folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Yeni PC Topluyorum, Tavsiyeleriniz

Yeni PC Topluyorum, Tavsiyeleriniz

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Evet beyler önce ihtiyacı anlatayım sonra toplamayı düşündüğüm sistemi yazayım yorumları alayım.

Elimdeki sistem

i7 930 @2.80ghz , 12 GB ram, 10 harddisk, bluray yazici, 1 gb nvidia zotac ekran karti,

Bu hafta almayı düşündüğüm sistem ( Eski sistemdeki diskleri ve bluray yazıcıyı buna aktaraacam)

KINGSTON 32GB (4x8GB) HyperX Beast XMP DDR3 2400MHz CL11 Kit Ram

INTEL Core i7 4930K Soket 2011 3.4GHz 12MB Önbellek İşlemci

GIGABYTE X79-UD3 Intel X79 Soket 2011 DDR3 2400MHz SATA 3.0 USB 3.0 Anakart

ASUS GTX670 DirectCU II GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı // Bunu değiştirebilirim, ama kasa çok kalabalık olduğundan dışarı üfleyen kart olması ve nvidia olması şart.

Şimdi takıldığım nokta bunun ihtiyacı olan powerı nasıl hesaplarım? bunun yanında 10 tane diskim var ve ayrıca 10 tane usb sürekli dolu oluyor. Eski powerım 1000 watt onu mu kullansam yoksa daha yeni mi alsam?

--------

Eski sistemin thermaltake armor 6000 kasayı kullanmaya devam edicem, eğer 1000Watt yetiyorsa bu PSU lu kasayı eski pcye ayıracam http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/thermaltake-vn470b1w2e-commander-700w--pencereli-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=60888

Şimdi bir bayi panelli arkadaş arıyorum bakim bulursam guzel olacak

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Erkek

ram olarak corsair serisine bakabilirsin

Bir vatanin vardi da biz mi aldik elinden Bir bayragin vardi da biz mi indirdik. dedeleriniz zamaninda savasti da biz mi ellerinden aldik simdi sen neyin hakkini istiyorsun simdi sen nerenin bir karis topragini istiyorsun 30 yildir ruyalardasin birak bu siyonist gorusu birak bu ermeni dusunceyi birak....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Evet beyler önce ihtiyacı anlatayım sonra toplamayı düşündüğüm sistemi yazayım yorumları alayım.

Elimdeki sistem

i7 930 @2.80ghz , 12 GB ram, 10 harddisk, bluray yazici, 1 gb nvidia zotac ekran karti,

Bu hafta almayı düşündüğüm sistem ( Eski sistemdeki diskleri ve bluray yazıcıyı buna aktaraacam)

KINGSTON 32GB (4x8GB) HyperX Beast XMP DDR3 2400MHz CL11 Kit Ram

INTEL Core i7 4930K Soket 2011 3.4GHz 12MB Önbellek İşlemci

GIGABYTE X79-UD3 Intel X79 Soket 2011 DDR3 2400MHz SATA 3.0 USB 3.0 Anakart

ASUS GTX670 DirectCU II GDDR5 2GB 256Bit Nvidia GeForce DX11 Ekran Kartı // Bunu değiştirebilirim, ama kasa çok kalabalık olduğundan dışarı üfleyen kart olması ve nvidia olması şart.

Şimdi takıldığım nokta bunun ihtiyacı olan powerı nasıl hesaplarım? bunun yanında 10 tane diskim var ve ayrıca 10 tane usb sürekli dolu oluyor. Eski powerım 1000 watt onu mu kullansam yoksa daha yeni mi alsam?

--------

Eski sistemin thermaltake armor 6000 kasayı kullanmaya devam edicem, eğer 1000Watt yetiyorsa bu PSU lu kasayı eski pcye ayıracam http://www.vatanbilgisayar.com/Bilgisayar%20Kasas%C4%B1/thermaltake-vn470b1w2e-commander-700w--pencereli-midt-atx-siyah-kasa/productdetails.aspx?I_ID=60888

Şimdi bir bayi panelli arkadaş arıyorum bakim bulursam guzel olacak

Hocam kasayı bigtower almayı düşünür müsün ? koyacak yerin varsa rahat edersin 

طדṮ
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Erkek

طדṮ
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı
    LynXMaSTeR bunu yazdı

hocam ssd için ocz vertex 4 önerebilirim. şu an laptopta kullanıyorum gayet memnunum. normal kullanımda kopyalama hızı 400 mb/saniye civarında.

Hocam bi tane ocz 2 sene içinde elimde kaldı onun için kingston düşünüyorum, fiyatı da güzel, birazdan aklımdaki sistemi yazacam

sana denk gelmiş demek hocam :) baya bi araştırdım ben ssd alacağım zaman elinde patlayana rastlamadım ama olabilir tabi elektronik alet sonuçta. bu arada elinde patlayan vertex 4 müydü?

bu arada 10 tane disk ile ne yapıosun hocam, raid felan mı?

LynXMaSTeR tarafından 17/Eyl/13 23:46 tarihinde düzenlenmiştir

goo.gl/qBNZmW
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Lynxmaster: Hocam ben çok erken aldım, 2 seneden fazla kullandıktan sonra patladı =) çok kişinin patlicak sölemedi deme, fazla bi ömrü yok onların.

10 disk işte yıllardır kullana kullana doluyor

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek

Adam anakartı Gigabyte, Ram'i Kingston yazmış, Intel-nVidia ikilisiyle toplamış canavarı, özetle Şeyh işi biliyo zaten beyler sizi denemek için soruyo adam ayıklıyolar ayık olun :P

Belirtmek istediğim bi şey var: O kadar perfromans pc'si toplayıp da CPU'yu %100'lere kullanma işi stock fan ile olmaz, direk şunu al iyi soğutur diyebileceğim bi tecrübem yok ama o konuyu göz ardı etme hocam.

Abi bi şey sorucam çok alakasız olucak ama; senin bi post'un vardı eski bi konuda, rene ile AMD-Intel muhabbeti mi ne yapıyodunuz sen de yazlıktayken mi ne yanan bi pc'den tek sağ çıkan parçanın Intel işlemci olduğunu, o dakkadan sonra Intel'e taptığını mı ne yazmıştın :D Aklıma geldi geçenlerde aradım taradım bulamadım hatırlıyosan onu bi link çok makbule geçer :D

Metallica Rules
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Darkparadise
    Darkparadise's avatar
    Dişi

seni de mi böyle konular açarken görücektik şeyh ^^

Dışarıda Issızlık Bensiz, Bendeyse Yalnızlık Issız...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mirza Efe
    _Dert_
    _Dert_'s avatar
    Erkek

Şeyh dediğin işte böyle olmalı  nokta 

Götü kalkık ben herşeyi biliyorum diyenlere ders olsun  nokta

10 disk toplamda kac tb  soru işareti

Toplam Hit: 5180 Toplam Mesaj: 49