Yeni Başlayanlar İçin KDE & GNOME ?
-
Merhaba arkadaşlar..
http://www.tahribat.com/Forum-Laptopum-Icin-En-Iyi-Linux-Dagitimi-169014/
Yukardaki konuda bahsettiğim gibi..
Artık windows dışına yönelmek istiyordum. Burda bi müridimiz fedora 17 önerdi.
Size sorum. Yeni başlayan birisi için KDE mi yoksa GNOME mu ? Ve neden ?
Teşekkürler.
-
İki farklı tema gibi düşünebilirsin.. Hangisi hoşuna gittiyse onu kullan :))
-
bakalım nası cevaplar gelicek :)
MaviGozluDev tarafından 29/Kas/12 21:35 tarihinde düzenlenmiştir
yani buna cevap vericek insanın ubuntu , kubuntu felan yükleyip oyunlarına bakıp geri silmesi vs değilde bi kurcalamış, günlük hayatında ya da işiyle ilgili bi alanda kullanmış olması gerekir ki mantıklı bişeyler söyleyebilsin.. ben 1 sene ubuntu kullanmak zorunda kaldım mpi programlama için o zaman ki sürümünün wireless sorunu dışında hiçbi sorunla karşılaşmadım hatırladığım kadarıyla. 10 yaşından beri windows kullanınca başta bi tökezleme oluyoda 1-2 günlük bişey o da :) dolayısıyla gnomeVSkde karşılaştırması yapmaya yetkin değilim :)
edit : bide eklemek isterim ubuntu da güzel hakaten ya sıcak bi izlenim bıraktıydı bende
edit 2 : tabi bide böle işte wireless sorunu gibi şeyler olduğunda driver yükleyim geçer olayı çoğu zaman yemediği için terminali açarsın mal mal sudo larla uğraşabilirsin o ayrı :D -
kde ms ye daha yakın alışabilitesi kolay böyle grafiksel özellikleri daha dolgun
gnome daha basit ama sempatik
bence en iyisi linux mint cinnamon
-
bende windowsun yaninda linux kurmak istiyorum nasik kurulur hangi sürümü gider . nasil olur bilmiyorum.
artik ögrenmek gerek linuxü de. -
müritler 3 saattir arıyorum ubuntu 12,04 yüklü. ekran kartını tanıtamadım. nvidianın sitesinden otomatik driver bulması için de java yüklemek gerekiyomuş.
farklı farklı bi sürü java indirdim hiç birisini çalıştıramadım yükleyemedim, ya da yükledim ff de çalışmıyo ki hala driver için eklentiyi çalıştıramıyorum.
kısaca ubuntu 12,04 de java nasıl kurulur ve aktif edlir ?
-
joe_black bunu yazdı
müritler 3 saattir arıyorum ubuntu 12,04 yüklü. ekran kartını tanıtamadım. nvidianın sitesinden otomatik driver bulması için de java yüklemek gerekiyomuş.
farklı farklı bi sürü java indirdim hiç birisini çalıştıramadım yükleyemedim, ya da yükledim ff de çalışmıyo ki hala driver için eklentiyi çalıştıramıyorum.
kısaca ubuntu 12,04 de java nasıl kurulur ve aktif edlir ?
Ubuntunun Settings'de Additional Drivers diye bir yer var oranın en son sekmesinde görünmesi gerekiyor driverler.
3 seçenek çıkıyordu bende.
Ben en üsttekini seçiyordum Tested mı ne yazıyordu yanında.
-
pSkpt bunu yazdı
Ubuntunun Settings'de Additional Drivers diye bir yer var oranın en son sekmesinde görünmesi gerekiyor driverler.
sistem türkçe hocam. settings dediğin sistem ayarları mı oluyo? additional drivers- ek sürücüler diye bi yer göremedim :S screen atayım istersen.
-
joe_black bunu yazdıpSkpt bunu yazdı
sistem türkçe hocam. settings dediğin sistem ayarları mı oluyo? additional drivers- ek sürücüler diye bi yer göremedim :S screen atayım istersen.
ayrıntılarda ne var bilmiyomda içimden bi ses bak oraya diyo :D
-
MaviGozluDev bunu yazdı
ayrıntılarda ne var bilmiyomda içimden bi ses bak oraya diyo :D
yok hocam orası çok alakasız :D diğer ksıımlara da baktım hiç sürücüye benzer bişi bulamadım :S
-
gnome'dan şaşma. Kde ha bire çöker. Tema değiştirirsin sapıtır. Gnome sadece köklü değişiklikler yaptığı yeni sürümünde saçmalar. Fakat sonrasında düzelir.
gnome ile sorunum yok. gnome-shell var zaten o hayatında MacOs sürümünden sonra orgazma ulaştıracak tek GUI'dir.