folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Yazı Dizisi : Matrix Nedir ?

Yazı Dizisi : Matrix Nedir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

cLust3R bunu yazdı:
    -----------------------------
    matrix ölümden sonraki hayat demektir , matrix e ulasmak :) filmdeki trinity hristiyanlıktaki baba ogul ve kutsal ruh u temsil ediyor filmde.. neoda kurtarıcı yani hz. isa

filmdeki konuya göre matrix 2. yaşam bazı insanların kendi yaşamlarını ve oranın matrix olduğunu bilmedikleri bir yer yani senin dediğinle alakasız bir konu anlatıldığı gibi matrix makinaların esir aldığı insanları sanal bir yaşama bağlayıp onlardan enerji ürettiği alem :D 

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AmoR
    AmoR's avatar
    Erkek

Neden bikaç kişinin hayal gücü doğrultusuda şekilleniceğini düşünüyorsunuz geleceğin ?

İnsan doğası intikam almak, savaşmak, yoketmek üzerine mi sanıyorsunuz ? Yapıcı davranışlar, empati, sevgi bunlarda insani davranışlardır ve yapay zeka ürünü robotlar örnek alıcaksa bunlardan da pay almalıdır.

cLust3R'ın verdiği örnekte ayrıca bi doğru. Verilen bütün bilgiler doğrudur, filmdeki canlandırmalar ve senaryo bu yöndedir.

Birde kafama takılan bu robotların şekli olur hep. Filmlerde, kitaplarda vs. hep insana yakın şekillerde ama insandan çok daha üstün robotlar olarak tasvir edilir bu robotlar. E bi gidin bakalım son teknoloji fabrikalara otomasyon sistemleri insan şeklindeki robotlarmı yoksa daha değişik raylı vs. sistemlermi gözlerinizle görün. Hani reno fabrikası benden öcünü almak için beni kovalıcaksa ben şimdiden teslim oliim.

Sömürü düzeninin devam etmesi için bi şekilde insanların gelecekten umudunu yitirmelerini sağlamak lazım. Korku oldukça değişim istemicekler ve yaşanan dünyaya razı olucaklar...

Sizce kim bütün bu robotların insanları yok etmesi hikayelerinin sponsorları ?

Those who speak know nothing,And find out to their cost, Like those who curse their luck in too many places, And those who fear are lost...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cLust3R
    cLust3R's avatar
    Erkek

MaQneToR bunu yazdı:

cLust3R bunu yazdı:
    matrix ölümden sonraki hayat demektir , matrix e ulasmak :) filmdeki trinity hristiyanlıktaki baba ogul ve kutsal ruh u temsil ediyor filmde.. neoda kurtarıcı yani hz. isa

filmdeki konuya göre matrix 2. yaşam bazı insanların kendi yaşamlarını ve oranın matrix olduğunu bilmedikleri bir yer yani senin dediğinle alakasız bir konu anlatıldığı gibi matrix makinaların esir aldığı insanları sanal bir yaşama bağlayıp onlardan enerji ürettiği alem :D 

bnm yazdıgım filmdeki konuya göre matrix degil yoksa bizde izledk robotlar fln war haklısın :) bazı inanıslara göre matrix yazdıgım şekilde inanılıyor.. afterlife yani..

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    angelofhope
    angelofhope's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

cLust3R bunu yazdı:

MaQneToR bunu yazdı:

cLust3R bunu yazdı:

bnm yazdıgım filmdeki konuya göre matrix degil yoksa bizde izledk robotlar fln war haklısın :) bazı inanıslara göre matrix yazdıgım şekilde inanılıyor.. afterlife yani..

bu bilgiyi öğrendiğim iyi oldu :) "afterlife" ama filmde anlatıldığı gibi sanal ortam (Matrix)'e inanan bilim adamlarınıda duymuştum bir kaç yerde :) hepimiz bir simulasyonun parçalarıyız gibisinden konuşmaları varmış aralarında :) 

Programming is our Religion, Algorithms are Our Bible & We ./make Our Own GOD
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kabuCe
    kabuCe's avatar
    Erkek

Hayal gücü istiyosanız,

Neuromancer - William Gibson'ı tavsiye ederim. Matrix kavramından, internetten 1984 yılında bahsetmiş. Kitabı daktiloyla yazmış .=) ama bugun bile güncelliğini ve canlılığını koruyor eser. Kitabın sonunda bir teşekkür var, özetle diyor ki: gençken senin kitabını okuyan insanlar, büyüyünce interneti , www'yi yarattı :=)

Aynı şekilde bir benzer kitap da

Snow Crash - Neal Stephenson. Bu kitapta da insanlar oyun konsolu gibi araçlarıyla Matrix'e bağlanıyorlar. Second Life, bu kitaptan esinlenilerek yapılmıştır. 

Ben de eXistenZ filminden esinlendim :D Bilim adamı olursam (!) bilgisayarları direk sinir sistemimize bağlamaya uğraşcam, monitöre gerenk kalmayacak. matriX'e bir adım daha ... D:

...Orada Olmayan Adam...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    Çok gereksiz bir yazı ben dahil olmadığım için isterse herkes uçsun...

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    esrardede
    esrardede's avatar
    Erkek

Yav beyler,kusura bakmayın ama,başlığı okuduktan sonra bana ne  çağrıştırdığını ve aklıma geleni söylemek istiyorum,iğrenç bir espri olacak ama;

Matrix,insanın kendine yakışanı giymesidir desem :D 

Yakınınızdan geçerken tıslayan kaç şey sayabilirsiniz?
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HolySeclorum
    HolySeclorum's avatar
    Erkek

Güzel yazı, Matrix seriside güzeldi =)

Her Hakkım Saklıdır
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

titanic den sonra beni en çok etkileyen film.. tavatır bi yapım

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noel_baba
    noel_baba's avatar
    Erkek
    Editleyeceğim postu... Dönücem vs vs...

Kral nerde diye Sorma. SENde ..BENde ..SİZde ..Onda Çıplak giyen kral olur ..Taç giyen oturur tahtına::. Emeğe Saygı ..kürtaja hayır!! Soruya bak: Dünyaya Tekrar Gelseniz Ne Yaparsınız ? E dedim ben; Eminim herkez yine aynı şeyi yapar aynı şeyi yaşardı... Hani sözüm ona; ..Ben siktiğim eşşeğin huyunu bilmem mi? die ...E sen söyle bilmem mi usta :)
Toplam Hit: 8492 Toplam Mesaj: 41