folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Yeni Nesil Fırlatma Roketi Hazır! Tekrar Tekrar Kullanılabilen Fırlatma Roketi

Yeni Nesil Fırlatma Roketi Hazır! Tekrar Tekrar Kullanılabilen Fırlatma Roketi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    smok3
    smok3's avatar
    Erkek

konuda birkaç yanlışlık var. Bu aracın adı hyperloop değil grasshopper. Hyperloop Elon Musk'ın 1 hafta içinde açıklayacağı başka bir projenin ismi.

Bu araç yani grasshopper dikey kalkış ve iniş yapabilecek olan bi araç ve henüz geliştirme aşamasında. Ama bunun haricinde dragon adlı bir

araçları var ve o zaten uluslarası uzay istasyonuna kargo götürmekte kullanılıyor ama tekrar kullanılamıyor malesef. 

edit: Bu arada Elon Musk'ı tanımayan varsa kendisi Paypal, Space X ve Tesla Motors'un kurucusu.

smok3 tarafından 11/Ağu/13 12:31 tarihinde düzenlenmiştir

never say never...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Güneş enerjisiyle nasıl çalışıyormuş?

Bir de göründüğü gibi yavaş mı yav, tahminen 10 m/sn hızla falan çıkıyor olmalı :/

...said addicted.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SpArK
    SpArK's avatar
    Erkek
    Hybris bunu yazdı

şark kafasını eleştirdim dini kötülemedim. her inanca saygımız var. çalışana duble saygımız var :p

Garp kafasıyla araba yapıp, şark kafasıyla benzini koymayı unutmak gibi

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    smok3 bunu yazdı

konuda birkaç yanlışlık var. Bu aracın adı hyperloop değil grasshopper. Hyperloop Elon Musk'ın 1 hafta içinde açıklayacağı başka bir projenin ismi.

Bu araç yani grasshopper dikey kalkış ve iniş yapabilecek olan bi araç ve henüz geliştirme aşamasında. Ama bunun haricinde dragon adlı bir

araçları var ve o zaten uluslarası uzay istasyonuna kargo götürmekte kullanılıyor ama tekrar kullanılamıyor malesef. 

edit: Bu arada Elon Musk'ı tanımayan varsa kendisi Paypal, Space X ve Tesla Motors'un kurucusu.

Hocam yazıyı sen yanlış anlamışsın yada ben tam oalrak anlatamadım. Arkadaşta sormuştu başka video varmı diye.

Yazının başında da yazıyor " yeni nesil uzay fırlatma roketi Hyperloop'un ilk modeli tamamlandı "

ilk model tamamlandı fakat videoda yer alan grasshopper ana prototip. Bunlar üzerinde konumlandırıcılar ve navigasyon sistemleri deneniyor. Yani video hyper a ait değil ama geliştirilme aşamasında benzer özelliklerin daha yüksek olanaklarla kullanılmasını sağlayacağı için ön görsel olarak tanımlayabiliriz. Röportajında da bahsetmişti temel oalrak çalıştığımız 23 prototip fakat 4 ana model var diye..

Amk paypal felan neyse anlarımda adamın uzay şirketi var ya la...

iLLuMiNaTi tarafından 11/Ağu/13 14:03 tarihinde düzenlenmiştir
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighElf
    HighElf's avatar
    Erkek
    Hybris bunu yazdı

adamlar çalışıyolar biz ibadet edip götümüzü kaşıyoruz.

sol testisim, sen ibadet etmiyorsunda uzay boşluğunda sevişenler manyetik alandan etkilenmesin diye uzay kalkanı mı geliştiriyorsun. Sie göt provakatör piç

Bir Arnavut atasözü der ki: Burri pa arme si gruaja pa breke ! Silahsiz adam donsuz kadin gibidir !
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

şimdi önceden bu yere inen zımbırtı dünyaya düşüp harabe haline geliyordu artık güzelcene  geri döncek öyle mi ? ve  800 milyon dolar tasarruf yapılmış olacak  doğrumu anladım ? 

yunusdogan tarafından 11/Ağu/13 14:11 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    smok3
    smok3's avatar
    Erkek
    iLLuMiNaTi bunu yazdı
    smok3 bunu yazdı

Hocam yazıyı sen yanlış anlamışsın yada ben tam oalrak anlatamadım. Arkadaşta sormuştu başka video varmı diye.

Yazının başında da yazıyor " yeni nesil uzay fırlatma roketi Hyperloop'un ilk modeli tamamlandı "

ilk model tamamlandı fakat videoda yer alan grasshopper ana prototip. Bunlar üzerinde konumlandırıcılar ve navigasyon sistemleri deneniyor. Yani video hyper a ait değil ama geliştirilme aşamasında benzer özelliklerin daha yüksek olanaklarla kullanılmasını sağlayacağı için ön görsel olarak tanımlayabiliriz. Röportajında da bahsetmişti temel oalrak çalıştığımız 23 prototip fakat 4 ana model var diye..

Amk paypal felan neyse anlarımda adamın uzay şirketi var ya la...

tamam da hocam sorun orada zaten :) Hyperloop'un uzayla veya grasshopperla  alakası yok. Bir tünelin içinde hareket edecek olan kapsüllerden oluşuyor. Bir nevi yeni nesil tren gibi.

http://www.telegraph.co.uk/technology/news/10235766/The-Hyperloop-Travel-in-the-fifth-dimension.html

http://www.theverge.com/2013/7/18/4534476/how-will-elon-musks-hyperloop-work

http://www.extremetech.com/extreme/162452-how-does-elon-musks-sf-to-la-in-30-minutes-hyperloop-work

http://www.space.com/22064-elon-musk-hyperloop-travel-technology.html

http://www.space.com/22320-elon-musk-hyperloop-technology-announcement.html

http://www.wired.com/autopia/2013/07/elon-musk-hyperloop/

Ayrıca Elon Musk bunun tasarımını büyük ihtimal open source olarak yayınlayacağını söylemişti twitterda. İsteyen daha da geliştirip kendisi üretebilir. Kimse üretmezse ileride ben yapabilirim demişti. Şu an sadece konsept aşamasında.

smok3 tarafından 11/Ağu/13 14:12 tarihinde düzenlenmiştir

never say never...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek

ayrıca videoyu şu hexacopter ile çekmişler..

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    iLLuMiNaTi
    iLLuMiNaTi's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    smok3 bunu yazdı

Bahsettiğin olay şu ;

http://www.youtube.com/watch?v=AffSRzZd__E

Ben bu admaın röportajını bir arayayım bulayım çünkü adam geri dönüşümlü fırlatma modelleri üzerinde 4 ana modelden bahsederken hyperloop da geçiyordu. Ve hatta yukarıdada yazdığım gibi navigasyon sistemlerinin ana protoip üzerinde denendiği ve hyperloop da daha gelişmiş sistemlerin olacağından bahsetmişti.

Ya durumda isim benzerliği olan bir proje var yada ben karıştırıyorum bi bakayımbu postu güncellerim

iLLuMiNaTi tarafından 11/Ağu/13 14:16 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek

Olay mantıkta çok güzel ama anladığım kadarıyla Dünya atmosferini geçip geri geldiği bir test daha yapılmamış. Asıl sorun bence burada, yoksa 500m ye de çıksa çok ince ayarlanmış bir gps sistemiyle yerine kondurulabilir.

Sıkıntı şu ki Dünya atmosferinden geri dönerken maruz kalacağı sürtünme ve buna bağlı olarak ısıyi o tekrar iniş sisteminin kaldırabilmesi baya zor gibi.

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Toplam Hit: 4770 Toplam Mesaj: 35