folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Yurt Dışında Öğrenime Devam Etmek

Yurt Dışında Öğrenime Devam Etmek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    whopper
    whopper's avatar
    Erkek

3.sinif olman hic onemli degil sayet gecis yaparsan gittigin uni senin verdigin derslerin cogunu kabul etmeyecek olacaksin 1.sinif.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek

Zor değil lakin uzun bir süreç ve istikrarlı gitmen lazım. Okul başvuruları vize işlemleri kalacak yer vs vs. 

Paran olmasını istiyorlar. Almanya için konuşuyorum, sana resmi olarak kefil/finansman olacak bir akraban falan yoksa aylık 750küsür euro çekebileceğin bir senelik (750x12) bloke banka hesabını açıp parayı tek seferde yatırman gerekiyor. Aylık max 750küsür kısmını çekebiliyorsun. 

Okullar devlet okulu pek pahalı değil. Dönemlik 6 ayda bir 250euro civarı ödemesi var. Eyaletten eyalete epey değişebiliyor. 

Bambaşka bi ülkeye gitmeden önce erasmusla gidip bi 6ay mümkünse iki dönem 1 sene yaşayıp görmeni öneririm. Yoksa sudan çıkmış balığa döner göt gibi kalırsın burda benim gibi :D

Okul zor. Bulunduğum yer ekstra kasıyor bildiğim kadarıyla. Öğrencilerin %70 oranla üniyi bırakmasıyla ünlüydü girdiğim sene. Bölümler 3 yıllık, en hızlı bitiren 6 yılda bitiriyor :D

Ha, bachelor da ingilizce bölümler nadir. Almanca C1 seviyesi sertifikası alman lazım. 

Öte yandan benim sana en güzel tavsiyem, kalan 3 döneminde alabileceğin en yüksek notları al, bitirdikten sonra master için başvur git paşa paşa ingilizce üzerinden kaynağını ye, sonra ister tr.ye dönersin ister doktoraya devam eder maaşlı okursun zaten part time falan çok para kazandırıyor okurken de çalışırsın :d

Genel olarak tavsiye etmem havası desen saçma sapan soğuk insanı desen yarısı kendi kendine konuşuyor deli yani biraz parayla lüks yaşanır bi yer söylendiği gibi evet ama buna pek değecek bişey görmüyorum ben.. 

Ps. Tivitır panel varsa kelime başı bi takipçi isterim djsjs 

...said addicted.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    noname
    noname's avatar
    Erkek
    whopper bunu yazdı

3.sinif olman hic onemli degil sayet gecis yaparsan gittigin uni senin verdigin derslerin cogunu kabul etmeyecek olacaksin 1.sinif.

Çok çok çıkmak istiyosa ülkeden pek sıkıntı olmaz, her yaştan her ırktan öğrenci olacak gittiği yerde, zaten bildiğim kadarıyla 21-22 falan kendisi kaybı fazla değil. Sıfırdan başlar önceden bildikleriyle üstten ders alır 

...said addicted.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

@noname, hocam twitter hesabım yok 1 tane açtım o da android uygulaması için mesaj atanlara açtım. :) 

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek
    1234567B bunu yazdı

Sık dişini 3 dönemin kalmış neyin tasası bu. Yüksek yaparsın.

aksine tam gitme zamanı 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    MhmdAlmz bunu yazdı

Cevaplar için teşekkürler. 

Fakat dayanılacak gibi değil harbiden . Ömrümün 4 senesi çöp dönüp bakıyorum okuldan ne öğrendim ye. En fazla öğretim görevlisi ismi öğrendim başka ne öğrendim bilmiyorum.

Ha bi ara arduino ile zorla ödev falan yaptırmışlardı bi onu öğrendim. Onda da devre tasarlamayı vs öğrendim zevkliydi sonra vazgeçtim. Elektronik bilgim olmadığı için. Koca 4 sene öğrendiğim harbiden mesleki anlamda hiçbir cacık yok.

@unbalanced , abi sıkıntı değil. Dil öğrenmek çok da zor olmasa gerek. Önümde 2 ay gibi bir süre var. Konuşabilecek kadar öğrenirim. Vizeler finaler genele kadar da orda kendimi öğrenene kadar yıpratırım diye düşünüyorum. Ana dil de de eğitim görebilirim hiç sıkıntı değil. Maddi anlamda biraz zora girerim. O da Freelance vs bir şekilde açığı kapatırım diye düşünüyorum. Zaten mezun olduktan sonra yapmak istediklerimi az çok biliyorsun. Araştırma yaparken bazen harbiden ingilizce bile yetersiz kalıyor. Adamlar bilimsel makaleleri hep kendi ana dilinde yazıyor. Bu konu da derin bir konu. Her neyse bir bakacağım abi dediğin gibi kyk vs bir şekilde gideceğim... Geri dönme gibi bir niyetim de yok. Askerlik falan ....

