Yıldızların Konumunu (Yıldız Haritası) Gösteren Site Vardı ?
-
selamlar herkese.
bi site vardı tarih ve saate göre yıldızların konumunu veriyordu. böyle noktalar şeklinde gösteriyordu.
https://www.stelvision.com/en/sky-map/
şu site var ama isimleri filan yazıyor böyle karışık. bi hediye düşünüyorum o yüzden bulayım dedim denk gelmedi bi türlü site.
Kreyzi tarafından 24/Oca/21 19:18 tarihinde düzenlenmiştir -
-
mkyb bunu yazdı
bu değil hocam. geçmiş tarihi ve saati girince şablon olarak veriyordu.
https://create.thenightsky.com/en/design?tnscc=TR
misal şuradaki app bunu yapıyor ama basım için yapıyor site çıktıyı bize vermiyor. aynı mantıkta çalışan siteydi kafama tüküreyim boşuna kaydetmedim.
-
Kreyzi bunu yazdı
selamlar herkese.
bi site vardı Tarih ve Saate göre, yıldızların konumu'nu veriyordu. böyle noktalar şeklinde gösteriyordu.
https://www.stelvision.com/en/sky-map/
şu site var ama isimleri filan yazıyor böyle karışık. bi hediye düşünüyorum o yüzden bulayım dedim denk gelmedi bi türlü site.
yukarıdaki Site ilginçmiş.
hatırlar veya bulursan, sözünü ettiğin site'yi de eklersen şahâne olur.
kişisel notlar;
ben'de SkyView android app'ı ile bakıyorum, ama Hava koşulları(durumu) görmeyi bâyâ etkiliyor,engelliyor. Görünmüyor yâni.
bir'de, A'ugmented R'eality (AR) özelliği de -telefondan mı bilmiyorum- birebir* oturmuyor. hattâ bi hayli, TakımYıldızların ekrandaki görünümüyle , geceleyin Çıplak göz'le baktığın TakımYıldızlar arasında, Konum olarak bâyâ fark oluyor. @@, hem Ekran içinden baktığında, hem Ekran hâricinde Çıplak Göz'le baktığında da böyle.
sirrus bulutları hâricinde de bâzen değişik bir Pus yada Sis oluyor.
hattâ, Takım Yıldızların en Parlak olan Yıldızı'nı zor görebiliyorsun çoğu zaman. Takım Yıldızları'nın diğer Üyelerini göremiyorsun bile, çoğunlukla. yâni, 2. en Parlak yıldız'ı da görmek zor oluyor.
ama Orion'un Kemeri ,çoğu zaman ,doğrudan görünüyor. Doğu'dan görünüyor, kimi zaman Zenith'e yakın. oradan da diğer TakımYıldızlarına gidebiliyorsun. buradan, Bettelgeuse yıldızı bulunabiliyor. bi hâyli kırmızı.
Kutup yıldızı'nın Tava'sını(takım yıldızları'nı) asla göremedim. dedikleri gibi, DemirKazık gibi çakılı ama, o da zor görünüyor.
CassaOpea(?) seçiliyor, ama tam Tepe'deyken(Zenith'deyken). bir kolu kısa, W veya M harf'i gibi.
Mars'ı devamlı görüyorum. ^^D`
hâmal'ı, Mirach'ı(? ^^`) görmek zor.
Daphne çok zor, Vega'yı nâdiren görüyorum. Bunlar hemen, batıyor batı'dan ^^`. yay'ı çok kısa.
bir de, Kuzey'de olduğumuzdan mıdır nedir, Kuzey YarımKüre'de de olsak , doğu-batı(yada tersi) doğrultusu'nun Güneyi'nde kalan Yıldızları, TakımYıldız'ları hii'iiç göremedim. yani, astronomik görülebilir Pencere(yada daire, yada çember), çok dar, gibi.
Venüs'ü(sabah yıldız'ı, akşam yıldız'ı, çoban yıldız'ını) hâlen göremedim ilgili vakit'lerde.
Bir'de, bulunduğun yer, zirvede olacak, yada düzlüklerde(çöl,deniz,savan{?}) olacaksın.
RitmFarbRacourci tarafından 24/Oca/21 23:20 tarihinde düzenlenmiştir -
-
Hazır konusu açılmışken, Android için anlık göstericek bir uygulama var mıdır böyle tutayım yıldıza ismini söylesin ücretlide olur birinde görmüştüm sanki bi türlü bulamadım uygulamayı.
-
-
MiqRoP bunu yazdı
Hazır konusu açılmışken, Android için anlık göstericek bir uygulama var mıdır böyle tutayım yıldıza ismini söylesin ücretlide olur birinde görmüştüm sanki bi türlü bulamadım uygulamayı.
SkyView
-
LynXMaSTeR bunu yazdıMiqRoP bunu yazdı
SkyView
SkyView: +1
-
MiqRoP bunu yazdı
ücretli bakıyorsan, bence Stellarium'a bak. zoom'ing yapabiliyorsun. detaylı inceleme yapabiliyorsun.
benzer şekilde, FlightRadar'ın da muadil'i yok. ^^`
-
KareemSaid bunu yazdı
Cok tesekkur ettim hocam isimi gorur bu.
@noktalivirgul
Pc gecince bi bakayim ona abi yedek olarak kalsin kosede.
Simdi bu goruntuyu nasil kucultup bi saate monte edebilirim onu cozecem :F