Yurtdışı Eğitim Çalışma Bilgilendirme (İstek)
-
arkadaslar rusya olayını kapadık desek yurtdısında avrupa yada abd de iş bulma olanagı barınma durumu nasıldır acep dedigim gibi gözü karartp gitsek ne halt yenir:)
-
pisikleet bunu yazdı:
-----------------------------
arkadaslar rusya olayını kapadık desek yurtdısında avrupa yada abd de iş bulma olanagı barınma durumu nasıldır acep dedigim gibi gözü karartp gitsek ne halt yenir:)
-----------------------------açık konuşayım ben uğraştım, Avrupa da iş bulmak kolay ama vize almak çok zor. Zaten oturma izni cart curt derken vermezler çünkü emin ol adamlar gözünü karartanları değil,geçici olarak gidecekleri alıyorlar.İçini karartmış olabilirim ama Avrupa zor diyebilirim.
Ama Abd daha kolay emin olabilirsin, zaten toplama memleket.
-
peki hocam burdan öğrenciyken bi şekil vize aldık hani daa kolaydır denir ya o hesap atladık gittik ingiltereye bi aile yanı dul yanı fln bi göz oda tuttuk bu noktadan sonra tek derdim iş bulmak kalıo çalışma vizem olmadan bu nekadar mümkündür heralde çalışma vizesi vermezler die hesap ediorum tabi.
ztn bn orda bi sene bilemedin işte 8 ay kalıyım güzel bi inglzceyle döniyim yurda ölee orda yasıyım fln gibi bi derdim hiç yok.
-
pisikleet bunu yazdı:
Arkaslar seneye bahar gibi yurtdısına kaçma nieyetim var.Önümüzdeki sene 4. sınıf olucam ve artk inglzceyi koparmam lzm bunun için bi süre yurtdısında yasamam gerektini düşünüorum.Ancak durum su ordaki kurslara vericek çuval dolusu param yok:)
Niyetim orda kacak göcek yada çalışma vizesi alıp dandikte olsa bi takım işlerde calısıp orda yasamak ve yasayarak inglzcemi geliştirmek yani gözü karartıp gitmek birazda.
Bu konuda tecrübesi olanlar, çalışma - konaklama - yurtdısında yasam konusunda bilgisi olan arkdslar hadi bi bilgilendirin bni:)
-----------------------------Hocam biraz mantıklı, bolca da akılco ol ya,
Dil bilmezsin iz bilmezsin, bir diploman dahi yok. Sana kim ne iş verecek?? Hani işi buldun, para/meslek olmadan değil oturma çalışma izni turist vizesi vermezler.
Ingilizce mi örenecen, ya sağlam bir kursa git, ya al kitabı evinde gramerini anla. Gerisi kelime bilmek zaten başka bişi değil, onu da bolca film/dizi mi izlersin yoksakitap mı ksarsın bilmem.
Yani işin özeti, sana kapılarını açan bir avrupa yok, adamlar oralarda işsizlikten kırılıyor,özellkle son dönemde
-
gkhn759 bunu yazdı:
pisikleet bunu yazdı:
Hocam biraz mantıklı, bolca da akılco ol ya,
Dil bilmezsin iz bilmezsin, bir diploman dahi yok. Sana kim ne iş verecek?? Hani işi buldun, para/meslek olmadan değil oturma çalışma izni turist vizesi vermezler.
Ingilizce mi örenecen, ya sağlam bir kursa git, ya al kitabı evinde gramerini anla. Gerisi kelime bilmek zaten başka bişi değil, onu da bolca film/dizi mi izlersin yoksakitap mı ksarsın bilmem.
Yani işin özeti, sana kapılarını açan bir avrupa yok, adamlar oralarda işsizlikten kırılıyor,özellkle son dönemde
-----------------------------hocam mantıgı pek sorgulamana gerek yok işin o hesaplarını bnde yaptım merak etme bna kimsenin koş gel sna iş demesinide beklemiorum hele hele vasıflı bi işten hiç bahsetmiorum benim dediğim olay sadece orda yasamamı saglıyacak kazancı elde etmek yani bi lokanta olur benzin istasyonu olur farketmez kaçak işci olurum farketmez sadece yol yordam sorguladım bu konuda.
-
pisikleet bunu yazdı:
hocam mantıgı pek sorgulamana gerek yok işin o hesaplarını bnde yaptım merak etme bna kimsenin koş gel sna iş demesinide beklemiorum hele hele vasıflı bi işten hiç bahsetmiorum benim dediğim olay sadece orda yasamamı saglıyacak kazancı elde etmek yani bi lokanta olur benzin istasyonu olur farketmez kaçak işci olurum farketmez sadece yol yordam sorguladım bu konuda.
-----------------------------Bende sana bu şartlarda kapıdan bakıp çıkmaya bile vize vermezler diyorum, sen hala kaçak işçi muhabbetindesin. Mantığa gelince orasını kasma diyosun, enteresanız azizim
-
azizim siz ya bu konuda hiç bilgiye vakıf değilsiniz yada bni anlamamak için diretiyosunuz :)
öğrenci halimle şartlarını sağladıktn sonra hangi ülke bna vize vermicek merak ediyorum en kötü uygun fiyatlısından bi kursa öğrenci olarak yazılır yine giderim gitmek için herhangi bi sıkıntı yok.İş konusunda bunu yapan bi çok insan duydum bi anda aklıma gelmedi tabiki bu konudada eger varsa birinci agızdan bunun nasıl oldugunu öğrenmek istedim hersey mantık cercevesinde yinede ilgine teşkkr ederim ;)
-
@Pisiklet
Gkhn759 bu konuda bilgiye eğer sen hic y.dısı yapmadıysan senden daha cok vasıf hocam cünkü bizzat kendisinin estonya ve finlandiyaya gittiğini biliyorum.Gkhn yasal yoldan bahsediyor galiba sen kacak yoldan bahsediyorsun.
-
pisikleet bunu yazdı:
azizim siz ya bu konuda hiç bilgiye vakıf değilsiniz yada bni anlamamak için diretiyosunuz :)
öğrenci halimle şartlarını sağladıktn sonra hangi ülke bna vize vermicek merak ediyorum en kötü uygun fiyatlısından bi kursa öğrenci olarak yazılır yine giderim gitmek için herhangi bi sıkıntı yok.İş konusunda bunu yapan bi çok insan duydum bi anda aklıma gelmedi tabiki bu konudada eger varsa birinci agızdan bunun nasıl oldugunu öğrenmek istedim hersey mantık cercevesinde yinede ilgine teşkkr ederim ;)
-----------------------------fikrimi açıklıyorum sana: yaza para biriktir sonra benle interrail yapalım.
ama ingilizce öğrenemeyiz, onun yerine fransada tatil yaparız :D
-
bunuda aldım gündemime :D
ztn dier fikirler için pek bi umut yok burda öğrenip interreal fln yaparız artk napalım ;)