folder Tahribat.com Forumları
linefolder Linux ve Diğer İşletim Sistemleri
linefolder Yeni Başlayanlar İçin KDE & GNOME ?

Yeni Başlayanlar İçin KDE & GNOME ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baristbt
    baristbt's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar..

http://www.tahribat.com/Forum-Laptopum-Icin-En-Iyi-Linux-Dagitimi-169014/

Yukardaki konuda bahsettiğim gibi..

Artık windows dışına yönelmek istiyordum. Burda bi müridimiz fedora 17 önerdi.

Size sorum. Yeni başlayan birisi için KDE mi yoksa GNOME mu ? Ve neden ?

Teşekkürler.

http://www.leyladansonra.com/
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

İki farklı tema gibi düşünebilirsin.. Hangisi hoşuna gittiyse onu kullan :))

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek

bakalım nası cevaplar gelicek :)
    yani buna cevap vericek insanın ubuntu , kubuntu felan yükleyip oyunlarına bakıp geri silmesi vs değilde bi kurcalamış, günlük hayatında ya da işiyle ilgili bi alanda kullanmış olması gerekir ki mantıklı bişeyler söyleyebilsin.. ben 1 sene ubuntu kullanmak zorunda kaldım mpi programlama için o zaman ki sürümünün wireless sorunu dışında hiçbi sorunla karşılaşmadım hatırladığım kadarıyla. 10 yaşından beri windows kullanınca başta bi tökezleme oluyoda 1-2 günlük bişey o da :) dolayısıyla gnomeVSkde karşılaştırması yapmaya yetkin değilim :)

edit  : bide eklemek isterim ubuntu da güzel hakaten ya sıcak bi izlenim bıraktıydı bende
    edit 2 : tabi bide böle işte wireless sorunu gibi şeyler olduğunda driver yükleyim geçer olayı çoğu zaman yemediği için terminali açarsın mal mal sudo larla uğraşabilirsin o ayrı :D 

MaviGozluDev tarafından 29/Kas/12 21:35 tarihinde düzenlenmiştir

.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

kde ms ye daha yakın alışabilitesi kolay böyle grafiksel özellikleri daha dolgun

gnome daha basit ama sempatik

bence en iyisi linux mint cinnamon

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    scarletbeard
    scarletbeard's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bende windowsun yaninda linux kurmak istiyorum nasik kurulur hangi sürümü gider . nasil olur bilmiyorum.

artik ögrenmek gerek linuxü de.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

müritler 3 saattir arıyorum ubuntu 12,04 yüklü. ekran kartını tanıtamadım. nvidianın sitesinden otomatik driver bulması için de java yüklemek gerekiyomuş.

farklı farklı bi sürü java indirdim hiç birisini çalıştıramadım yükleyemedim, ya da yükledim ff de çalışmıyo ki hala driver için eklentiyi çalıştıramıyorum.

kısaca ubuntu 12,04 de java nasıl kurulur ve aktif edlir ?

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pSkpt
    pSkpt's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı

müritler 3 saattir arıyorum ubuntu 12,04 yüklü. ekran kartını tanıtamadım. nvidianın sitesinden otomatik driver bulması için de java yüklemek gerekiyomuş.

farklı farklı bi sürü java indirdim hiç birisini çalıştıramadım yükleyemedim, ya da yükledim ff de çalışmıyo ki hala driver için eklentiyi çalıştıramıyorum.

kısaca ubuntu 12,04 de java nasıl kurulur ve aktif edlir ?

Ubuntunun Settings'de Additional Drivers diye bir yer var oranın en son sekmesinde görünmesi gerekiyor driverler.

3 seçenek çıkıyordu bende. 

Ben en üsttekini seçiyordum Tested mı ne yazıyordu yanında.

İmza...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    pSkpt bunu yazdı

Ubuntunun Settings'de Additional Drivers diye bir yer var oranın en son sekmesinde görünmesi gerekiyor driverler.

sistem türkçe hocam. settings dediğin sistem ayarları mı oluyo? additional drivers- ek sürücüler diye bi yer göremedim :S screen atayım istersen.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaviGozluDev
    MaviGozluDev's avatar
    Erkek
    joe_black bunu yazdı
    pSkpt bunu yazdı

sistem türkçe hocam. settings dediğin sistem ayarları mı oluyo? additional drivers- ek sürücüler diye bi yer göremedim :S screen atayım istersen.

ayrıntılarda ne var bilmiyomda içimden bi ses bak oraya diyo :D

.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek
    MaviGozluDev bunu yazdı

ayrıntılarda ne var bilmiyomda içimden bi ses bak oraya diyo :D

yok hocam orası çok alakasız :D diğer ksıımlara da baktım hiç sürücüye benzer bişi bulamadım :S

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

gnome'dan şaşma. Kde ha bire çöker. Tema değiştirirsin sapıtır. Gnome sadece köklü değişiklikler yaptığı yeni sürümünde saçmalar. Fakat sonrasında düzelir.

gnome ile sorunum yok. gnome-shell var zaten o hayatında MacOs sürümünden sonra orgazma ulaştıracak tek GUI'dir.

Toplam Hit: 2073 Toplam Mesaj: 18