Yurtdışından Alışverişede Vergi Geliyor
-
Free_Mans bunu yazdı
haberi okumadan yorum yapmayın bre müslümanlar.
adam diyor ki sen alışverişini yap(kredi kartı ile yapacaksın zaten) ürün fiyatı neyse öde. sonra tr bankası o parayı transfer ederken belirli oranda stopaj kesecek karşıya öyle kataracak diyor. kısaca diyor ki ülke içinde vatandaşı siken komisyon siteleri gibi belirli miktarı kesip bende firmaya öyle göndereceğim diyor parayı. sonra da baktı olmuyor gelip tr de yasal vergi mükellefi olacak diyor. iyide bu durumda sana giren çıkan ne? çok mu meraklısınız ülke dışına para çıkartmaya? yada başka birilerini zengin etmeye.
Ben şimdi amerikaya makina satıyorum, vergimi de TC'ye ödüyorum. Bundan doğal birşey yok. 100 dolara satıyorum, 100 doların 10 doları kar. 10 doların da 2 dolarını vergi olarak veriyorum.
Amerika bana parayı öderken diyor ki, hoop banane senin TC'ye verdiğin vergiden, adamlar seni internetten bulmuş. Ver bakayım o 100 doların 10 dolarını.
Aklına mantığına sığıyor mu müslüman kardeşim?
-
Yasal prosedürünü araştırdım ve 1986'da imzalanmış şöyle bir anlaşmamız varmış :
http://www.verginet.net/StandartIcerik.aspx?ID=4002
1. Bir Akit Devlet teşebbüsüne ait kazanç, sözkonusu teşebbüs diğer Akit Devlette yeralan bir işyeri vasıtasıyla ticari faaliyette bulunmadıkça, yalnız ilk bahsedilen Devlette vergilendirilecektir. Eğer teşebbüs yukarıda bahsedilen şekilde ticari faaliyette bulunursa, kazanç bu diğer Devlette, işyerine doğrudan doğruya veya dolaylı olarak atfedilebilen miktarla sınırlı olmak üzere, vergilendirilebilir.
-
Free_Mans bunu yazdı
adam diyor ki sen alışverişini yap(kredi kartı ile yapacaksın zaten) ürün fiyatı neyse öde. sonra tr bankası o parayı transfer ederken belirli oranda stopaj kesecek karşıya öyle kataracak diyor. kısaca diyor ki ülke içinde vatandaşı siken komisyon siteleri gibi belirli miktarı kesip bende firmaya öyle göndereceğim diyor parayı. sonra da baktı olmuyor gelip tr de yasal vergi mükellefi olacak diyor. iyide bu durumda sana giren çıkan ne? çok mu meraklısınız ülke dışına para çıkartmaya? yada başka birilerini zengin etmeye.
Düşünme yeteneğini kaybetmiş adam.
Atıyorum Sony C350 model bir kulaklığı bütün dünyaya 60 $ a satan bir şirket Türkiyenin stopaj kesintisiyle sence aynı fiyata Türkiyeye satmaya devam eder mi ? O zaman satıcı diyecek ya Türkiyeye satmıyorum yada Türkiyeye kargolanan her üründe devletin kestiği %15 stopajı ben Türkiyeye gönderilen ürünlere ekliyorum diyecek.Bu sefer bütün dünyaya 60 $ satılan ürün bize 70 $ a satılacak ve yine bizim götümüze girmiş olacak.
Yani yorum yapmak için yorum yapmayın amk memleketinde.Halkın aklı zekası yükseleceğine dahada düşüşe geçti.
-
u235 bunu yazdıDüşünme yeteneğini kaybetmiş adam.
Atıyorum Sony C350 model bir kulaklığı bütün dünyaya 60 $ a satan bir şirket Türkiyenin stopaj kesintisiyle sence aynı fiyata Türkiyeye satmaya devam eder mi ? O zaman satıcı diyecek ya Türkiyeye satmıyorum yada Türkiyeye kargolanan her üründe devletin kestiği %15 stopajı ben Türkiyeye gönderilen ürünlere ekliyorum diyecek.Bu sefer bütün dünyaya 60 $ satılan ürün bize 70 $ a satılacak ve yine bizim götümüze girmiş olacak.
Yani yorum yapmak için yorum yapmayın amk memleketinde.Halkın aklı zekası yükseleceğine dahada düşüşe geçti.
coming soon
-
Free_Mans bunu yazdı
Hocam burada konuyu açanların mesajlarına göre neredeyse herkes haberi okuyup anlamış ama galiba sen beyninin sorgulama kısmını reyize bağışlamışsın.
Konuya gelirsek zaten şu anda hali hazırda paypalın yasaklanmasından dolayı birçok paypal only siteden alışveriş yapamaz hale geldik. Üstüne telefon vs gibi ürünlerden dolayı zaten bu ürünleri satan birçok aliexpress satıcısı türkiyeye gönderim yapmıyor.
Ne olacak dersek eğer, bu durum satıcıların canını sıkacak bir şekle bürünürse aynı şekilde ürünlerini bize satmaktan vazgeçecekler. Veya Türkiye'ye gönderi yapılacak ürünlere kesilen stopaj kadar ekleme yapıp (mesela x ürün 10$ türkiye gönderim açık olanı 15$ olacak) satacaklar.
Yani yukarıdaki müridim her türlü sana bana girip çıkacak.
-
Çözüm basit. Satın aldığım arabadan vergi alır, aldığım benzinden, kullandığım yoldan, her sene yine vergi keser iki defa. Zorunlu sigorta çıkarır, firmalara peşkeş çeker. Lanet olsun. Herkes bitkoyine geçerse, kimse paramıza ortak çıkamayacak.
-
Free_Mans bunu yazdı
2 doları devlet amazondan keserse eğer amazon da 10 doları 12 dolar yapar. Giren yine halka girecek.
-
-
Bu olay yabancı markalı telefonlara vergi zammı olayına döndü. Yabancı markalardan fazla vergi alınacak yerli markalardan vergi alınmayak muhabbeti sonrası en başta Samsung tepkisini koymuştu. Sonrasında Avrupa Birliği olmaz falan deyince vazgeçmişlerdi. Zaten sonrasındada TRT bandrol vergisi geldi yerli markayada yabancı markayada orta yolu buldular.
-
webmoney den paypaldan payza dan yandex.money den nasıl kesinti yapacaklar.