folder Tahribat.com Forumları
linefolder Eğitim & Ödev & Bilimsel Döküman
linefolder Yurtdışındaki Önemli Üniversitelere Giriş

Yurtdışındaki Önemli Üniversitelere Giriş

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek

Müridler öylesine aklıma takıldı başarılı olduğumdan felan değil zaten başarısız bir öğrenciyimdirde :D Şimdi mesela bu adını sık sık duyduğumuz yurtdışındaki işte CERN, MIT vs vs gibi üniversitelere gitmek için ne yapmak gerekiyor? LYS de kaç puan almak gerekiyor üstüne ne kadar para vermek gerekiyor tecrübeli müridler varsa bizi aydınlatsın :)

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Allura
    Allura's avatar
    Erkek

para azim ve yabancı dil gerekiyor

"
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek
    mRBerkay bunu yazdı

Müridler öylesine aklıma takıldı başarılı olduğumdan felan değil zaten başarısız bir öğrenciyimdirde :D Şimdi mesela bu adını sık sık duyduğumuz yurtdışındaki işte CERN, MIT vs vs gibi üniversitelere gitmek için ne yapmak gerekiyor? LYS de kaç puan almak gerekiyor üstüne ne kadar para vermek gerekiyor tecrübeli müridler varsa bizi aydınlatsın :)

1.CERN üniversite değil.

2.LYS ile yurtdışındaki üniversiteye nasıl gidiceksin?

3.Başvuru yoluyla gidiliyor.

4.Başvurmak için gerekli evraklarda TOEFL , SAT gibi sınavlardan alınmış yeterli puanlara ihtiyaç var.

5.Para vermek değil , bursun yoksa yıllık ücretlerini karşılayacaksın. Ama bahsettiğin üniversiteleri kazanıp da bir şekilde para vermeden ya da az para vererek okumamak mümkün değil. Zaten Microsoft , Google , CISCO gibi şirketler peşinde koşuyor tam burs verip seni kapmak için.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek
    Allura bunu yazdı

hocam para var aileden o konuda fazla sıkıntı olmaz ne kadarsa, yabancı dilde küçük yaştan beridir ingilizceyi öğreniyorum orta seviyede konuşabiliyorum. azim dersen evet var ama şimdi fizik kitabını açıp klasik fizik sorularını yapamamak çok zoruma gidiyor azimimin içine sıçıyor :D 

@RootB

4 de dediğin o başvuru yerlerinde tavan puan yapmak mı gerekiyor?

BerkayCit tarafından 27/Ağu/12 23:49 tarihinde düzenlenmiştir

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek
    mRBerkay bunu yazdı
    Allura bunu yazdı

hocam para var aileden o konuda fazla sıkıntı olmaz ne kadarsa, yabancı dilde küçük yaştan beridir ingilizceyi öğreniyorum orta seviyede konuşabiliyorum. azim dersen evet var ama şimdi fizik kitabını açıp klasik fizik sorularını yapamamak çok zoruma gidiyor azimimin içine sıçıyor :D 

orta seviyede ingilizce yetmez toefl 85+ istiyorlardır en az.  ücret olarakta bi 50 000 dolar civarıdır heralde zaten üni kayıdı yaptırdıgında vizeyi falan direk alırsın  

FCN tarafından 27/Ağu/12 23:52 tarihinde düzenlenmiştir
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek
    mRBerkay bunu yazdı
    Allura bunu yazdı

@RootB

4 de dediğin o başvuru yerlerinde tavan puan yapmak mı gerekiyor?

Hayır tam puan gerekmiyor ama tam puan yapmayıp da giren hiç duymadım. Oraya giren herkes için çıtır oluyor SAT sınavları , tam puan da yapıyorlar hepsi.

edit: TOEFL'de ana dilin ingilizce olmadıkca biraz zor yaparsın tam puan zaten.

RootB tarafından 27/Ağu/12 23:53 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek
    FCN bunu yazdı
    mRBerkay bunu yazdı
    Allura bunu yazdı

orta seviyede ingilizce yetmez toefl 85+ istiyorlardır en az.  ücret olarakta bi 50 000 dolar civarıdır heralde zaten üni kayıdı yaptırdıgında vizeyi falan direk alırsın  

hocam zaten öyle birşey olursa olmaz ya :D hadi olursa 1 yıl hazırlığa giderim ingilizceyi komple sökerim 50 bin dolar birşey değil onuda veririz vizeyi onların vermesinede gerek yok onuda alırım ama toefl 85+ dediğin mesela kaç soru soruyorlar kaçını yaparsan 85+ alıyoruz?

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CAgAtAy
    CAgAtAy's avatar
    Erkek

Yanılmıyorum MIT okulun yıllık ücreti 38k $ ama yükselmişte olabilir. Ailen o kadar para verebilirse gidersen.

+ Çok sağlam referans istiyorlar. Herkes bilirki zatı muhteremlerden biri duke için italya basbakanımı neydi onu ayarlamıstı..

Lider doğru işleri yapar; Yönetici işleri doğru yapar;
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    FCN
    FCN's avatar
    Erkek
    mRBerkay bunu yazdı
    FCN bunu yazdı
    mRBerkay bunu yazdı
    Allura bunu yazdı

hocam zaten öyle birşey olursa olmaz ya :D hadi olursa 1 yıl hazırlığa giderim ingilizceyi komple sökerim 50 bin dolar birşey değil onuda veririz vizeyi onların vermesinede gerek yok onuda alırım ama toefl 85+ dediğin mesela kaç soru soruyorlar kaçını yaparsan 85+ alıyoruz?

kac soru olayı yok toefl bölüm bölüm.

listening

reading 

writing 

bide gramer bilgisi olması alzım. 

4 saat civarında sınav süresi var 

sınav uluslar arası her ülkede aynı şekilde yapılıyor.  cevapların yurtdışına gidiyor ordan  sonucları ordan geri geliyor 

FCN tarafından 28/Ağu/12 00:00 tarihinde düzenlenmiştir
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RootB
    RootB's avatar
    Erkek
    mRBerkay bunu yazdı
    FCN bunu yazdı
    mRBerkay bunu yazdı
    Allura bunu yazdı

Kardeşim vizyonun biraz dar maalesef.. İTÜ'ye mi giriyorsun ki hazırlık okuyorsun :) Adam zaten sana TOEFL'ı o yüzden yapıyor. Hazır mısın diye ölçüyor , ayrıca kaç soru yapacağını değil de sınavın kalitesini sorman daha doğru olur. Başarısız bir öğrenci olduğunu söylemişsin , akademik anlamda da çok şey istedikleri bir gerçek. Onu da söyleyeyim.

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek
    CAgAtAy bunu yazdı

Yanılmıyorum MIT okulun yıllık ücreti 38k $ ama yükselmişte olabilir. Ailen o kadar para verebilirse gidersen.

+ Çok sağlam referans istiyorlar. Herkes bilirki zatı muhteremlerden biri duke için italya basbakanımı neydi onu ayarlamıstı..

hocam para problem olmazda referans olarak bilemiyorum :D çok sağlam referans olmasada iyi bir referansı almazlar mı ki :D

Toplam Hit: 3265 Toplam Mesaj: 47