folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Zaman Değişti Tdk Da Değişti

Zaman Değişti Tdk Da Değişti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

abi sen nerenle okuyorsun bunları ya ? Deyim değildir de atasözü değildir de nedir ya ? illa üzüm üzüme baka baka kararıs vs gibi şeyler mi olması lazım atasözü ? Senin ataların hic siktir git dememiş mi yani :D allah allah ya ne çekip geliyorsunuz bu foruma anlamadımki hayır sanki resmi raporlar sözlüğe bakılarak yazılıyor ona bakarsan geçen gün hazırlanan bi raporda reprezent etmek vardı bildiğin ingilizce kelime sözlükte de yok hayır amacın nedir ben onu anlamıyorum yani tdkya sıçılsınki ?

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KodlayanAdam
    KodlayanAdam's avatar
    Erkek
    rappermcs bunu yazdı

halk arasında argo vardır. bunun dışında amına koyumun evladı da vardır. bunun yanında siktiğimin yavşağıda vardır. 

bu cümleler benim sorumluluğumda yerine göre sarfettiğim cümlelerdir. Yani deyim değildir. ama bu adamlar "siktir etmek" diye bir deyim vardır, el siki ile gerdeğe girilmez diye bir atasözü vardır diyorlar. ula nerenizle okuyorsunuz konuyu?

karakule: ben daha beterini kullanıyorum gündelik hayatımda. ama sana verilen resmi bir raporun altında siktir et işe yaramaz gibi bir ibare hoşuna gider senin anlaşılan.

fatih: bel altındaki bir organınla okuma konuyu sansürleme değil konu.

"el siki ile gerdeğe girilmez" bu atasözünü en az 10 yıldır bilirim. Sen bilmiyorsun veya hiç duymadın diye atasözü değil mi yani.

oldu aq atasözlerini de sansürleyelim.

bende bir tane ekleyeyim bak.

eceli gelen fare kedi taşağı kaşır

http://tdkterim.gov.tr/atasoz/?kategori=atalst&kelime=eceli+gelen+fare+kedi+ta%FEa%F0%FD+ka%FE%FDr&hng=tam

edit: buda konuya yanıtım olsun.

Atalarımız söylemiş, inkar mı edelim

yoktur bunlar yalan diyene

http://tdkterim.gov.tr/atasoz/?kategori=atalst&kelime=bok+yemek+d%FC%FEmek&hng=tam

KodlayanAdam tarafından 28/Eyl/12 14:55 tarihinde düzenlenmiştir

Hiç savaş görmemiş çocuklarla, hiç barış görüşmemiş çocuklar için adalet farklı anlamlar taşır.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    baba3232
    baba3232's avatar
    Erkek

"düşmana yarak (silah) gerek, ya düşmandan ırak gerek"
    düşmanın hakkından gelebilmek için silah gerekir eğer silahınız yoksa düşmandan uzak durunuz.

Türkçe bu heryöne kayıyo nasıl anlamak istersen  o şekilde anlarsın ama anlam olarak aynı kapıya çıkar :)

"Dünyanın en yüce tahtına da çıksanız, oturacağınız yer, kendi kıçınızın üstüdür...(Friedrich Nietzsche)"
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    KodlayanAdam bunu yazdı

"el siki ile gerdeğe girilmez" bu atasözünü en az 10 yıldır bilirim. Sen bilmiyorsun veya hiç duymadın diye atasözü değil mi yani.

http://tdkterim.gov.tr/atasoz/?kategori=atalst&kelime=eceli+gelen+fare+kedi+ta%FEa%F0%FD+ka%FE%FDr&hng=tam

Benim ne demek istediğimi anlayabiliyor musunuz? yoksa siz gerçekten toplu olarak alkol mü alıyorsunuz?

Ben sansürden bahsetmiyorum. argo veyahut küfür ayrılmazsa ne anlamı kalır tdk nın? 

şimdi size altını çizerek açık açık yazıyorum TÜRK DİL KURUMU. 

Bir ülkenin dili ne kadar önemlidir bilir misiniz? Bimez boş boş konuşursunuz elbet. Bir toplumun dilini yozlaştır yok et ki o topluma zarar veresin. Sizce türkçe orta okulda lisede girdiğiniz herhangi bir dil sonuçta. tdk; senin, benim, türk ulusunun kullandığı türkçemizi korumak kollamak için vardır. 

Hala anlamıyorsunuz değil mi? Neyse siyaset yasak yazıyordu bu konuyu açarken o yüzden devam etmeyeceğim.

badem bıyıklıların badem bıyıklarına sıçayım.

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. #AnalistŞart
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Arkadaşım, argo , küfür demek değildir...

Atasözleri ve deyimler ve bizzat kelimeler bir dilin içinde vadır..

can yücelin dediği gibi bizde göte göt denir..

bunların ilgili sözlüklerede olması çok da doğrudur...

olmaması kötüdür..

olmazsa o sözlüğün içine sıçmak gereklidir.. 

ltcelik tarafından 28/Eyl/12 15:04 tarihinde düzenlenmiştir

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KodlayanAdam
    KodlayanAdam's avatar
    Erkek
    rappermcs bunu yazdı
    KodlayanAdam bunu yazdı

Benim ne demek istediğimi anlayabiliyor musunuz? yoksa siz gerçekten toplu olarak alkol mü alıyorsunuz?

Ben sansürden bahsetmiyorum. argo veyahut küfür ayrılmazsa ne anlamı kalır tdk nın? 

şimdi size altını çizerek açık açık yazıyorum TÜRK DİL KURUMU. 

Bir ülkenin dili ne kadar önemlidir bilir misiniz? Bimez boş boş konuşursunuz elbet. Bir toplumun dilini yozlaştır yok et ki o topluma zarar veresin. Sizce türkçe orta okulda lisede girdiğiniz herhangi bir dil sonuçta. tdk; senin, benim, türk ulusunun kullandığı türkçemizi korumak kollamak için vardır. 

Hala anlamıyorsunuz değil mi? Neyse siyaset yasak yazıyordu bu konuyu açarken o yüzden devam etmeyeceğim.

badem bıyıklıların badem bıyıklarına sıçayım.

Birisi sana "el sikiyle gerdeğe girilmez" dese, lan bu bana küfür ediyor mu dersin.

Yoksa kendi işini kendin yap olarak mı anlarsın o sözü.

Burdan bakalım küfür mü değil mi.

Hiç savaş görmemiş çocuklarla, hiç barış görüşmemiş çocuklar için adalet farklı anlamlar taşır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    balbazar
    balbazar's avatar
    Erkek

o kelimelerin hepsi türkçe değil mi nede olsa bence bi mahsuru yok :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Espo
    Espo's avatar
    Erkek

bu arada tdk demişken, adamların sitesi bizim okulun sitesiyle aynı tasarıma sahip :)

khas.edu.tr

tdk.gov.tr

tasarımları yapanlar da 2 farklı firma. khas 2010 yılında yeni tasarımına geçmiş heralde, tdk da 2011. araklamasyon çalışıyorlar.

Yeni bir iş, yeni bir aş, yeni bir hayat. Sil baştan başlamak gerek bazen modunda. Artık buralarda yokum :) Hepinizi seviyorum, muck.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aliyk
    aliyk's avatar
    Erkek

bugün yarın kaldırırlar
    caps'le arşivlemek lazım :))

Lekum Dinikum Veliye Din ...
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SinusX
    SinusX's avatar
    Erkek

Alttaki anlamlarını bi okusan yargılamadan önce iyi olacak ama nerdeee