@futurist, bilmiyorum .Belki de ilk defa söylediğiniz bir şeye katılmıyorum. 

Ben bu doğu da hiç bir şey görmedim. Hocaları ama cidden kaliteli onda kimsenin hakkını yiyemem. Ama hepsi üniversiteye uymak zorunda. Adam kalkıp ekstra bir şey anlatamıyor. Sınıfın durumu ortada pek kimse kendini geliştirmiyor. Bir çoğu hala gülüp eğlenme derdinde. Ben baktıkça üzülüyorum harbiden. Yani ben bir çok kez gidip "Gelin toplanalım yarışmalara katılalım bir şeyler yapalım " dedim. Millet oralı olmadı. Birde hepsi kendisi içerisinde yarışta. Buna da anlam veremiyorum. Adam 2+2 nin 4 olduğunu bildiği halde bilmiyorum diyor. Bilgisini mezara götürecek çok kişi var. Sanki bir tek kendileri biliyormuş gibi davranıyorlar. Kimse oralı dahi olmuyor. 

Elbette bende anamın karnında öğrenmedim. Eksiğim çokça fazla. Ben çok iyiyim gibi bir algı olmasın. Durum böyle. Bu benim gördüğüm.

Sınıftaki bazı düşünceler şu şekilde " Mühendis  diplomasını alayımda bir firma da mühendis olarak çalışırım" .

Ne diyebilirsin ki ? 

Yazık. Bence bu cümleleri kurarken bir daha düşünün. Yada doğru cümle şu olsa gerek.

Doğunun hocaları batıda olsaydı şuan batıdaki çoğu üniversite muhteşem derecede proje vs çıkarırdı.

Batının öğrencileri doğuda olsaydı doğu türkiyenin teknoloji bölgesi olurdu.

Fırat üniversitesinde okuyorum. Eminim ki bu üniversitedeki çoğu hoca sadece derse girmek için derse geliyor. Öğrenciler bir şey yapmıyor çünkü.

Yalvaran adam var ya derste. Siz proje yapmaya başlayın ben yardımcı olacağım size. Maddi manevi destek olacağım diye hoclarım var ya.

Ama kimsenin daha bu güne kadar bir şey yaptığını görmedim. Hepsi kendi sınıfı ile yarış içerisinde. 

Bu benim düşüncelerim. Bunun cefasını da ben çekiyorum herhalde.

Uzak doğu olabilir fark etmez gideyim de kendimi geliştireyim yeterli. 

Sen benim dediğim doğuyu "Türkiye'nin doğusu" sanmışsın :))

Dur daha Ben o kadar kafayı yemedim :)

Uzak doğuyu kastettim baştan beri. Çoook uzak doğu. Mesela Japonya..güney kore, çin, avustralya, Yeni Zelanda, Singapur....

Tabi genelleme. Hangisinin ne konuda eğitimi iyi araştirmak lazim.  Aslında olaya ülke değil üniversite olarak bak. 

Bak seni severim diye yazdım. Bu kıyağı herkese yapmam :)

http://www.urapcenter.org/2017/world.php?q=MS0yNTAw

Belli ki çok bunaldın o zaman elazığdan kurtul önce. Mesela İstanbul'a Ankara'ya bir üniversiteye geç. Sonra bitirince üstünden bir yük kalkmiş olacak nereye gidersen git sonra. 

A planı tutmazsa B C D ...Z ye kadar yolu var. Başarırsın :)  inanıyorum. 

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SkynetX
    SkynetX's avatar
    Erkek

Yukarda biseyler yazilmis aklima geldi

Bankada yüklü bir miktar nakit paran olmasi gerekiyor gidecegin yerin para biriminden.

ABD icin ben arastirmistim çoğusu icin 100K para olmasi lazim.

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

@futurist , teşekkür ederim müride hanım :) 

Bakalım süreç ne gösterecek.

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek

Türkiyede 3.sınıfda yatay geçişi kabul eden üniversite yok bildiğim kadarıyla.

Biliyorum bu farklı bir şey yatay geçiş değil ama yinede benziyor o yüzden 3. sınıfda alıyorlar mı araştır.

Birde denklik dedikleri mevzu.. mavi diploma veren üniversiteler var.. bizim okul veriyor mesela..

yine emin değilim ama bir nebze olsun sanırım denklik konusunda avantajlı olabilir.. o yüzden onada bak, mavi diploma veriyorlar mı.

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Maddi imkansızlıklardan dolayı iptal 

Toplam Hit: 3328 Toplam Mesaj: 31
eğitim lisans yurtdışı