Zaman Değişti Tdk Da Değişti
-
abi sen nerenle okuyorsun bunları ya ? Deyim değildir de atasözü değildir de nedir ya ? illa üzüm üzüme baka baka kararıs vs gibi şeyler mi olması lazım atasözü ? Senin ataların hic siktir git dememiş mi yani :D allah allah ya ne çekip geliyorsunuz bu foruma anlamadımki hayır sanki resmi raporlar sözlüğe bakılarak yazılıyor ona bakarsan geçen gün hazırlanan bi raporda reprezent etmek vardı bildiğin ingilizce kelime sözlükte de yok hayır amacın nedir ben onu anlamıyorum yani tdkya sıçılsınki ?
-
rappermcs bunu yazdı
halk arasında argo vardır. bunun dışında amına koyumun evladı da vardır. bunun yanında siktiğimin yavşağıda vardır.
bu cümleler benim sorumluluğumda yerine göre sarfettiğim cümlelerdir. Yani deyim değildir. ama bu adamlar "siktir etmek" diye bir deyim vardır, el siki ile gerdeğe girilmez diye bir atasözü vardır diyorlar. ula nerenizle okuyorsunuz konuyu?
karakule: ben daha beterini kullanıyorum gündelik hayatımda. ama sana verilen resmi bir raporun altında siktir et işe yaramaz gibi bir ibare hoşuna gider senin anlaşılan.
fatih: bel altındaki bir organınla okuma konuyu sansürleme değil konu.
"el siki ile gerdeğe girilmez" bu atasözünü en az 10 yıldır bilirim. Sen bilmiyorsun veya hiç duymadın diye atasözü değil mi yani.
oldu aq atasözlerini de sansürleyelim.
bende bir tane ekleyeyim bak.
eceli gelen fare kedi taşağı kaşır
edit: buda konuya yanıtım olsun.
Atalarımız söylemiş, inkar mı edelim
yoktur bunlar yalan diyene
http://tdkterim.gov.tr/atasoz/?kategori=atalst&kelime=bok+yemek+d%FC%FEmek&hng=tam
KodlayanAdam tarafından 28/Eyl/12 14:55 tarihinde düzenlenmiştir -
"düşmana yarak (silah) gerek, ya düşmandan ırak gerek"
düşmanın hakkından gelebilmek için silah gerekir eğer silahınız yoksa düşmandan uzak durunuz.Türkçe bu heryöne kayıyo nasıl anlamak istersen o şekilde anlarsın ama anlam olarak aynı kapıya çıkar :)
-
KodlayanAdam bunu yazdı
"el siki ile gerdeğe girilmez" bu atasözünü en az 10 yıldır bilirim. Sen bilmiyorsun veya hiç duymadın diye atasözü değil mi yani.
Benim ne demek istediğimi anlayabiliyor musunuz? yoksa siz gerçekten toplu olarak alkol mü alıyorsunuz?
Ben sansürden bahsetmiyorum. argo veyahut küfür ayrılmazsa ne anlamı kalır tdk nın?
şimdi size altını çizerek açık açık yazıyorum TÜRK DİL KURUMU.
Bir ülkenin dili ne kadar önemlidir bilir misiniz? Bimez boş boş konuşursunuz elbet. Bir toplumun dilini yozlaştır yok et ki o topluma zarar veresin. Sizce türkçe orta okulda lisede girdiğiniz herhangi bir dil sonuçta. tdk; senin, benim, türk ulusunun kullandığı türkçemizi korumak kollamak için vardır.
Hala anlamıyorsunuz değil mi? Neyse siyaset yasak yazıyordu bu konuyu açarken o yüzden devam etmeyeceğim.
badem bıyıklıların badem bıyıklarına sıçayım.
-
Arkadaşım, argo , küfür demek değildir...
Atasözleri ve deyimler ve bizzat kelimeler bir dilin içinde vadır..
can yücelin dediği gibi bizde göte göt denir..
bunların ilgili sözlüklerede olması çok da doğrudur...
olmaması kötüdür..
olmazsa o sözlüğün içine sıçmak gereklidir..
ltcelik tarafından 28/Eyl/12 15:04 tarihinde düzenlenmiştir -
rappermcs bunu yazdıKodlayanAdam bunu yazdı
Benim ne demek istediğimi anlayabiliyor musunuz? yoksa siz gerçekten toplu olarak alkol mü alıyorsunuz?
Ben sansürden bahsetmiyorum. argo veyahut küfür ayrılmazsa ne anlamı kalır tdk nın?
şimdi size altını çizerek açık açık yazıyorum TÜRK DİL KURUMU.
Bir ülkenin dili ne kadar önemlidir bilir misiniz? Bimez boş boş konuşursunuz elbet. Bir toplumun dilini yozlaştır yok et ki o topluma zarar veresin. Sizce türkçe orta okulda lisede girdiğiniz herhangi bir dil sonuçta. tdk; senin, benim, türk ulusunun kullandığı türkçemizi korumak kollamak için vardır.
Hala anlamıyorsunuz değil mi? Neyse siyaset yasak yazıyordu bu konuyu açarken o yüzden devam etmeyeceğim.
badem bıyıklıların badem bıyıklarına sıçayım.
Birisi sana "el sikiyle gerdeğe girilmez" dese, lan bu bana küfür ediyor mu dersin.
Yoksa kendi işini kendin yap olarak mı anlarsın o sözü.
Burdan bakalım küfür mü değil mi.
-
o kelimelerin hepsi türkçe değil mi nede olsa bence bi mahsuru yok :)
-
bu arada tdk demişken, adamların sitesi bizim okulun sitesiyle aynı tasarıma sahip :)
khas.edu.tr
tdk.gov.tr
tasarımları yapanlar da 2 farklı firma. khas 2010 yılında yeni tasarımına geçmiş heralde, tdk da 2011. araklamasyon çalışıyorlar.
-
bugün yarın kaldırırlar
caps'le arşivlemek lazım :)) -
Alttaki anlamlarını bi okusan yargılamadan önce iyi olacak ama nerdeee