsa ne olabilicek adam zaten senin web sayfadan sen istediğinde ASP veya PHP fark etmez dil istediğin tüm bilgileri alabiliyorsun bu sadece sana rapor olarak sunuyor :)

Hatasız Kod Olmaz... :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

şu userfly.com daki gibi bir olaydan bahsediyorsunuz heralde ısım.halinde kim nereye bakmıs onu izleme.Ama nerde bulamadım o kısım.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Twitter
    Twitter's avatar
    Erkek
    webmasterliktan anlamam ama yorumalari okuyunca bi an dusundumde cok kötü yerlere cekilebilir bu service :p loglama olayindan dogacak zaafiyetler xss ; rce gibi seyler yaratabilir. dipnot : fazla uçmuş olabilirim :)

Part Time Engineer, Full Time Dreamer ..
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CyberAngel
    CyberAngel's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Melik bunu yazdı:

Sürekli yeni bir rakip çıkması bizim yaramıza diye düşünüyorum.
    Yandex sağlam girdi piyasaya, google ve diğerleri karşı koymak için daha da hızla geliştiricekler kendini.
    Rakipler iyidir iyi. 

Katılıyorum hocam.. Rakipler iyidir..Google'ın bir çok servisinden faydalanıyorum ve bundan çok memnunum.Ama tekel olmasınada karşıyım.Yandex'i ilk çıktığı zamandan beri inceliyorum.Tüm servislerine baktım ve gayet başarılı buldum.Yalnız ülkemizde çok az kullıldığı için henüz ziyeretçi falan beklemeyin.

Bir çok kişinin kurduğu programların tarayıcılarına yükleme sırasında yüklediği arama motorları gibi yandex'te kendini böyle tanıtabilir.Google ile baş etmek çok zordur.Bing örneği var mesela.. O yüzden yandex'i daha popüler yapmak için her alanda reklam yapmaları gerekiyor.. 

Toplam Hit: 3855 Toplam Mesaj: 26