Yavru Muhabbet Kuşlarımdan İkisi Sakat
-
hacı bi resimleri koysana tipleri merak ettim
-
Şimdi gördüm resim isteklerini. Çok geç oldu yarın çekip koyarım. Yalnız kuşların ayaklarına kendi imkanlarımla sabitledim ve tampon yaptım süngerden ve kumaşlardan. İnternette örnek uygulamalar vardı denedim. Büyük olan çok rahat halinden ama küçük olan yerinde durmuyor epey rahatsız etti tamponlar onu :( Kuşçuya sordum , rahatsız olsalar bile 7 gün çıkarma hiç , sakat kalacaklarına ölsünler daha iyi . Sakat olunca ömürleri boyunca hep mutsuz ve üzgün oluyorlar dedi.Çok üzülüyorum :(
-
Humanka bunu yazdı:
-----------------------------Şimdi gördüm resim isteklerini. Çok geç oldu yarın çekip koyarım. Yalnız kuşların ayaklarına kendi imkanlarımla sabitledim ve tampon yaptım süngerden ve kumaşlardan. İnternette örnek uygulamalar vardı denedim. Büyük olan çok rahat halinden ama küçük olan yerinde durmuyor epey rahatsız etti tamponlar onu :( Kuşçuya sordum , rahatsız olsalar bile 7 gün çıkarma hiç , sakat kalacaklarına ölsünler daha iyi . Sakat olunca ömürleri boyunca hep mutsuz ve üzgün oluyorlar dedi.Çok üzülüyorum :(
-----------------------------Öyle bir anlattınki yemin ederim üzüldüm, bana bacakları da eğri olsa kuştur gibi geliyor ama anlattıklarından sonra kötü oldum :( İnşallah iyi olurlar...
-
sen bi dinleyip o hayvanları güneşe çıkart (tabi öğle güneşine değil..en güzeli sabah güneşidir...erken saatlerde günde birer saat falan...ya da sabah kalkamam diyosan akşamüstü)
bir de dediğim gibi multivitamin ver...suyuna katılanlardan..D vitamini eksikliğinden raşitizm sendromuna yakalanmışlar...
çözüm sunarız dinliceğinize ilkokul mezunu kuşçuyu dinlersiniz sonra veteriner hekimler anlamıyo diye bok atarsınız...
-
yanlış yazmışsın veteriner varsa bir şey söylesin yacektin
-
ecstatic_60 bunu yazdı:
-----------------------------sen bi dinleyip o hayvanları güneşe çıkart (tabi öğle güneşine değil..en güzeli sabah güneşidir...erken saatlerde günde birer saat falan...ya da sabah kalkamam diyosan akşamüstü)
bir de dediğim gibi multivitamin ver...suyuna katılanlardan..D vitamini eksikliğinden raşitizm sendromuna yakalanmışlar...
çözüm sunarız dinliceğinize ilkokul mezunu kuşçuyu dinlersiniz sonra veteriner hekimler anlamıyo diye bok atarsınız...
-----------------------------
Bu olayı cahil kuşçu ile okumuş yüce insan veteriner 'in kapışmasına dönüştürmeye gerek yok. Sadece hayvanlara yardım etmek istiyorum. Tüm çözümleri deniyorum. Vitamin takviyeli yemler , multivitamin , güneş ve tampon hepsini deniyorum. Umarım problemleri çözülür. 1 tanesi kafasını dik tutmaya başladı . Kendini temizliyor , kaşıyor tüylerini düzeltebiliyor artık. 5-6 gün daha devam edeceğim aynı tedaviye. Düzelceğine inancım arttı. Yalnız bir tanesi daha sakat ve çok hareketli . ayağına yaptığım tamponu reddediyor. Sürekli ayaklarıyla itekliyip çıkartıyor. Sanırım onu kaybedicem :( -
acaba eş kuşlar kardeş mi. yada yakın akraba
-
Bir ilerleme var mı? Merak ettim :)
-
Kuşlardan birini kendi imkanlarımla tedavi ettim. Şuanda yürüyebiliyor. Yalnız diğerinin bacakları çok ters kaynamış . Bandajları çıkardığımda bacakları hala çarpıktı.
yazık hayvan dram yaşıyor -
Humanka bunu yazdı:
-----------------------------Kuşlardan birini kendi imkanlarımla tedavi ettim. Şuanda yürüyebiliyor. Yalnız diğerinin bacakları çok ters kaynamış . Bandajları çıkardığımda bacakları hala çarpıktı.
yazık hayvan dram yaşıyor
-----------------------------hocam sunu diyeyim sana babamlar köyde güvercin beslerken böyle sakat güvercinler doguyrmus babamın anlattıgı bandaj yapıyorduk diyo ayakları sakat olana yanlış kaynamadan bazen yamuk oluyordu biz yanlış kaynayan yerden tekrar kırıyorduk ayagı düzgün bir şekilde bandaj yapıp sarıyorduk diyo hatta bandajın iine çubuk parçaları koyuyorlarmıs