YGS Hakkında Birkaç Soru
-
Müridler birkaç sorum olacaktı. Şimdi benim yüksek puan yapmam gereken tür YGS 5 türü.Yani, türkçe %37, matematik %33, sosyal bilimler %20 ve fen bilimleri %10 etkiliyor.
Türkçe konusuna gelirsek, paragraf dışında şunları kesin bilerek gir sınava diyeceğiniz konular nelerdir?
Aynı şekilde Tarih, Coğrafyayı merak ediyorum.
Matematikte zaten herşey açık az çok ama yukardaki derslerin konu ağırlıkları oluyor genelde. Yardımcı olursanız sevinirim.Şöyle bir soru aklınıza takılabilir ayrıca, bu çocuk ne ayak sınava 1 hafta kalmış gelmiş bize ne soruyor diye. Ben zaten belli bi süre çalıştım ama ağırlık verdiğim çok az konu oldu. Yani eksiklerim var en azından çıtayı biraz yükselteyim diyorum. Şu 1 hafta kendime çok şey katmayı planlıyorum:D
Diğer arkadaşlara da yardımcı olması açısından genel konuşabilirsiniz, yani tüm dersler adına. Mesela ben biyolojiyide (allah belasını versin böyle dersin) merak ediyorum az çok. Çünkü çok konusu var. Ya da fizik ve kimyada şunlara kesin çalış diyebileceğiniz dersler olmalı.
Edit: YGS 5 ne hacı sorusu üzerine puan hesaplayabileceğiniz robotu burdan paylaşayım: http://www.matematikdersim.com/ygs-lgs-sbs-puan-hesaplama.php Üst kısımda YGS alt kısımda LYS puan hesaplama robotu var. Derslerin altına netleri yazarak hangi türden ne kadar puan yapabileceğinizi hesaplıyosunuz yardımcı olur belki. Bir ikinci mevzu ;
Ygs Puan Türleri Türkçe % Temel Mat. % Sosyal % Fen % YGS1
Mat-Fen-Türkçe Ağırlıklı 20
40 10
30 YGS2 Fen-Mat-Türkçe Ağırlıklı 20
30 10
30 YGS3 Türkçe-Sos-Mat Ağırlıklı 40
20 30
10 YGS4 Sos-Türkçe-Mat Ağırlıklı 30
20 40
10 YGS5 Türkçe-Mat-Sos Ağırlıklı 37
33 20
10 YGS6 Mat-Türkçe-Fen Ağırlıklı 33
37 10
20 Bakın YGS 1 de en çok etkin puan matematikten geliyo. Yani bu bölüm için en çok matematik yapsanız faydalı. Sosyale bakmayın bile. YGS 3 te ise durum daha çok değişiyo. Türkçe, puanı en çok etkileyen ders. Feni yapmasanız bile olur:D gibi gibi..
-
ygs 5 ne hacı? ne için bu puan türü gerekiyo?
-
ultrAsker bunu yazdı:
-----------------------------
ygs 5 ne hacı? ne için bu puan türü gerekiyo?
-----------------------------Her bölümün kendine has bir ders ağırlığı vardır hocam. Mesela fizik mühendisi olmak isteyen bir elemanın puanını en çok ygs 2 türü etkiler, çünkü fen bilimlerinden yaptığın her doğru sana daha çok puan verir, çünkü ygs 2 de fen bilimleri senin puanını %40 etkiliyor. Matematikten bile daha fazla. Ben grafik tasarım istiyorum bunun için ygs 5 puanım önemli.
-
valla üni okudugum halde bölüm değiştirmek için ben de giricem ama konu tavsiyesi diyince aklıma bişey gelmiyor. çünkü 1. bölüm bu yani her şeyden sorabilirler çok geniş bi yelpaze var.
-
geçen senenin özeti: sadece temel mat bilgisile full çekilebilir, sosyalde çalışmadan bir bok yapamazsın her şey blgi, türkçede uzun uzun paragraflar gerek yok anlayamacak adam 3 satırılık paragrafıda anlayamaz, fen çözmek istiyorsan biraz lys çalışmalıydın.
-
8 tane dil bilgisi çıkıyo paragraf anmal bilgisindende 2 yanlışın olsa 29 net kesin yapılması lazım, ha 3-5 tanede dil bilgisi yapılsa türkçe 33-34 net çok zor değil yani puanıda fazla :)
mat için temel bilgi lazım bakkal hesabıyla olmuyor hiç çalışmadan girdim gecen sene 6 netim vardı bu sene çalıştım 15 nete kadar çıkarabildim sayısal zeka yok abi napim :D
Sosyal hakkaten bilgi istiyor son denemede 40 ta 40 yapan birisi olarak söylüyorum sosyal bu sene çok can yakacak :) tarih hep bilgi, coğrafya kolay bi kaç soru çıkar ama oda bilgi olacak, felsefe şansa kadere bağlı :D
-
cumlenin ogeleri ve fiil catilarini kesinlikle bil turkceden bilgi sorusu direk oradan gelir.
tarih sorulari hep yorum oluyor tarihe hikaye tadinda calis yeter
cografya en cok bilgi isteyen onda da mesela izometrik harita grafik okumayi bil. Gece gunduz esitlikleri fln cikar.
Kolay gelsin basarilar.
-
Tarihin banko sorusudur Londra konferansı nedenleri ve sonuçlari
-
Eyvallah millet cevaplar için.
byeren bunu yazdı:
-----------------------------
Tarihin banko sorusudur Londra konferansı nedenleri ve sonuçlari
-----------------------------Güldürdün hocam:D
-
ygs 1-2 sayısalcıların 3-4 sözelcilerin 5-6 da tmcilerin diye kısa yoldan bakabiliriz olaya
-
Hocam Şimdi ygs 5 - 6 tm bölümü öluyor.. onun içinde türkçe matematik yapman lazım türkcede 4 puan mat 3 puan sos 2 puan veriyor..
Tarihten en cok : inklap tarihi 8 e yakın cıkıyor , osmanlı tarihi , türk tarihi
Coğrafya İklim ceşitleri , türkiye coğrafyası ..