Yürümekte Zorluk Çekiyorum
-
yıllardır pc başında oturmaktan yatmaktan... bünyem 1 km yürümeyi bile kaldırmıyor ayaklarım acayip ağrıyor.. eskiden çok spor yaprdım koşardım... bir işde 15, 16 saat 2 yıl çalışmışdım... şimdi ayaklarım yürürken çok ağrıyor bu sorun için ne yapmam lazım...
-
sürekli sınırını aşman lazım önce 1km ise gittikçe 2 -3 -4 ayrıca spor ayakkabılarını özenle seçmen felan da yararınadır
-
cevabını biliyosun zaten. ama be söliyim yine de: pcden kalk, spor yap
-
yavaş yavaş düzelteceksin başka çaresi yok. herşeyden önce bilgisayar başında fazla hareketsiz kalmamaya çalış. yani en azından yarım saatte bir kalk aynaya falan bak gel. yakın yerlere yürüyerek git gel hocam. bahaneler yarat kendine hareket için. ekmek almaya bakkala gidip gelmek, yolu 1 sokak uzatmak...
zamanla ilerlersin. birkaç ay sonra spor yapmaya başlarsın. koşular falan belki.
-
önce sabah akçam yarım saat 1 saat yürüyüş programı uygula ... ben de yapmalıyım..
-
flybatwin bunu yazdı:
-----------------------------
yıllardır pc başında oturmaktan yatmaktan... bünyem 1 km yürümeyi bile kaldırmıyor ayaklarım acayip ağrıyor.. eskiden çok spor yaprdım koşardım... bir işde 15, 16 saat 2 yıl çalışmışdım... şimdi ayaklarım yürürken çok ağrıyor bu sorun için ne yapmam lazım...
-----------------------------hocam öncelikle geçmiş olsun :) sen ne yaptın böyle hacı,iyiki yürümeyi unuttum diye mesaj atmamıssın :))
yavaş yavaş doğrul,gerçek hava almaya başla,dışarı çık,alışman lazım sanırsam :)
-
kaç kilosun birader ?
-
bak şimödi ayak ağrısını çok nedeni var benim kafamdaki çözüm şu yani tahmini dene derim.
Sorunun : İnsan damarlarının içinde kanın tek yönde akmasını sağlayan kapakçıklar bulunur. Çok fazla ayakta durmaktan ya da oturmaktan dolayı yer çekimi kuvvetiyle bu kapakçıklar eğilir ve damarı tıkar bu nedenlede damarlarda morarma veya ağrı yürüyememe gibi rahatsızlıklar ortaya çıkar.
Çözüm : Doktora git
Benim Çözümüm : Günde 1 saat ayaklarını havaya kaldır. Dinlen, uyu
-
hocam haftada 4 gün bunları yaparsan düzelirsin.
ilk hafta yürüyeceksin.10tur
2.hafta yarım yürüyüş yarım koşu.5-5
3.hafta koşu. 10
not:top stadı,vs gibi yerler daha kolay olur.tur hesabı yaparsın.
-
Bende yürürken sağa sola kaymalar oluyordu düz yürüyemiyordum :D
Neyse ki günlük yürüyüşüme çıkıyorum artık. İyi oluyor hem insan yüzü görüyorum.
-
baslıgı gorunce yürüme kos diyesim geldi :D